Toba la sticla

de ianculubita in Mezel de casa, 29 Noi 2011 | 23188 vizualizari

 

Bine v-am gasit dragii mei;imi propusesem sa nu mai postez aici retete,pentru ca cineva-mi urmareste comentariile si-mi face "analiza pe text" si nu stiu de ce!!! eu consider ca vorbesc destul de gramatical si coerent;daca mai strecor cate o glumita sau o metafora mica,o fac pentru ca viata este destul de grea si trebuie sa ne mai inveselim putin;asta in primul rand,in al doi-lea rand,am 2fete profesoare de Lb.romana si mi-ar fi rusine sa-mi faca observatie;recunosc,mai gresesc uneori dar ma fac mica,mica de tot.
Dupa cum spuneam,mi-a fost dor si nu am putut sta departe de voi,pentru ca-mi sunteti cu totii foarte dragi;am facut multe in acest timp si va spun si voua.

 

INGREDIENTE

  • pentru aceasta reteta nu sunt ingrediente fixe,fiecare dupa cum apreciaza;
  • 1/2cap de porc
  • maruntaie de porc(rinichi,splina,inima,limba)
  • pulpa de porc
  • ficat de curcan
  • pipote de curcan
  • mult sorici
  • frunze de dafin
  • boabe de ienibahar
  • boabe de piper
  • boabe de coriandru
  • sare,piper
  • 2capatani de usturoi
  • stomac de porc sau fundac
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba la sticla:

Toate ingredientele spalate bine, capul taiat, le pun in oale separate pentru ca sunt multe si trebuie sa fiarba lejer; in fiecare oala pun cate o mana de sare, 4-5 frunze de dafin, 3 linguri de boabe piper, ienibahar si coriandru. Las totul sa fiarba incet cateva ore iar spre sfarsit adaug cate o capatana de usturoi pisat; Scot din oale totul, strecor zeama din fiecare oala si o pun inapoi; Acum,toate ingredientele fierte, le tai cubulete, le mai condimentez dupa gust, apoi incep sa umplu stomacul sau fundacul care a fost bine spalat; Concomitent cu cubuletele de umplutura, pun si zeama de la fiert; Dupa ce sunt pline si legate, le pun in oala cu zeama care clocoteste, apoi imediat dau focul la mic; Trebuie sa stati langa aragaz, pentru ca exista riscul sa se sparga; Cu o scobitoare intepati toba sa iasa aerul, dupa 10-15 minute, o scoteti cu grija pe un platou, deasupra puneti un fund de lemn iar peste fund o greutate pana a doua zi;

Si uite asa m-am luat cu vorba si am uitat ca trebuia sa spun despre toba la sticla; nu-i nimic, urmeaza acum:in fiecare an, de cate ori faceam toba, niciodata nu-mi ajungeau intestinele si am facut asa: o sticla de plastic de 2 sau 3 litri, taiata de la jumatate, pui in interior o punga cu marginile in exterior, in interior pui amestecul de mai sus iar in zeama pe care o pui dizolvi 1-2 pachetele de gelatina conform instructiunilor si pui sticla in frigider. A doua zi apuci de capetele pungii, scoti, elimini punga si servesti toba cu mustar, ceapa sau orice preferi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Toba la sticla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

cocolina 1

18.04.2012, 22:40

Ti-a iesit foarte bine am facut si eu de cateva ori mi-a iesit aproape la fel

Ade200 1

28.05.2012, 11:06

Bun ideea cu sticla!

armdanvic_sto 1

04.12.2012, 10:31

o idee geniala cu sticla,chiar nu ma gandeam la asa ceva...super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA