Turtite cu chimen

de gaby_duceag in Piine, 15 Oct 2010 | 5750 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • un cubulet drojdie
  • aproximativ 300 ml apa calduta
  • o lingurita sare
  • o lingura zahar
  • 3 guri ulei de masline
  •  o lingurita chimen (sacarica)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite cu chimen:

Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar, chimen si apa calda adaugata putin cate putin . La urma adaugam uleiul si framantam aluatul 5 minute. Trebuie sa va iasa un aluat nici tare dar nici moale, sa fie usor de "modelat".

Acoperim vasul si lasam la dospit 30-45minute.

Din aluat luam cu mana data prin faina, bucati cam de marimea unei nuci, facem bilute apoi le aplatizam (sa aiba inaltimea de maxima 1cm )

Le coacem intr-o tigaie de teflon, la foc mic, fara sa ungem tava, invartindu-le cand pe o parte cand pe cealalta.

Nu mariti focul! Riscati sa le coaceti pe exterior si sa ramana mijlocul crud.

Ce bune suuuunt!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

mihaelar63 1

17.10.2010, 02:34

cu chimen sunt preferatele mele
fetelor poate pastraza elasticul pentru ocazii speciale

draceapetrica 1

24.10.2010, 16:48

Tu "rocsi ", cu geografia stai rau,cu literatura clasica idem. De bucatarie,ce sa spun ? Iarta-ma,te rog, ce boala ai ? TE- A deochiat aragazul ?

diaconta 1

24.10.2010, 16:57

Gabeata iti dau si io niste elastic ca ai mei is mai maripoiate arunci cu prastia pana la Baia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra multicereale cu tarate