Visine in zahar, pentru prajituri

de Patricia Iordache in Sirop / Compot, 20 Iul 2013 | 3654 vizualizari

 

Este prima data cand conserv astfel visinele. Pana acum le pastram la congelator. Am incercat deja cateva pentru prajituri si sunt...wow! De-acum inainte, le voi conserva doar asa, in zahar. Ca sa nu mai spun ca siropul lasat de visine este extraordinar amestecat cu putina apa minerala, rece.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. visine;
  • 1 kg. zahar;
  • 3 borcane de 800 gr.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visine in zahar, pentru prajituri:

Curatam visinele de codite si de frunze.


Le spalam si le scoatem samburele cu ajutorul unui aparat de special (de scos samburi) sau cu capatul unui ac de siguranta.


Intr-un castron incapator asezam toate visinele intregi, fara samburi, presaram zaharul si amestecam usor.


Lasam totul la frigider pana a doua zi.


Veti observa ca zaharul s-a dizolvat si s-a transformat in sirop.


Cu ajutorul unui polonic, umplem borcanele, le strangem bine cu capac si le pastram la loc uscat si racoros.

 

TIPS-URI

1

Eu am conservat astfel si cirese. Sunt extraordinare in anotimpul rece, cand visinele si ciresele sunt doar o amintire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Visine in zahar, pentru prajituri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Patricia Iordache 1

20.07.2013, 19:06

Te-astept!

diaconta 1

20.07.2013, 22:10

Asa le pun si eu si sunt un deliciu.Le iubesc de-a dreptul

COSTEO 1

20.07.2013, 22:42

Si eu pun,imi plac la nebunie,am de anul trecut,fara aspirina.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Visine pentru prajituri, la borcan