Tocana din coada de vitel

de papabundetot in Vita, 23 Noi 2014 | 1206 vizualizari

 

Mmmmmmm ceva nemaipomenit aceasta tocana,am si visat la ea de ceva vreme,dar cu siguranta a meritat asteptarea asta atat de lunga.De tare multa vreme nu am mai mancat ceva atat de gustos.Nu pot spune ca “Nu am mai facut ceva atat de gustos”pentru ca aici meritul este al ingredientului principal,care are o aroma si o savoare nemaipomenite,si cred ca si cei care nu gatesc in mod frecvent ar face un preparat nemaipomenit :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2-3 kg coada de vitel
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • seminte de fenicul
  • seminte de chimen
  • 2 foi de dafin
  • 1 morcov
  • turmenic,
  • boia iute picanta
  • 750 ml vin rosu
  • 1 l supa de vita (facuta in casa)
  • sare
  • 5 pastai de cardamon
  • cartofi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana din coada de vitel:

Eu am pus la marinat cu o seara inainte cozile de vitel,(dupa ce le-am spalat bine) in vin rosu si turmenic.A doua zi am trecut la treaba,am tocat ceapa si usturoiul,le-am calit putin in ulei,am adaugat apoi semintele de chimen si fenicul,zdrobite putin in mojar,boia afumata,semintele din pastaile de cardamon,foile de dafin,morcovul taiat cubulete si cozile de vitel.Le-am lasat putin pe aragaz,cat sa se rumeneasca usor apoi am pus peste ele supa de vita si vin rosu in cantitati egale,cat sa le acopar si le-am dat la cuptor acoperite cu folie pentru 4 ore,verificand din cand in cand sa nu scada lichidul.


Am mai adaugat supa si vin ca sa nu scada si cozile sa ramana fara lichid.Cand carnea a fost deja bine fiarta am curatat cativa cartofi,i-am taiat cuburi nu foarte mici si i-am adaugat peste tocana,am luat deoparte folia,am adaugat sare(dupa gust) si am lasat inca 30-40 minute tocana la cuptor cat sa fiarba si cartofii.


Noi am servit tocana langa o salata de ceapa cu otet (ceapa,sare,otet,apa),dar puteti incerca orice alta salata va place sau chiar muraturi.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana din coada de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

23.11.2014, 21:15

Rocsi 1

23.11.2014, 21:31

mihaelar63 1

23.11.2014, 22:17

Ce buna si aromata Supa am mai facut dar Tocana nu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vita