Tort copii - "hai la plimbare"

de gaby_duceag in Torturi, 22 Apr 2010 | 7642 vizualizari

 

eu am facut doua torturi identice pe care le-am "unit" . din unul am decupat o semiluna sa il pot uni cu celalalt formand cifra 8, iar partea decupata am pus-o deasupra formand acea denivelare de sosea .

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 200gr unt sau margarina
  • 4oua
  • o cana lapte
  • doua cani si 1/2 faina cernuta
  • 2cani zahar
  • o lingurita bicarbonat
  • jumatate lingurita sare
  • o ciocolata(eu am pus cu lapte)
  • 1/2 cana apa
  • esenta vanilie
  • crema:
  • 600gr frisca
  • 300grame mure(sau alte fructe de padure)
  • 50gr ciocolata amaruie
  • doua plicuri gelatina
  • 2linguri coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort copii - "hai la plimbare":

blat:

separam albusurile de galbenusuri

untul il frecam spuma cu zaharul

adaugam galbenusurile usor batute

ciocolata o topim in apa la microunde sau pe bain marin apoi o racim si o incorporam in  amestecul cu unt

apoi in reprize adaugam lapte/faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si sarea/iar lapte/iar faina,pana cand se termina ambele

albusurile se bat spuma si se incorporeaza usor

adaugam esenta

se coace intr-o forma cu diametrul de 25,aprox 40-50min.,la foc potrivit

crema:

mixam bine frisca

murele le facem piure

gelatina o punem in 2-3 linguri de apa .o lasam 3minute

adaugam apoi, peste, 30ml apa si diluam amestecul la bain marine

ciocolata o topim intr-o lingura de smantana,la foc mic

amestecam: frisca,murele,coniacul,gelatina racita,ciocolata

asamblare:

taiem blatul in 3

intr-un inel de tort asezam primul blat,il insiropam-nu foarte tare ,(eu am facut un sirop din zeama de la mure-fusesera congelate),intindem uniform jumatate din cantitatea de crema,punem al doilea blat,insiropam si intindem restul de crema

asezam si ultimul blat si dam la rece pt 3ore

scoatem inelul si decoram dupa preferinta

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort copii - "hai la plimbare"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

cccris 1

23.04.2010, 10:56

ei, nu te refuz daca imi oferi o felie din tortul tau "urit".

gaby_duceag 1

23.04.2010, 11:00

ramo,multumesc. pusik,pt tine e loc mereu)))

gospodinadecriza 1

23.04.2010, 11:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar reloaded