Visine in zahar, pentru prajituri

de Patricia Iordache in Sirop / Compot, 20 Iul 2013 | 3023 vizualizari

 

Este prima data cand conserv astfel visinele. Pana acum le pastram la congelator. Am incercat deja cateva pentru prajituri si sunt...wow! De-acum inainte, le voi conserva doar asa, in zahar. Ca sa nu mai spun ca siropul lasat de visine este extraordinar amestecat cu putina apa minerala, rece.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. visine;
  • 1 kg. zahar;
  • 3 borcane de 800 gr.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visine in zahar, pentru prajituri:

Curatam visinele de codite si de frunze.

Le spalam si le scoatem samburele cu ajutorul unui aparat de special (de scos samburi) sau cu capatul unui ac de siguranta.

Intr-un castron incapator asezam toate visinele intregi, fara samburi, presaram zaharul si amestecam usor. 

Lasam totul la frigider pana a doua zi.

Veti observa ca zaharul s-a dizolvat si s-a transformat in sirop.

Cu ajutorul unui polonic, umplem borcanele, le strangem bine cu capac si le pastram la loc uscat si racoros.

 

TIPS-URI

1

Eu am conservat astfel si cirese. Sunt extraordinare in anotimpul rece, cand visinele si ciresele sunt doar o amintire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Visine in zahar, pentru prajituri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Visine in zahar, pentru prajituri-0
Visine in zahar, pentru prajituri-1
Visine in zahar, pentru prajituri-2
Visine in zahar, pentru prajituri-3
Visine in zahar, pentru prajituri-4
Visine in zahar, pentru prajituri-5

COMENTARII (25)

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

20.07.2013, 19:06

Te-astept!

diaconta

diaconta 1

20.07.2013, 22:10

Asa le pun si eu si sunt un deliciu.Le iubesc de-a dreptul

COSTEO

COSTEO 1

20.07.2013, 22:42

Si eu pun,imi plac la nebunie,am de anul trecut,fara aspirina.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!