Tort "la metru"

de adasev12 in Torturi, 13 Mar 2011 | 12678 vizualizari

 

din categoria" retetele mamei"....si normal, alta ratare....dar nu conteaza, ca din greseli invata omul....oricum este pt prima data cand fac acest tort...nimic nu ma asteptam sa-mi iasa ca a mamei....insa gustul...no comment!

 

INGREDIENTE

 

pt blat

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa+ 50 ml
  • 250 gr faina
  • un praf de copt
  • 2 lg cacao

crema:

  • o budinca de vanilie...dar nu e obligatoriu...( eu am pus panna cotta cu caramel)
  • 350 ml lapte
  • 150 g unt
  • 150 gr zahar pudra

pt glazura:

  • 2 ciocolate amarui
  • 100 ml frisca lichida
  • o lg unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "la metru":

se face blatul astfel:


se bat spuma tare albusurile si se adauga zaharul , se bate foarte bine,


se adauga galbenusurile si se mixeaza bine, apoi se adauga uleiul si 100 ml apa.


se toarna faina in ploaie amestecand cu lingura de lemn, apoi praful de copt stins cu o lg-ita de zeama de lamaie.


se imparte compozitia in doua, dar se lasa o parte mai mult cu doua linguri...


in aceasta compozitie cu doua lg in plus se adauga cacao si 50 ml apa.( pt ca cacaua o sa impiedice blatul sa creasca la fel ca celalalt...si trebuie sa fie egale ca si compozitie.)


se pun cele doua blaturi in doua forme de chec, de diametrul . 12-14 max si de 50 cm lungime.


se coc la 180 grade , cel cu cacao o sa trebuiasca lasat cam 10 min in plus.


se scot pe servet si se lasa la racit bine.


cand sunt reci se taie oblic felii de 1cm grosime, nu mai mult.


incercati sa taiati feliile cat mai oblic posibil...veti vedea la final de ce...


cat timp se coc blaturile se face crema: budinca se face cu lapte, obisnuit(dupa indicatiile de pe plic)


...eu am vrut un alt fel de gust decat cel obisnuit din reteta si am folosit panna cotta amestecat cu caramel....


se da budinca la rece.


untul se freaca spuma cu zaharul pudra si cu 1-2 vanilii ( sau esenta).


cand e rece budinca se amesteca cu spuma de unt, cate putin, cu mare grija...


eu am patit-o si mi s-a taiat putin crema...se pune doar cate o lg de budinca in unt, se mixeaza, apoi iar se pune cate o lg...si tot asa, cate putin, ...


se iau felii alternativ una alba una neagra si se ung cu crema apoi se lipesc ...


o sa rezulte un tort de un metru...de aici denumirea de "tort la metru"...


eu am facut doua bucati...ca e prea lung....


se topeste ciocolata la foc mic cu frisca lichida si untul ,


se lasa cateva minute sa se racoreasca, sa nu fie prea fierbinte cand se foloseste, apoi se toarna deasupra...


daca tortul e prea denivelat...adica feliile nu sunt la aceeasi dimensiune, mai ajustati-le taind din cele prea mari...ca sa fie cat de cat la aceeasi inaltime....


se lasa la frigider sa se intareasca bine glazura si se poate taia apoi.


se va taia blatul drept de data aceasta sau fff putin oblic...


felia rezultata va avea doua parti albe si doua negre...alternativ...


se poate face si glazura la rece..


.mama asa face dar mie imi place mult glazura de ciocolata la torturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "la metru"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

adry88 1

03.06.2011, 11:30

bun

babi5 1

24.09.2013, 22:01

Si eu am reteta va trebuii sa fac nu am dfacuto de ceva ani

RuxyRux 1

24.09.2013, 22:02

E un tort minunat! Eu stiam de chec la metru :0...bune retete in caietul mamei

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de fructe de padure si ciocolata