Visine in zahar, pentru prajituri

de Patricia Iordache in Sirop / Compot, 20 Iul 2013 | 12830 vizualizari

 

Este prima data cand conserv astfel visinele. Pana acum le pastram la congelator. Am incercat deja cateva pentru prajituri si sunt...wow! De-acum inainte, le voi conserva doar asa, in zahar. Ca sa nu mai spun ca siropul lasat de visine este extraordinar amestecat cu putina apa minerala, rece.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. visine;
  • 1 kg. zahar;
  • 3 borcane de 800 gr.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visine in zahar, pentru prajituri:

Curatam visinele de codite si de frunze.

Le spalam si le scoatem samburele cu ajutorul unui aparat de special (de scos samburi) sau cu capatul unui ac de siguranta.

Intr-un castron incapator asezam toate visinele intregi, fara samburi, presaram zaharul si amestecam usor. 

Lasam totul la frigider pana a doua zi.

Veti observa ca zaharul s-a dizolvat si s-a transformat in sirop.

Cu ajutorul unui polonic, umplem borcanele, le strangem bine cu capac si le pastram la loc uscat si racoros.

TIPS-URI

1

Eu am conservat astfel si cirese. Sunt extraordinare in anotimpul rece, cand visinele si ciresele sunt doar o amintire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Visine in zahar, pentru prajituri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Patricia Iordache 1

20.07.2013, 19:06

Te-astept!

diaconta 1

20.07.2013, 22:10

Asa le pun si eu si sunt un deliciu.Le iubesc de-a dreptul

COSTEO 1

20.07.2013, 22:42

Si eu pun,imi plac la nebunie,am de anul trecut,fara aspirina.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Visine la borcan