Tort de portocale

de diana_k in Torturi, 25 Noi 2011 | 9689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru rulada
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 6 linguri faina,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 1/2 borcan dulceata, gem, marmelada, eu am folosit gem de visine
  • pentru blatul cu cacao
  • 2 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 linguri ulei,
  • 3 linguri faina,
  • cacao
  • pentru blaturile albe:
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 6 linguri faina,
  • 1/2 plic praf de copt
  • pentru crema de portocale
  • 3-4 portocale,
  • 400ml lapte,
  • 250g zahar,
  • 100g unt,
  • 20g gelatina,
  • 150ml frisca mixata,
  • 100g ciocolata,
  • sirop
  • 250ml apa,
  • 200g zahar,
  • 1 esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale:

Pregatirea este aceiasi la blaturi si la rulada: mixam albusurile, adaugam treptat zaharul, mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa ce nu curge, apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, faina, praful de copt, cacaoa.


Blatul alb si cel cu cacao se coc in tava rotunda cu diametrul de 24 cm. Cel alb se taie in doua.


Rulada se coace in tava mare de 30/40cm in care am pus hartie de copt. Imediat ce e gata o scoatem din cuptor, desfacem hartia de copt si cu ajutorul ei sau a unui prosop curat o rulam strans si o lasam sa se raceasaca, apoi o desfacem usor, o ungem cu gemul si o rulam la loc. O lasam deoparte sa se aseze....apoi o taiem felii de 1 cm.


Pentru crema: stoarcem portocalele, punem gelatina la inmuiat in sucul obtinut aproximativ 250ml laptele il punem la fiert cu zaharul si untul


Topim gelatina la foc mic si o turnam peste laptele fierbinte, amestecam si dam deoparte sa se inchege putin, ...dureaza cam 2-3 ore la rece. Cand incepe sa se lege se amesteca cu frisca mixata si cu ciocolata rasa ...eu am uitat si am adaugat-o direct pe blat la asamblarea tortului


Asamblarea o facem in tava cu inel asezam 1 blat alb, il insiropam usor, pe peretii laterali ai tavi asezam felii de rulada, punem 1/3din crema, asezam blatul cu cacao, insiropam, 1/3 crema, blatul alb, insiropam, 1/3crema. lasam sa se intareasca bine crema, apoi scoatem cu atentie inelul de la tava

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Cris2711 1

28.11.2011, 11:07

Ti-am zis ca imi place cum arata tortul dar de reteta de rulada nu mai zic am sa o fac cu siguranta

Teo 1

28.11.2011, 20:27

cat se poate de frumos!bravo!

babi5 1

08.10.2014, 09:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort de portocale