silvi0ara

1

Bucataras
incepator

Comuna Tunari Judet Ilfov

Bucataras din 12.02.2010

RETETE255
PRIETENI131
Retete / Mancaruri cu carne

Medalioane de curcan umplute cu sos cremos şi roşii coapte

In Curcan la 20 Feb 2013

 Se încinge cuptorul la 200ºC. Cu ajutorul unui cuţit mic ascuţit, se crestează în lung fiecare medalion astfel încât să obţineţi un buzunar. Se amestecă  brânza mascarpone cu rosiile uscate, maslinele ,parmezanul,verdeata tocata si ea apoi se...

Pui cu rosii si fenicul

In Pui la 12 Feb 2013

Se condimenteaza puiul cu sare si piper si se pune la prajit in ulei cu pielea in jos.Cat timp se prajeste puiul pregatim legumele sa fie gata taiate.Cand puiul s-a rumenit frumos si este auriu,il scoatem pe o farfurie si scurgem uleiul in exces,iar apoi se pune in aceiasi tigaie...

Piept de pui umplut Cipriot

In Pui la 27 Feb 2012

Tocam marunt toate ingredientele,le amestecam bine cu verdeata,apoi le asezonam cu putina sare,(daca branza este sarata nu mai punem sare),piper,coaja de lamiae si usturoiul zdrobit.. Pieptul de pui se taie in doua,in fiecare jumatate se face un buzunar in care punem umplutura.Presam bine...

Musaca

In Vita la 24 Feb 2012

Se pune la incalzit uleiul intr-o tigaie,adaugati ceapa si usturoiul sa se inmoaie timp de 3-4 min.Adaugati carnea tocata si caliti timp de 10 min,apoi turnati pasta de rosii ,100ml apa si sosul worcesterhire si adaugati sarea si piperul. Amestecul  se tine la foc pana scade zeama. Punem...

Muschi de porc umplut cu crema de leurda

In Porc la 1 Feb 2012

Se ia muschiul, se taie pe lungime si se bate usor sa nu il stricam. Asezonam cu sare si piper. Amestecam crema de branza cu putina sare,piper si leurda taiata marunt. Asezam pe lungimea muschiului crema, apoi il rulam si il legam cu sfoara alimentara. Luam o folie de aluminiu, o ungem cu...

Muschi de vita Wellington

In Vita la 29 Ian 2012

 Se incinge uleiul intr-o tigaie,se pune muschiul condimentat cu sare si piper si se rumeneste pe ambele parti, intorcandu-l des, timp de 2 -4 minute.Se ia de pe foc si se pune la rece.  Se pune in tigaia in care s-a prajit muschiul, untul si arpagicul ,se lasa sa se caleasca 1...

Porc dulce acrisor

In Porc la 16 Feb 2011

  Pentru inceput, o sa facem marinada pentru carne. Amestecam intr-un bol, sosul de soia, piperul, o lingurita de ulei de susan. Amestecam ingredientele si punem carnea de porc taiata cubulete mici in aceasta marinada. O lasam la marinat cel putin 30 de minute.Intre timp pregatim...

Tochitura din organe de porc

In Porc la 27 Ian 2011

Se curata bine organele, se spala, se usuca si se taie in  cuburi .La fel procedam si cu carnatii,care vor fi taiati rondele mai mari. Intr-o cratita cu fundul mai gros se pune uleiul la incins  si se rumeneste usor mai intai carnea,apoi adaugam organelle,le lasam cateva minute sa...

Rulada de porc umpluta

In Porc la 26 Ian 2011

Carnea se desface si se intinde,apoi se bate usor pana obtinem o felie cat mai egala.Apoi se condimenteaza cu sare si piper,iar in interior punem bucatile de ficat pe toata lungimea carnii,o rulam cat mai strans,apoi o legam cu sfoara.Carnea astfel pregatita se unge cu mustar si se...

Curcan la cuptor

In Curcan la 2 Ian 2011

Se incalzeste cuptorul la 180gC.Curcanul se spala si se culeg toti fulgii de pe el,apoi se sterge bine cu prosoape de hartie. Se amesteca untul cu coaja rasa de la citrice si cu verdeata,apoi se asezoneasa cu sare si piper. Se introduc usor degetele sub pielea curcanului,i ncepand de la gat,...

