Varza a la Cluj cu ceva fin Delaco si iaurt

de babi5 in Porc, 12 Noi 2013 | 19079 vizualizari

 

Nu am facut-o de tare mult timp nu pentru ca nu este buna ,ci doar pentru ca este mai multa migala decit la sarmale ,dar am facut-o si putin imbunatatita decit cea pe care o faceam in cantina ..Si parca-mi place mai mult asa cum am facut-o acum ,buna tare

 

INGREDIENTE

  • 1 varazamai mare cca,1,5 kg
  • 2 morcovi mai maricei
  • 2 cepe mari
  • 1/2 telina
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1 cutie ceva fin de la Delaco
  • 1 iaurt (175 ml,)
  • 2 oua
  • 1/2 /l bulion de casa
  • sare
  • piper
  • 1 lingura secretul gustuli de legume
  • 1 lingurita boia dulce
  • cimbru
  • marar verde
  • 5 ardei mai micuti galbeni
  • 350 gr orez cu b obul lung (eu am folosit scotti),
  • 100 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj cu ceva fin Delaco si iaurt:

Prima data curatam zarzavatul ,ardeiul si ceapa spalam bine si le tocam ,apoi tocam si varza.


Intre timp spalam si orezul bine si-l lasam la inmuiat .


Intr-o cratita (4 l a mea) am pus 50ml ulei si am adaugat zarzavatul.


Am lasat la calit 10 min mestecind mereu sa nu se arda ,apoi adaugam o cana de apa fierbinte dupa care punem varza, lasam 5 min sa se caleasca cu zarzavatul apoi potrivim de sare,boia, piper, secretul gustului si completam cu apa fierbinte pina acopera varza (cu un picut peste ), acoperim si lasam sa fiarba .


Intre timp punem restul de ulei intr-o tigaie, lasam sa se incinga si adaugam carnea tocata, condimentam si amestecam continuu pina se caleste si-si schimba culoarea.


Lasam pina se evapora toata apa pe care o lasa carnea si ramine numai uleiul, punem la o parte .


Apoi adaugam orezul, amestecam bine si lasam sa fiarba 15 min, dupa care adaugam bulionul mai lasam 5 min. si luam de pe foc.


Intr-un vas de yena (am folosit eu) sau o tava de inox sau emailata sau ce aveti voi, se pune un strat de varza cu orez, un strat de carne si alternam asa pina la terminare ,ultimul strat fiind varza cu orez..


Apoi am batut bine 2oua (am folosit si albusul)cu ceva fin de la Delaco si o cutie de iaurt (dupa carte trebuieste smintina ).


dupa ce am amestecat bine compozitia obtinuta am pus-o deasupra verzei si am dat tava la cuptorul in prealabil incins la 200 grade pentru 20 min.


Cind s-a rumenit am scos vasul afara si astfel am obtinut un felul doi DELICIOS ... FOARTE DELICIOS


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Chiar daca sunt mai multe etape la prepararea acestui fel de mincare

2

Rezultatul este foarte,foarte multumitor

3

Cine doreste poate sa mai adauge si smntina si un ardei iute este bine venit

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj cu ceva fin Delaco si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

babi5 1

13.11.2013, 09:10

Pup diaconta buna tare ,e un picut migala la ea dar este buna tare

bianca92 1

14.11.2013, 15:51

asta e pentru mine

babi5 1

14.11.2013, 19:55

Da cu mare drag bianca92 daca ai stii ce buna a fost

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj