Tort Amandina

de -Licurici- in Torturi, 6 Ian 2016 | 2342 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Un blat de tort, reteta bucataras.ro/retete/blat-de-tort-75159.html;
  • Crema:
  • 5 galbenusuri;
  • 8 linguri de zahar pudra,
  • 3 linguri cacao,
  • 250 g margarina savoare de unt Rama,
  • esenta de rom;
  • Sirop:
  • o cana de zahar,
  • o cana de apa,
  • esenta de rom,
  • o lingura de ness;
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata neagra,
  • 150ml frisca lichida.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

  1. Pentru crema, am topit margarina si am mixat-o bine cu 4 linguri de zahar, pana s-a facut spuma. Am amestecat cu mixerul, pe bain-marie, galbenusurile cu restul de zahar, pana si-au dublat volumul, cam 10 min. Apoi am luat de pe foc si am adaugat esenta de rom si cacao. Am amestecat crema de galbenusuri cu spuma de margarina, apoi am lasat-o putin la rece.
  2. Pentru sirop, am caramelizat zaharul, apoi am adaugat apa, putin cate putin, romul si nesul (l-am frecat cu putin zahar, apoi l-am pus).
  3. Pentru glazura, am rupt ciocolata in bucati mici si am pus-o pe foc impreuna cu frisca lichida. Am amestecat pana s-a topit ciocolata, apoi am lasat-o la racit, pana am asamblat tortul.
  4. Am taiat blatul in doua, l-am insiropat, am pus crema (am oprit putina crema pentru decor), al doilea blat, insiropat si el, glazura si l-am ornat cu crema oprita.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort Amandina-0
Tort Amandina-1
Tort Amandina-2
Tort Amandina-3
Tort Amandina-4
Tort Amandina-5
Tort Amandina-6

COMENTARII (21)

Rocsi

Rocsi 1

07.01.2016, 19:51

Vreau o feliuta

-Licurici-

-Licurici- 1

08.01.2016, 09:10

Multumesc! Te astept cu drag, rocsi!

ancutsa

ancutsa 1

07.06.2016, 20:14

frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!