Tocanita de porc cu legume

de Irina in Porc, 28 Iul 2014 | 2037 vizualizari

 

Trecand prin piata si vazand bogatia de legume de pe tarabe, m-am dus cu gandul imediat la o tocanita. Doar v-am mai spus cat de mult imi place, nu? Am cumparat vinete, rosii, ceapa si usturoi si o bucata de pulpa de porc, din care am facut o minunatie de mancare, simpla si gustoasa. Singurul lucru deosebit pe care l-am facut e ca am copt legumele.

 

INGREDIENTE

  • 400 g pulpa de porc
  • 1 vanata mare
  • 2 rosii
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 20 gr baza pentru mancaruri mirodenia
  • un virf de cutit de chilli
  • 2 linguri de ulei
  • un virf de cutit de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu legume:

Am copt intai rosiile si vanata. Dupa ce s-au racit putin le-am curatat de coaja, iar vinetele le-am lasat la scurs.


Ceapa si usturoiul le-am curatat, spalat si taiat pestisor.


Intr-un vas incins am turnat uleiul si am adaugat ceapa si usturoiul sa se caleasca putin.


Am adaugat carnea de porc taiata cubulete, am amestecat si am stropit cu putina apa. Am acoperit vasul cu un capac, pentru a lasa carnea sa se inabuse usor.


Vanata am taiat-o cubulete iar rosiile felii, dupa care le-am adaugat peste carne.


Cum vanata si rosiile sunt gata coapte, am lasat destul de putin mancarea pe foc, doar cat sa se patrunda carnea de gustul legumelor.


Am condimentat cu baza mirodenia si un praf de chilli.


La final am adaugat busuioc proaspat pentru ca ador aroma lui.


Si pentru ca mi s-a parut potrivit, am pus linga si un pahar de vin rosu :).


Va poftesc si pe voi la masa noastra!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mihaelar63 1

28.07.2014, 17:12

Cu legume coapte trebuie sa fie o nebunie

Valclaudia 1

28.07.2014, 21:18

cred c-a fost delicioasa!

Rocsi 1

28.07.2014, 21:49

Ce buna este!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Coasta de porc cu sos barbeque pe varza murata