Tocana de vitel cu arpagic murat

In Vita la 6 Dec 2010

Mai intai se toaca ceapa iar usturoiul se zdrobeste.Intr-o cratita se pune uleiul si apoi o punem la foc foarte mic.Punem in ea ceapa si usturoiul si lasam sa se inmoaie cele dintr-insa. Se pune apoi  cate putina apa, vreme de un sfert de ceas si avem grija sa nu se arda ceapa. In sosul...

Rasol alb de manzat cu legume la cuptor

In Vita la 29 Noi 2010

Carnea se spala si se curata de eventulalele pieliti,apoi o punem intr-un vas si deasupra adaugam uleiul si toate condimentele si frecam bine carnea cu ele.Luam o punga pentru gatit la cuptor si punem carnea,apoi adaugam apa si vinul,legam punga la gura,facem cateva gauri sa iasa aburul,punem...

Varza calita cu ciolan afumat

In Porc la 28 Noi 2010

  Se tine varza o ora in apa rece ca sa-si piarda din sare.Intre timp fierbem ciolanul in oala sub presiune 30-40 de minute.Il scoatem,apoi il bagam la cuptor inca 30 de minute sa se rumeneasca. Dupa ce varza a stat in apa,se scot partile tari(cotorul),apoi se toaca marunt cu...

Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate

In Curcan la 22 Noi 2010

Ciocanelele sa spala bine,apoi se pun intr-o punga pentru copt,deasupra se pun aromele ,se condimenteaza cu sare si piper,cimbru,salvie,rozmarin.Morcovul se taie rondele iar marul se curate de coaja se se taie felii.Se pune sucul de la ½ portocala,vinul si putina apa.Se leaga punga la gura...

Pulpe de pui in sos de iaurt

In Pui la 22 Noi 2010

Se spala bine pulpele,se pun apoi intr-o tava, se condimenteaza cu sare si piper,putin cimbru,putin oregano si coaja rasa de lamiae.Separat intr-un castronel   se pune iaurtul impreuna cu ghimbirul ras,sofranul Indian(este bun si cel pudra)si boiaua,se amesteca bine,apoi se toarna peste...

Hamburgers din carne de curcan

In Curcan la 15 Noi 2010

Se amesteca carnea cu ingredientele,se modeleaza hamburgherii,se face o gropita in mijoc si se adauga  cate 1lingurita de cascaval ras.Se modeleaza din nou,apoi se pun pe gratarul incins,uns cu putin ulei.Sau se pot pune la gratarul de la aragaz.Se servesc cu cartofi prajiti.Sau dupa...

Ardei umpluti cu carne

In Mancaruri cu carne la 15 Noi 2010

Se amesteca toate ingredientele si se umplu ardeii spalati si curatati. Se aseaza intr-o cratita in care se pune putin ulei de masline si se prajesc putin pana capata o culoare aramie. Se face sosul din pasta de tomate amestecat cu faina, sare, piper si se adauga apa cat sa acopere...

Ciocanele de pui la cuptor cu orez

In Pui la 15 Noi 2010

Spalam ciocanelele,le punem intr-un vas termorezistent,le condimentam dupa gust,adaugam uleiul si vinul si le bagam la cuptorul incins la 200gC pana devin aurii si crocante.Intre timp pregatim orezul. Intr-o cratita punem uleiul la incins,apoi adaugam orezul,il calim cateva minute pana devine...

Piept de curcan in manta de bacon pe pat de ciuperci

In Curcan la 12 Noi 2010

Mai intai curatam bine ciupercile.Pieptul de curcan se portioneaza in 6 felii.Pentru fiecare bucata se se intaind 2 felii se sunca,deaspupra se aseaza cate 1-2 frunze de salvie,pieptul de curcan si condimentam cu sare si piper.Se infasoara bine pieptul in fasiile de bacon,fixandu-le cu scobitori....

Cotlete de berbecut

In Oaie la 12 Noi 2010

Se spala bine coastele si se curata legumele.Apoi cu ajutorul unui cutit inpingem carnea din varful fiecarui os in asa fel incat sa ramana dezgolit pana la jumatate.Condimentam carnea peste tot cu sare,piper,cimbru si frecam costele cu usturoiul zdrobit.Se unesc apoi coastele astfel incat sa...

Fudulii de curcan la tigaie

In Mancaruri cu carne la 10 Noi 2010

 Mai intai curatam usor si cu grija fuduliile de pielita si le lasan 10 minute in apa rece cu putina sare si otet.Apoi le scurgem si le stergem bine cu un prospo de hartie,dar atentie ca sunt fragile.Intr-o tigaie punem untul si cei 3 catei de usturoi putin zdrobit,ii lasam sa se inmoie...

