Tocanita de porc cu legume

de Irina in Porc, 28 Iul 2014 | 4911 vizualizari

 

Trecand prin piata si vazand bogatia de legume de pe tarabe, m-am dus cu gandul imediat la o tocanita. Doar v-am mai spus cat de mult imi place, nu? Am cumparat vinete, rosii, ceapa si usturoi si o bucata de pulpa de porc, din care am facut o minunatie de mancare, simpla si gustoasa. Singurul lucru deosebit pe care l-am facut e ca am copt legumele.

 

INGREDIENTE

  • 400 g pulpa de porc
  • 1 vanata mare
  • 2 rosii
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 20 gr baza pentru mancaruri mirodenia
  • un virf de cutit de chilli
  • 2 linguri de ulei
  • un virf de cutit de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu legume:

Am copt intai rosiile si vanata. Dupa ce s-au racit putin le-am curatat de coaja, iar vinetele le-am lasat la scurs.

Ceapa si usturoiul le-am curatat, spalat si taiat pestisor. 

Intr-un vas incins am turnat uleiul si am adaugat ceapa si usturoiul sa se caleasca putin. 

Am adaugat carnea de porc taiata cubulete, am amestecat si am stropit cu putina apa. Am acoperit vasul cu un capac, pentru a lasa carnea sa se inabuse usor.

Vanata am taiat-o cubulete iar rosiile felii, dupa care le-am adaugat peste carne.

Cum vanata si rosiile sunt gata coapte, am lasat destul de putin mancarea pe foc, doar cat sa se patrunda carnea de gustul legumelor. 

Am condimentat cu baza mirodenia si un praf de chilli.

La final am adaugat busuioc proaspat pentru ca ador aroma lui. 

Si pentru ca mi s-a parut potrivit, am pus linga si un pahar de vin rosu :).

Va poftesc si pe voi la masa noastra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocana cu afumatura si muraturi