Tarte Tatin

de Oana in Prajituri, 13 Mar 2010 | 4790 vizualizari

 

Un desert frantuzesc, intram usor in atmosfera :D iar luni il mancam la Paris :)
By PapaBun

 

INGREDIENTE

  • 4 mere mari si dulci
  • 100 g zahar brun
  • 50 g unt
  • scortisoara
  • o foaie de aluat foietaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte Tatin:

Merele se curata, se taie in patru, se scot cotoarele si semintele, apoi se taie felii, nu rea subtiri.


Intr-o cratita ce va merge apoi la cuptor, se caramelizeaza zaharul, miscand de cratita sa nu se arda. Totul se face la foc mediu. Eu am folosit o tigaie mai mare antiaderenta, apoi am mutat totul intr-un vas de iena.


Cand zaharul s-a topit se adauga untul taiat bucatele si se omogenizeaza bine. Se adauga apoi merele si scortisoara si se lasa cateva minute, amestecand pe toate partile. Merele se inmoaie repede si vor lasa zeama. Am mutat apoi compozitia in vasul de iena si am asezat deasupra foaia de aluat foietaj.


Se pune vasul in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.


Dupa ce se scoate tava din cuptor, se aseaza deasupra un platou si printr-o miscare ferma se intoarce placintica, merele fiind acum deasupra.


Dupa ce se raceste se taie felii, se pudreaza cu zahar pudra, scortisoara si se serveste cu frisca sau inghetata.


Absolut delicios!


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Tatin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Oana 1

21.03.2010, 19:41

Ce sa spun, a fost suuuperb, va arat si poze, le am pe facebook, http://www.facebook.com/album.php?aid=7457&id=100000694887697&l=a8c73e55d2 Urechiusele i le dau nepotelei mele, ca si le-a dorit...data viitoare o sa-mi iau si pt. mine

vanilla 1

29.06.2010, 15:32

am incercat-o si eu cand am fost in franta!!! fff buna!!

adry88 1

03.06.2011, 21:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere