Tarta cu spanac, branza si rosii cherry

de GeorgiG in Aperitive / Garnituri, 31 Mar 2016 | 1294 vizualizari

 

Am inceput sa iubesc spanacul si incerc sa-l pregatesc din ce in ce mai des in diferite feluri.Am indragit imediat tarta cu spanac.

 

INGREDIENTE

Blat :

  • un ou
  • 100 ml apa
  • 100 g unt
  • 270 g faina
  • 2 linguri malai
  • un praf de sare

Umplutura:

  • doua legaturi spanac(230 g)
  • cateva fire ceapa verde
  • 85 g cascaval
  • 300 g telemea bivolita
  • 5 oua
  • 12 rosii cherry
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac, branza si rosii cherry:

Pentru blat am pus intr-un vas oul, untul, malaiul si am framantat adaugand treptat apa si faina pana am obtinut un aluat nu foarte tare.Introducem aluatul la rece pana pregatim umplutura.


Spalam bine spanacul, apoi il oparim cateva minute.Taiem ceapa verde.Punem pe foc intr-un vas putin unt, ceapa verde si spanacul tocat.Lasam pe foc pana scade toata zeama.Intr-un vas batem ouale,adaugam cascavalul si branza rase si compozitia de spanac racita.Nu am adaugat sare pentru ca telemeaua a fost destul de sarata.


Oprim o bucata din aluat, restul il intindem si il asezam in tava in care am pus hartie de copt,Peste aluat asezam hartie de copt, apoi punem boabe de fasole si introducem tava in cuptorul incins.Lasam la cuptor pana aluatul capata o crusta.


Scoatem tava din cuptor, asezam rosiile cherry, apoi umplutura avand grija sa o distribuim uniform printre rosii. Din aluatul oprit am facut niste fasii pe care le-am impletit si le-am asezat pe marginea tartei si am format o stea(ideea fetitei mele) pe suprafata tartei.Partea superioara a tartei am uns-o cu ou batut.


Introducem tava la cuptor pana se rumeneste. Este foarte buna si calda si rece.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac, branza si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Carmen_g 1

05.04.2016, 21:09

Faina-i tarta

GeorgiG 1

05.04.2016, 21:33

Multumesc !

Rahela Velicu 1

06.04.2016, 16:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi