Tort "tres leches"

de sandytza in Torturi, 15 Mai 2010 | 3563 vizualizari

 

Acest tort l-am facut cu ocazia zilei de nastere a unei prietene . L-am mai spun si ma mai repet : ca aspect acest tort nu e ca sa atraga atentia dar ca si gust e unic . De fiecare data cand il fac are un succes garantat. In plus nu are nevoie de nici o crema . Dar daca doriti puteti sa il umpleti cu dulceata sau cu orice alta crema dupa gust.E un tort care se topeste in gura si care nu te lasa sa te opresti la o singura lingurita .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr . zahar
  • 500 gr faina
  • 1/2 pahar apa
  • 6 oua
  • 1 praf de copt
  • 250 ml lapte condensat
  • 250 ml lapte evaporat
  • 250 ml smantana lichida
  • 3 linguri zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "tres leches":

Intr-un bol se bat spuma albusurile . Galbenusurile se freaca bine cu zaharul.


Se adauga apa, praful de copt , doua linguri zahar vanilat , se amesteca bine apoi se adauga faina toata odata. Se amesteca bine pana se omogenizeaza apoi se adauga albusurile batute spuma .


Se toarna intr-o tava tapetata cu un pic de ulei si faina sau cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-50 minute.


Intre timp se amesteca cele trei tipuri de lapte (de unde ii vine si denumirea "tres leches" in spaniola) impreuna cu un plic de zahar vanilat.


Cand blatul s-a copt , se scoate din cuptor , se impunge cu furculita , iar amestecul de cele trei tipuri de lapte se toarna peste blat fara a-l scoate din tava , astfel incat sa se insiropeze tot blatul. Daca doriti sa indreptati blatul pentru ca a crescut neuniform , intai taiati cu cutitul partea mai inalta , apoi turnati laptele. Asta ca sa aiba un aspect mai frumos la ornat.


Se lasa la rece , apoi se orneaza dupa preferinta cu frisca sau bezea. Eu aici l-am ornat cu bezea in intregime inclusiv trandafirii sunt tot din bezea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "tres leches"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

gaby_duceag 1

17.05.2010, 12:11

frumos tare sandytule

adry88 1

18.05.2011, 21:47

ce superb

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 13:08

ce frumusete

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort mascarpone