Tarta Tatin cu mere si scortisoara

de papabundetot in Prajituri, 18 Aug 2013 | 7730 vizualizari

 

Avand putin timp liber,iarasi am urmarit emisiunea care imi place mult cu un maestru cofetar…Eric Lanlard…ca o paranteza,mi-ar placea sa invat de la acest om sa fac delicii dulci….pentru ca este extrem de priceput si stiu ca as avea multe de invatat de la el.

Daca el a facut o tarta tatin,am zis ca si eu pot sa fac,oricum nu mai facusem niciodata si mi-a placut mult ideea acestei tarte pentru ca mi se pare extrem de simplu de facut dar foarte gustoasa in acelasi timp.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 400 gr aluat foietaj
  • 4-5 mere
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara
  • 1 galbenus pentru uns aluatul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin cu mere si scortisoara:

Merele le-am spalat si curatat de coaja si le-am taiat felii potrivite ca si marime.Zaharul si untul le-am pus pe foc mic in tava de tarta si le-am lasat sa se topeasca bine.Am scuturat tava din cand in cand pentru ca zaharul sa se topeasca uniform (am citit ca nu se amesteca zaharul atunci cand il topim).Dupa ce s-a format caramelul am luat tava deoparte si am pus in ea feliile de mar,deasupra lor am presarat scortisoara si apoi am pus aluatul foietaj peste.Aluatul in exces l-am taiat iar restul l-am introdus pe langa mere in asa fel incat sa fie tot in tava si sa nu ramana margini in afara ei.

Deasupra am uns cu un galbenus de ou si am dat la cuptor pana s-a rumenit frumos tarta.

Am lasat apoi tarta sa se raceasca (atentie mare pentru ca daca nu aveti rabdare va puteti arde cu siropul),si cand s-a racit am pus o farfurie deasupra tartei si am intors-o in asa fel incat sa fie cu merele in sus.Se poate servi cu frisca sau sos de vanilie dar noi am servit-o simpla.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarte Tatin