Tort pentru tati meu

de ionix in Torturi, 10 Ian 2011 | 3431 vizualizari

 

tati meu a împlinit 53 de anişori pe 2 ianuarie... aşa că, am dat petrecere şi am făcut şi un mic tortuleţ....

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • două albuşuri
  • 7 linguri cu zahăr
  • 6 linguri cu făină
  • 4 linguri cu cacao
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • esenţă de rom
  • Pentru cremă:
  • 200 g brânză dulce mai uscată
  • 150 ml frişcă bătută
  • 100 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • coaja de la o lămâie
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • câteva mure
  • Pentru decor:
  • un compot de prune
  • câteva mure
  • un plic de budincă cu vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru tati meu:

Preparare blaturi:


Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare iar apoi se bat tare cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, alternând cu ulei. Se amestecă foarte bine de jos în sus pentru a nu se lăsa albuşurile. Făina se amestecă cu praful de copt şi cacaoa iar apoi se toarnă în ploaie peste restul compoziţiei, amestecând de jos în sus. Se pune şi esenţa de rom. Punem hârtie de copt pe tava de tort, încingem cuptorul. Compoziţia o împărţim în două părţi egale şi coacem două blaturi la foc potrivit, se face testul cu scobitoarea înainte de a scoate blaturile, iar apoi se pun la răcit.


Preparare cremă:


Brânza dulce trebuie scursă foarte bine, ar fi indicat să fie o brânză mai uscată puţin. Se freacă brânza cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când zahărul s-a topit. Untul se freacă spumă cu restul de zahăr şi cu zahărul vanilat, până se topeşte zahărul. Se amestecă bine untul cu brânza şi punem frişca, lingură cu lingură, amestecând bine pentru omogenizare. Se adaugă şi coaja de lămâie iar apoi împărţim crema în două. Într-una din creme punem şi câteva mure.


Budinca se va prepara conform intrucţiunilor de pe ambalaj dar cu 400 de ml zeamă de la compotul de prune, în loc de lapte


Asamblare:


blat-cremă-blat-cremă cu mure- puţin din budince cu zeamă de compot- felii de prune din compot şi mure- restul de budincă. Se lasă la rece cel puţin 24 de ore iar apoi se serveşte.


Poftă bună!



 

TIPS-URI

1

eu nu l-am însiropat pentru că a stat două zile la rece... dacă serviţi mai repede, este indicat să însiropaţi puţin blaturile....

2

budinca se toarnă fierbinte...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru tati meu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

ionix 1

11.01.2011, 08:41

Teo, Burdulea şi Sylvia... vă mulţumesc frumos! aşa este tati are mereu grijă de tot, chiar şi acum şi eu sunt fetiţa lui tata

mirela0911 1

11.01.2011, 14:50

La multi ani! tatalui tau tort poate primesc si eu la anu'

ionix 1

12.01.2011, 08:44

Mirela... mulţumesc frumos! Primeşti.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Banana roll cake