Trandafiri cu mere, stafide si nuci

de - TABITA - in Dulciuri, 28 Mar 2014 | 2408 vizualizari

 

Un adevarat deliciu! Sursa: diva in bucatarie

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 3 linguri stafide
  • 1 lingura rom
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 linguri unt
  • 40 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri suc de lamaie
  • cateva nuci
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu mere, stafide si nuci:

Stafidele se pun intr-un bol si se stropesc cu rom.


Cuptorul se preincalzeste la 190-200°C.


Se dezgheata foietajul. Se taie in 4 patrate. Fiecare patrat se taie din colturi spre centru lasand centrul netaiat.


Se spala merele, se curata de coaja, se scoate cotorul, se scobesc putin mai mult pentru a putea umple merele cu stafide. Se scufunda merele intr-un bol cu apa in care se pune suc de lamaie pentru a nu se oxida.


Se amesteca untul cu stafidele, nucile pisate,zaharul, scortisoara si zaharul vanilat.


Se umplu merele cu aceasta compozitie, deasupra se pune cate o nuca, apoi se pun in centrul fiecarui patrat.


Se unge aluatul cu galbenusul batut cu lapte, apoi se ridica cat mai sus, modelandu-se niste petale de flori.


Se prinde aluatul de mar cu ajutorul unor scobitori.


Se da tava la cuptor pentru 25-30 de minute pana se rumeneste frumos foietajul.


Cand sunt gata se lasa sa se raceasca si apoi se servesc.

 

TIPS-URI

1

Sunt un desert potrivit si pentru cei mici si pentru cei mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu mere, stafide si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Lau 1

28.03.2014, 17:59

deyutzky 1

28.03.2014, 18:56

ce multe bunatati ai pregatit

Rocsi 1

28.03.2014, 20:07

Vreau macar unul si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Trandafiri cu mere