Tarta Linzer

de T I M E A in Prajituri, 28 Ian 2013 | 3998 vizualizari

 

Nu stiu cum de nu am postat pana acum reteta aceasta. E printre primele retete postate pe blogul meu, deci nu imi cereti ca nu am :).

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 g nuca macinata/sau faina de migdale
  • 150 g unt moale sau margarina
  • ½ lingurita scortisoara
  • un varf de cutit sare
  • o lingurita de coaja de lamaie
  • 150 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri mari (2 pt blat si 1 pt uns)
  • o lingurita lapte
  • 400 g dulceata de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Linzer:

Se pun intr-un bol: untul/ margarina, scortisoara, sarea si coaja de lamaie apoi se adauga treptat faina si nuca macinata mixind incet.


Se adauga apoi zaharul pudra si cele 2 galbenusuri mixand pana obtinem o compozitie omogena.


Aluatul astfel obtinut se pune la frigider o ora.


Se imparte aluatul in trei. Din 2/3 din aluat intindem o foaie de aprox 1,5 cm grosime si o asezam in forma pentru tarta.


Punem apoi dulceata si o nivelam frumos, iar din restul de aluat se face un grilaj peste dulceata apasand pe margini.


Galbenusul ramas se amesteca cu o lingurita de lapte si se unge grilajul.


Prajitura se coace la 180 grade in cuptorul preincalzit aprox 40-45 min pana se rumeneste crusta si fierbe gemul.


Dupa ce s-a racit prajitura pudram marginile cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Linzer" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

T I M E A 1

29.01.2013, 12:08

Multumesc Laura

Lau 1

29.01.2013, 15:49

fain arata

T I M E A 1

29.01.2013, 19:08

Laurenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de prune si nuci