Tort Diplomat aniversar

de adasev12 in Torturi, 16 Feb 2012 | 5058 vizualizari

 

fiindca n-am reusit inca sa postez tortul de ziua mea, desi am promis, revin acum cu un tortulet pt voi , cu mare drag, multumindu-va inca o data pt toate urarile frumoase pe care mi le-ati facut. va pup!!!!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6 oua
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  •  o lg amidon
  • 3 lg cacao
  • 2 lg ulei
  • 1/2 praf de copt
  • o vanilie
  • crema:
  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 vanilie
  • 10 lg zahar
  • 400 ml frisca lichida
  • un compot de ananas
  • 2 kiwi
  • o portocala
  • 30 g gelatina
  • pt ornat:
  • 200 ml frisca
  • dulceata de ananas si smochine( facuta de mine)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat aniversar:

blatul: ouale se bat f bine cu zaharul si vanilia , se adauga apoi amidonul , uleiul si cacao. Se omogenizeaza bine si la sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la 180 grade, cam 20 minute, cand se desprinde pe lateral e copt. Se da la rece.


crema: ouale se bat cu zaharul si vanilia pana se fac spuma, apoi se pun pe baie de abur. Laptele se incalzeste pana la punctul de fierbere, apoi se toarna fir subtire peste oua, amestecandu-se bine. Se lasa pe foc sa se ingroase putin. Se da la rece. Gelatina se hidrateaza cu suc de la compotul de ananas, foarte rece. Se lasa jumatate de ora, apoi se pune pe foc mic, sa se dizolve, cea ce se va intampla f repede, imediat ce se incalzeste nitel. Se lasa putin sa se racoreasca. Cand crema de oua este asa nici calda, nici rece se adauga gelatina si se mixeaza putin, sa se amestece. Se lasa la rece in continuare timp in care se bate frisca. Se amesteca apoi frisca batuta cu ouale. Se taie fructele bucatele mici si se amesteca in crema.


asamblare: se ia un vas cu pereti inalti( cine are tava cu inel detasabil e boier...eu inca ma mai lupt cu castroanele...) si se captuseste cu folie transparenta. Se taie blatul in 2 pe latime daca e gros, daca nu se lasa intreg. Se taie apoi in 3 sau 4 buc pe latime, depinde cat de mare e tortul si cat de inalt vreti sa fie. Eu l-am taiat in 3 fasii. Am pus bucati de blat roata pe peretii vasului, am turnat crema inauntru iar deasupra am asezat alte bucati de blat. Am dat la rece pana a adoua zi. Am scos tortul si l-am rasturnat usor pe platou, am indepartat folia si am ornat cu frisca batuta si dulceata de ananas si smocchine, facute tot de mine.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MIUTA 1

17.02.2012, 21:21

Am uitat sa-ti spun,tortul arata suuuuuuuper bine
L-am pus la favorite

adasev12 1

18.02.2012, 09:31

mena, multumesc frumos draga mea, pup

miuta.... ms mult

jolygina 1

19.02.2012, 10:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

ULTIMELE COMENTARII

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu trandafiri