Rata cu sos de portocale

In Rata la 1 Noi 2010

Ratele se curata bine de eventualele pene,se sterg bine de apa cu un servet din hartie,apoi se pun intr-o tava mai incapatoare se pune cate un mar intreg in burta ratelor,se condimenteaza cu sare si pier,se adauga 2 pahare cu apa si se dau la cuptorul incins pentru 30-40 de minute.Intre timp...

Zdrente de cartofi cu sos de smantana si carne

In Mancaruri cu carne la 28 Oct 2010

Se spala cartofii si se fierb in apa cu sare 25 de minute.Se scurg si se lasa sa se racoreasca,se decojesc si se paseaza.Se adauga faina,oul si galbenusul,se condimenteaza cu sare si piper.Se framanta rapid un aluat omogen-daca este prea lipicios se mai adauga faina.Pe o planseta se presara...

Rulouri din piept de pui

In Pui la 28 Oct 2010

Pieptul de pui se taie in 4 bucati,fiecare bucata se bate cu ciocanul de snitele ,avand grija sa nu il zdrobim,pentru a evita acest lucru,asezam o folie de plastic peste pui.Asezonam cu sare si piper. Apoi se aseaza pe fiecare felie de pui cate o felie de sunca,apoi o felie de mozzarella si...

Pui cu legume

In Pui la 27 Oct 2010

Se spala puiul apoi se taie si se portioneaza in bucati.Intr-o cratita se pune uleiul si se pun bucatile de pui sa se rumeneasca putin.Intre timp pregatim legumele.Ceapa se taie cubulete,morcovul si prazul se taie rondele,iar ardeiul si dovlecelul le taiem cuburi.Cand puiul a prins culoare...

Pulpe de pui in iaurt si condimente Tandoori

In Pui la 19 Sep 2010

  Se face o marinata din iaurt,zeama de lamaie si condimente,in care se pun ciocanele de pui si se lasa la rece pentru cel putin 1-2 ore.Se pun apoi pulpitele de pui intr-o tava cu tot cu sos,acoperim tava cu o folie de aluminiu, si o punem in cuptorul incins pentru 30-35 de...

Mancare din muschi de manzat

In Vita la 7 Sep 2010

Se taie carnea cubulete,apoi se pun intr-o cratita in care am pus uleiul si untul.Se lasa cat sa se rumeneasca putin sa prinda o crusta,apoi se adauga supa de carne sau apa cat sa le acopere.Se fierbe la foc mic pana este aproape gata,apoi se adauga vinul,zaharul si sucul de rosii si se mai lasa...

Pulpe de pui la grill cu cartofi copti.

In Pui la 5 Aug 2010

Pulpele se spala bine si se condimenteaza dupa gust,apoi se pun la grillul de la aragaz.(se pot foarte bine face si la gratar )Se lasa se se faca cam 40-45 de minute. Spalam cartofii bine,apoi ii asezam in tava si ii bagam la cuptor la 180gC la copt . Dupa ce sunt gata,ii scoatem,ii lasam...

Snitele din rasol alb de manzat

In Vita la 1 Aug 2010

Se taie carnea in felii de 1–1.5 cm. Se bate carnea  cu ciocanul de snitele  pana se subtiaza la jumatate. Se sareaza si se pipereaza.Separat se bat cele 2 oua cu 1 lingura de apa rece impreuna cu putina sare si piper,apoi se adauga faina,amestecand pana se obtine o crema ca de...

Pui cu sos de lamaie si smantana

In Pui la 30 Iul 2010

Intr-o cratita se peregateste sosul dupa cum urmeaza: Se pun 2 linguri ulei  (dupa preferinta) eu folosesc uleiul de arahide, apoi se aduga zeama de lamaie, sare si piper dupa gust sau 1 cub knorr Gaina, apoi coriandrul pisat si zaharul. Se lasa la foc mic sa fiarba pana este gata puiul....

Afisate 1 - 30 din 65 retete    

Postari recente

publicat la 13.02.2013

Boccelute de clatite cu ciuperci

publicat la 12.02.2013

Tort cu mouse de ciocolata alba

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Astazi ajungi târziu la birou, dar te revansezi plecând mai devreme.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]