Trandafiri cu mere, stafide si nuci

de Tabita _ in Dulciuri, 28 Mar 2014 | 5870 vizualizari

 

Un adevarat deliciu! Sursa: diva in bucatarie

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 3 linguri stafide
  • 1 lingura rom
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 linguri unt
  • 40 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri suc de lamaie
  • cateva nuci
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu mere, stafide si nuci:

Stafidele se pun intr-un bol si se stropesc cu rom.

Cuptorul se preincalzeste la 190-200°C. 

Se dezgheata foietajul. Se taie in 4 patrate. Fiecare patrat se taie din colturi spre centru lasand centrul netaiat.

Se spala merele, se curata de coaja, se scoate cotorul, se scobesc putin mai mult pentru a putea umple merele cu stafide. Se scufunda merele intr-un bol cu apa in care se pune suc de lamaie pentru a nu se oxida.

Se amesteca untul cu stafidele, nucile pisate,zaharul, scortisoara si zaharul vanilat.

Se umplu merele cu aceasta compozitie, deasupra se pune cate o nuca, apoi se pun in centrul fiecarui patrat.

Se unge aluatul cu galbenusul batut cu lapte, apoi se ridica cat mai sus, modelandu-se niste petale de flori.

Se prinde aluatul de mar cu ajutorul unor scobitori.

Se da tava la cuptor pentru 25-30 de minute pana se rumeneste frumos foietajul.

Cand sunt gata se lasa sa se raceasca si apoi se servesc.

TIPS-URI

1

Sunt un desert potrivit si pentru cei mici si pentru cei mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu mere, stafide si nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu mere