Vegeta făcută în casă

de Rita Ilies in Vegan / Raw vegan, 7 Ian 2014 | 13689 vizualizari

 

Știm cu toții câți aditivi conține vegeta din comerț, de la coloranți și conservanți, până la cantități uriașe de sare. Defapt, asta cumpărăm: sare cu aromă de legume.
Îmi place s-o folosesc în mâncare, mai ales la prepararea bucatelor tradiționale, dar de ce să nu folosesc vegeta de calitate, în locul sării colorate?
E multă treabă până să ajungem la produsul final; Dăniloiu m-a ajutat muuult ca de fiecare dată, însă vă asigur că merită osteneala!

 

INGREDIENTE

  • Cantități:
  • 2 kg morcovi
  • 1,5 kg păstârnac
  • 1,5 kg pătrunjel ( rădăcină )
  • 500 g țelină ( rădăcină )
  • 500 g gulie
  • 500 g ardei
  • 500 g ceapă
  • roșii ( dacă faceți bulion, resturile ce rezultă în urma tocării roșiilor prin mașină, sunt ideale )
  • o rădăcină de praz
  • frunze de țelină și pătrunjel ( opțional )
  • sare de mare ( la 10 părți legume uscate - 1 parte sare )
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vegeta făcută în casă:

Legumele se spală și se curăță cu un cuțit pentru legume. Cu același cuțit se tau fâșii și se așează la loc uscat pe o față de masă din bumbac, curată. În funcție de cantitatea de legume folosită, deshidratarea poate dura până la câteva zile, aerându-le de cel puțin două ori pe zi. Legumele se pot usca și cu ajutorul unui aparat care deshidratează fructe și legume, sau în cuptor electric, la o temperatură de maxim 50 de grade, cu ventilația pornită și ușa întredeschisă. Odată uscate, am dat legumele prin bătrâna mașina de tocat carne.


La final, pentru a obține o vegeta aerată, am dat-o și prin blender adăugând câte o lingură de sare de mare la 10 linguri cu legume.


Vegeta proaspătă, naturală și sănătoasă, numai bună pentru a adăuga un plus de gust rețetelor dumneavoastră.


Spor la treabă s-aveți!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vegeta făcută în casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rita Ilies 1

09.01.2014, 12:16

Mulțumesc, Lăurica. În mare parte am cam renunțat la ele.
Am pus lista E-urilor pe pagina de Facebook, aș pune-o și aici, într-un articol dar nu știu sigur dacă e voie. Când am primit-o la cursuri, m-am crucit... https://www.facebook.com/notes/culinary-rainbows/lista-e-urilor/691916197485871

monik80 1

18.03.2015, 22:35

jolygina 1

06.04.2015, 01:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Vegeta de casa