Tort de portocale

de diana_k in Torturi, 25 Noi 2011 | 9319 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru rulada
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 6 linguri faina,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 1/2 borcan dulceata, gem, marmelada, eu am folosit gem de visine
  • pentru blatul cu cacao
  • 2 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 linguri ulei,
  • 3 linguri faina,
  • cacao
  • pentru blaturile albe:
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 6 linguri faina,
  • 1/2 plic praf de copt
  • pentru crema de portocale
  • 3-4 portocale,
  • 400ml lapte,
  • 250g zahar,
  • 100g unt,
  • 20g gelatina,
  • 150ml frisca mixata,
  • 100g ciocolata,
  • sirop
  • 250ml apa,
  • 200g zahar,
  • 1 esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale:

Pregatirea este aceiasi la blaturi si la rulada: mixam albusurile, adaugam treptat zaharul, mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa ce nu curge, apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul,  faina, praful de copt, cacaoa.

Blatul alb si cel cu cacao se coc in tava rotunda cu diametrul de 24 cm. Cel alb se taie in doua.

Rulada se coace in tava mare de 30/40cm in care am pus hartie de copt. Imediat ce e gata o scoatem din cuptor, desfacem hartia de copt si cu ajutorul ei sau a unui prosop curat o rulam strans si o lasam sa se raceasaca, apoi o desfacem usor, o ungem cu gemul si o rulam la loc. O lasam deoparte sa se aseze....apoi o taiem felii de 1 cm.

Pentru crema: stoarcem portocalele, punem gelatina la inmuiat in sucul obtinut aproximativ 250ml laptele il punem la fiert cu zaharul si untul

Topim gelatina la foc mic si o turnam peste laptele fierbinte, amestecam si dam deoparte sa se inchege putin, ...dureaza cam 2-3 ore la rece. Cand incepe sa se lege se amesteca cu frisca mixata si cu ciocolata rasa ...eu am uitat si am adaugat-o direct pe blat la asamblarea tortului

Asamblarea o facem in tava cu inel asezam 1 blat alb, il insiropam usor, pe peretii laterali ai tavi asezam felii de rulada, punem 1/3din crema, asezam blatul cu cacao, insiropam, 1/3 crema, blatul alb, insiropam, 1/3crema. lasam sa se intareasca bine crema, apoi scoatem cu atentie inelul de la tava

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Cris2711 1

28.11.2011, 11:07

Ti-am zis ca imi place cum arata tortul dar de reteta de rulada nu mai zic am sa o fac cu siguranta

Teo 1

28.11.2011, 20:27

cat se poate de frumos!bravo!

babi5 1

08.10.2014, 09:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!