Tarte cu lamaie si bezea

de Catalina L in Dulciuri, 8 Mai 2016 | 653 vizualizari

 

O reteta clasica din bucătăria franceză - poate fi cu bezea sau fara .
Este numita Lemon pie în SUA si este foarte populara în statele din sud și in California.
Există mai multe tipuri de tarte cu lamaie, dar trei tipuri principale :
-lemon pie ( tartă cu lămâie tradițională )
-lemon meringue pie( tartă cu lamaie si bezea )
-key lime pie ( tarta cu lămâi verzi din Florida Keys )
Pentru Key lime pie se foloseste lapte condensat.
Crema de lamaie este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece.
Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 220 g de făină
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 75g zahăr pudră
  • 30 g migdale măcinate
  • sare

Pentru Lemon Curd (fără unt):

  • sucul de la 3 lămâi de preferință organice (aproximativ 15 cl de suc)
  • 2 oua intregi si 2 galbenusuri
  • 140 g zahăr pudră
  • 1 lingura de amidon de porumb
  • coaja de lamaie

Pentru bezeaua italiană:

  • 35 g de apă
  • 120 g de zahăr
  • 2 albușuri de ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu lamaie si bezea:

Se prepară Lemon Curd-ul:


Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă.


Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță, Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.


Atentie crema se atașează rapid ... se amestecă bine cu un tel. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand .


Acest preparat se poate pastra timp de aproximativ o saptamana in frigideR. într-un borcan etans.



Se prepară aluatul:


Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura ambianta.


Se toarnă făina în ploaie într-un recipient. Se adaugă restul de ingrediente si se framanta cu robotul sau cu mana până când obtinem un aluat neted. Lăsați aluatul timp de o oră în frigider.


Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l si puneti-l in formele de tarta.


Înțepați cu o furculiță fundul formelor.


Se dau la cuptor si se coc 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C până se rumenesc.


Lăsați să se răcească.



Se prepară bezeaua italiană:


Se toarnă zahărul și apă într-o cratiță și se aduce la fierbere .


Verificați temperatura cu o sondă .


Cand zahărul ajunge la 100 ° C, începeti sa bateti spuma albusurile la puterea maximă .


Când ajunge la 120 ° C, reduceti viteza mixerului și adaugati in albusuri treptat siropul de zahăr .


Cand este incorporat, bateti albusurile la viteza maxima timp de 5 minute. apoi reduceti viteza și le bateti in continuare pana se răcesc complet. Puneți bezeaua într-o pungă de patiserie echipata cu un vârf de stea.



Montare :


Se împarte crema pe fondurile de tartă .


Se decorează cu bezea sau nu :) . Coloram bezeaua cu ajutorul unui pistol cu gaz.


Dati la rece si asteptati 2-3 ore inainte de a servi.

 

TIPS-URI

1

Crema de lamaie este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece.

2

Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

09.05.2016, 18:59

O tarta asa aromata doresc si eu!

RuxyRux 1

09.05.2016, 20:03

O, daaaaaaaaaaa

noiinbucatarie 1

12.05.2016, 16:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Ochelari pentru picnic