Tort cu ananas

de ela in Torturi, 9 Mar 2014 | 4067 vizualizari

 

am vrut un tort rosu,dar a iesit roz )))...culoarea tortului are mai multe nuante in poze,in functie de locul unde le-am facut,in casa,la soare sau la umbra....)))

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4oua
  • 2linguri zahar brun
  • 2linguri zahar alb
  • 4linguri faina
  • 1plic zahar vanilat
  • 1plic praf de copt
  • 1praf de sare
  • colorant alimentar
  • CREMA:
  • 1cutie mica conserva ananas bucati
  • 200ml smantana pentru frisca
  • 250gr crema mascarpone
  • 100gr zahar pudra
  • 1plic intaritor de frisca
  • DECOR:
  • 700ml frisca lichida
  • 1plic intaritor frisca
  • colorant alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas:

Punem ananasul la scurs intr-o sita.

Mixam albusurile cu un praf de asre,pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul,batand bine dupa fiecare lingura de zahar.Incorporam si galbenusurile,apoi faina amestecata cu praful de copt.Adaugam colorant alimentar dupa preferinte si omogenizam bine.Punem intr-o forma termorezistenta si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,pana este copt blatul.Facem testul cu scobitoarea si nu deschidem cuptorul in primele 20minute(cum am facut eu si s-a lasat blatul(( )..Scoatem si lasam sa se raceasca inainte de a scoate din forma.Taiem blatul in doua.

Batem cateva clipe crema mascarpone cu zaharul pudra,Separat,batem smantana pentru frisca cu intaritorul de frisca,apoi incorporam crema mascarpone si 3linguri zeama de compot de ananas  si colorantul si mai batem cateva clipe.Insiropam.

Batem frisca cu intaritorul de frisca si colorant alimentar si decoram dupa gust.

Insiropam primul blat cu zeama de compot,apoi ungem cu crema,punem deasupra bucati de ananas si deasupra punem al doilea blat,presand usor cu mainile.

TIPS-URI

1

se poate folosi doar zahar alb

2

nu este obligatoriu sa punem colorant

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si ananas