Varza a' la Cluj - in vas de lut

de Ina in Mancaruri cu carne, 5 Iun 2010 | 12046 vizualizari

 

Demult vreau sa fac mancarea asta, dar m-a determinat si madi, cand a postat minunatia ei aici : http://www.bucataras.ro/retete/7607/varza-a-la-cluj-in-vas-roman.html , de unde chiar am preluat cateva chichite ;) . Multumesc, Madi' :-*
Este o mancare excelenta!

 

INGREDIENTE

Pentru pregatirea verzei:
  • doua verze maricele
  • o ceapa
  • sare pentru frecat varza
  • 2 linguri cu bulion sau pasta de tomate
 Pentru pregatirea carnii:
  • o ceapa
  • 3 linguri pasta de tomate sau bulion
  • 300 g carne tocata amestec
  • o cescuta cu orez
  • sare
  • piper
  • o lingurita cu cimbru
  • 3 frunze de dafin
  • marar/ patrunjel tocat
 suplimentar:
  • 200 g kaizer afumat 
  • 3 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a' la Cluj - in vas de lut:

 

     Umplem chiuveta cu apa calda si cufundam vasul de lut, plin la randul lui cu apa, pentru cca 30-40 minute, cat timp pregatim ingredientele pentru mancare.

     Kaizerul il taiem felii si-l rumenim 2 minute in tigaie de teflon, fara ulei.

       Pregatirea verzei: 

    Varza se taie fideluta si se freaca bine cu sare ( ca la framantatul aluatului)

    In doua linguri de ulei si putina apa se caleste o ceapa tocata marunt, apoi se adauga doua linguri cu pasta de tomate si o ceasca cu apa. Se adauga si varza peste ceapa si se lasa sa fiarba 10-15 minute.

       Pregatirea carnii: 

    Tocam o ceapa marunt, o calim putin in doua linguri cu ulei si jumatate de cescuta cu apa, apoi mai adaugam o cescuta de apa si 3 linguri cu pasta de tomate si mai lasam 2 minute sa clocoteasca.       Adaugam carnea tocata si orezul spalat in prealabil, apoi sare, piper, cimbru, patrunjel si/sau marar tocat si 2-3 frunze de dafin. Dupa cca 5-10 minute  dam deoparte vasul.

      Scoatem vasul din apa si incepem aranjarea carnii si a verzei:  Pe fundul vasului asezam un strat de varza pregatita ca mai sus, apoi unul de carne cu orez  si cateva bucati de kaizer afumat putin prajit. Reluam operatiunea cu straturile: varza-carne-afumatura, pana terminam tot, astfel ca ultimul strat sa fie de varza, peste care asezam felii de kaizer afumat si prajit.

    Batem doua-trei oua cu putin delikat si verdeata tocata si le turnam peste varza, apoi punem capacul si dam la cuptor 50-60 minute.

      Este excelenta calda sau rece, cu sau fara mamaliguta  ( eu n-am avut rabdare sa astept mamaliga, am papat fierbinte :">  )

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a' la Cluj - in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Varza a' la Cluj - in vas de lut-0
Varza a' la Cluj - in vas de lut-1
Varza a' la Cluj - in vas de lut-2
Varza a' la Cluj - in vas de lut-3
Varza a' la Cluj - in vas de lut-4
Varza a' la Cluj - in vas de lut-5
Varza a' la Cluj - in vas de lut-6
Varza a' la Cluj - in vas de lut-7
Varza a' la Cluj - in vas de lut-8
Varza a' la Cluj - in vas de lut-9
Varza a' la Cluj - in vas de lut-10
Varza a' la Cluj - in vas de lut-11
Varza a' la Cluj - in vas de lut-12

COMENTARII (52)

 merisor

merisor 1

25.11.2012, 09:19

E super! Vreau si eu o...ustensila de-aia care rade tot

Ina

Ina 1

25.11.2012, 09:35

)) Chiar e buna ustensila ! Mai ales la radacinoase Si e multifunctionala

babi5

babi5 1

24.05.2013, 18:28

Bunaaaaaaaaaaaaa.. cu varza acra nu ai incercat ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53