Tarta sarata cu seminte de dovleac si urda

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2016 | 838 vizualizari

 

Ador astfel de tarte. Sunt versatile, usor de preparat si-ti dau voie sa te joci cu ingredientele. Secretul este sa folosesti ingrediente bune calitativ, proaspete, iar ca numar sa fie putine.
Semintele de dovleac, uleiul de dovleac au fost vedeta in aceasta reteta. Imi place maxim aroma lui, iar cel mai des il folosesc simplu pe o felie de paine prajita frecata cu un catel de usturoi si stropita cu ulei de dovleac. Va garantez ca nimic nu este mai simplu si mai delicios.
 
Reteta de astazi se poate consuma atat ca si aperitiv, dar si ca fel principal alaturi de o salata, la mic dejun sau cina. "Ziua cand imi rasfat nevasta"

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 120 gr unt sarat grasime 80%
  • 50 gr faina din seminte de dovleac
  • 200 gr faina alba
  • 1 ou
  • 2-3 linguri apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 450-500 gr urda
  • Sare dupa gust
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana grasa
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 lingura seminte de negrilica(chimen negru)
  • 2 linguri ulei de dovleac calitativ
  • In plus: 2 linguri seminte de dovleac+2 linguri ulei de dovleac calitativ
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu seminte de dovleac si urda:

Pentru aluat: eu am folosit un robot de bucatarie pentru a face aluatul. Mie mi se pare modul cel mai simplu si mai usor pentru a face un pâteu briseé, chiar daca pentru unii pare ca trisati. Nu dati gres cu aluatul si se face si repede. Deci…puneti in bolul robotului untul rece de la frigider taiat cubulete. Eu am folosit un unt sarat, daca folositi un unt nesarat sa nu uitati sa adaugati putina sare in compozitie. Peste unt puneti faina de dovleac si faina alba. Porniti robotul si mixati cateva secunde pana ubtineti niste firimituri, un aluat nisipos. Adaugati oul, mixati din nou cateva secunde pana aluatul se leaga, se desprinde de pe peretii vasului. Daca este necesar adaugati 2-3 linguri apa rece pentru a lega aluatul. Il puneti in folie alimentara si-l dati la frigider pentru 15-20 minute.Pe masa usor infainata intindeti aluatul cu sucitorul intr-o foaie de marimea formei in care urmeaza sa coaceti tarta. In tava unsa cu unt si pudrata cu faina puneti aluatul. Cel mai usor se procedeaza ruland foaia de aluat pe sucitor, apoi o derulati peste tava/forma de tarta. O asezati cu mainile, presati putin pe margini. Surplusul de pe margini il taiati cu un cutit sau cu o foarfeca de bucatarie. Adunati resturile intr-o bila si o dati la congelator pentru 10 minute.



Pentru umplutura: in acelasi robot de bucatarie se face umplutura de branza. Se pune urda, ouale, sare dupa gust, smantana amestecata cu amidonul. Se mixeaza pana la incorporarea ingredientelor. La final se adauga uleiul de dovleac si semintele de negrilica. Se amesteca cu o spatula si se pune compozitia peste aluat. Peste se rade mare bila de aluat formata din resturi care a stat la congelator. Se presara seminte de dovleac, se stropeste totul cu putin ulei. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 40 minute, pana tarta s-a rumenit deasupra. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste. Sa fiti sanatosi!!!

 

TIPS-URI

1

Culoarea verzuie se datoreaza fainii de dovleac folosita in aluat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu seminte de dovleac si urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

16.09.2016, 21:02

simona72 1

16.09.2016, 22:29

Multumesc!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:36

o tarta super buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu carne si ardei