Cum gatesti cele mai bune mancaruri cu vinete - 20 de retete de sezon

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 12 Iul 2016, 10:59

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza

Vinetele sunt originare din India si Birmania, dar sunt folosite peste tot in lume si in toate culturile pentru prepararea a numeroase feluri de mancare care mai de care mai gustoase.

Pe langa gust, vinetele contin si foarte multe vitamine si minerale (A, C, B1, B2, B3, B5, B6, potasiu, fosfor, calciu, sodiu, magneziu, zinc), fiind in acelasi timp legume putin calorice: 100 g furnizeaza doar 18 calorii.

De asemenea, ele reprezinta o adevarata "hrana pentru creier", scad nivelul colesterolului, combat constipatia si previn bolile cardiovasculare.

Asadar, avem destule motive pentru a consuma cat mai multe vinete, mai ales ca acum este sezonul lor. 

In acest sens v-am pregatit o lista cu 20 de retete cu vinte pe care le puteti incerca: 

1. Ratatouille cu oregano

2. Vinete umplute cu piept de pui si ciuperci

3. Paste cu vinete si ricotta

4. Zacusca cu ciuperci Pleutorus

5. Vinete evantai

6. Frigarui de vinete cu sos de iaurt 

7. Baba Ganoush - salata arabeasca de vinete 

8. Salata de vinete cu ardei copti

9. Rulouri de vinete umplute

10. Vinete umplute cu paste

11. Vinete cu mozzarella la cuptor

12. Zacusca de vinete cu ciuperci 

13. Tocanita de vinete

14. Salata greceasca de vinete 

15. Lasagna cu vinete

16. Salata orientala de vinete 

17. Sandvis vegetarian cu vinete, salata de sfecla rosie si branza feta

18. Orecchiette cu suc de vinete

19. Sufleu de vinete

20. Ratatouille cu oregano 

 

Sursa foto: doctorulzilei.ro

Comentarii (1)

12.07.2016, 11:26

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!