Zarzavat pentru ciorbe

de ionix in Conserve, 9 Sep 2010 | 6753 vizualizari

 

reteta mamei... delicios pentru ciorbe

 

INGREDIENTE

  • 8 kg rosii
  • 6 kg ardei capia (sau ardei gras)
  • 5-6 legaturi mari cu frunze de telina
  • 10-12 legaturi cu patrunjel
  • 8 linguri cu ulei
  • 1 pliculet conservant
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zarzavat pentru ciorbe:

Rosiile se dau prin masina speciala pentru suc de rosii. Sucul de rosii se da intr-un clocot impreuna cu 4 linguri cu ulei, cat sa se lege un pic sucul (eu l-am lasat cam vreo 2 ore si 30 min). Se da la racit putin sucul, cat sa fie caldut dupa, iar intre timp pregatim celelalte ingrediente.


Ardeii se spala bine, se curata de cotor si seminte, se taie felii si se da prin masina de tocat. Ardeii tocati se pun la fiert impreuna cu restul de ulei, vreo 2 ore, iar cand au dat in cateva clocote turnam sucul de rosii peste. Lasam sa fiarba cateva ore, 2-3 ore, si apoi punem sare dupa gust.


Intre timp spalam bine verdeturile, taiem cotoarele vestejite si dam pe masina de tocat. Oprim focul, punem conservantul si verdeturile. Amestecam bine si apoi lasam la racit. Punem in borcane sau in sticle.


Spor la treaba!


 

TIPS-URI

1

A nu se lasa vreo samanta de ardei pentru ca risti sa-ti fermenteze zarzavatul dupa.

2

Adeii si verdeturile se toaca prin sita mare de la masina de tocat.

3

Uleiul de deasupra il pun pentru o mai buna conservare, mai am si de anul trecut zarzavat asa ca e bun :D:D

4

In loc de conservant puteti pune deasupra aspirina pisata

Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Julie 1

15.09.2010, 19:34

Foarte bun! Nelipsit din camara!

ionix 1

15.09.2010, 19:46

asa-i... si nu mai ai nevoie nici de pasta de tomate

Sylvia 1

18.09.2010, 12:37

Ionix simpatica esti lasa ca o s aiti arat ce mi-a iesit, eu o sa fac cantitate f mica ca stau prost cu borcanele la cate imi trebuie mie sa pun nu imi ajung niciodata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Zarzavat pentru iarna