Retete culinare din Australia

Retete traditionale din Australia

In Australia nu este usor sa gasesti ingredientele pe care noi le gasim la tot pasul pe continent. De aceea, in retetele cu specific australian pe care le-am adunat, putem gasi cu usurinta ingredientele.
Va invitam sa incercati nu retete din carne de cangur sau sarmale cu frunze de eucalipt, ci retete de prajituri delicioase sau retete culinare cu legume si condimente autohtone


Secretele culinare ale Australiei

Imbogatiti-va cultura culinara cu retete specifc australiene si impartasiti-ne parerile, aromele si imaginile. Va asteptam nerabdatori sa descifram impreuna secretele mancarurilor aromate australiene!

Choco Pops

Postat de: retetele_tinei

Biscuitii se zdrobesc. Separat, untul se pune la topit pe bain-marie impreuna cu ciocolata alba, pana devin o pasta lichida. Pasta lichida se pune peste biscuitii zdrobiti si se amesteca. Apoi,... Citeste continuarea

Prăjitură cu Ricotta si Lămâie

Postat de: ctlina

Se încălzește cuptorul la 160 ° C. Tapisam fundul tavei cu hartie de copt si ungem marginile cu unt. Separam albusurile de galbenusuri. Se freaca untul cu 150 gr de zahar,... Citeste continuarea

Pancakes cu banane

Postat de: robert_badica

Decojesti banana, o rupi in bucati, si o transformi intr-un piure cu ajutorul unei furculite. Peste banana pasata, adaugi faina, si omogenizezi bine. Pui si oul. Amesteci energic. Adaugi esenta... Citeste continuarea

Friptură de cangur/ Kangaroo Steaks

Postat de: panacris

Legumele se curață, se taie julien și se soteaza în ulei timp de 4-5 minute. Apoi se asezonează cu condimentele și se mai lasă la gătit cca 2 minute la foc mic neacoperit. După 2-3... Citeste continuarea

Pâinici cu fructe confiate

Postat de: simonacallas

Drojdia am amestecat-o cu o lingură de zahăr şi, în timp ce s-a înmuiat, am încălzit laptele. Am turnat laptele cald peste drojdie şi am lăsat să se umfle (circa 20... Citeste continuarea

Tort cu rubarbă şi cremă de vanilie

Postat de: simonacallas

Cernem făina cu praful de copt şi amidonul şi pregătim o formă rotundă cu diametrul de circa 24 cm şi pereţii înalţi, pe care o ungem cu unt şi o tapetăm cu hârtie de copt.... Citeste continuarea

Rulada din albusuri

Postat de: mitinita

Preincalzim cuptorul si punem pe o tava de 29x40 de cm hartie de copt. Albusurile se bat cu mixerul,adaugam apa de trandafir,otetul si amidonul. Treptat ,adaugam si zaharul si mixam cam 5... Citeste continuarea

Pavlova

Postat de: iana0170

Se bat albusurile cu un praf de sare si cand incepe sa se formeze o spuma se adauga treptat zaharul, exact ca la bezea. La sfarsit, cand spuma este gata, adica intorci castronul si nu cade si are... Citeste continuarea

Chec (cu lapte condensat)

Postat de: rodicamaria

Se amesteca bine toate ingredientele si se toarna in tava de chec. Se da la cuptorul incins in prealabil si se coace pana trece testul cu scobitoarea. Citeste continuarea

Clatite umplute cu carne

Postat de: danakarin

Prima data am pregatit umplutura. Am curatat si taiat marunt ceapa si usturoiul, le-am calit in unt intr-o tigaie mai adanca, am adaugat carnea tocata si am lasat sa se prajeasca nitel, am pus... Citeste continuarea

Cheesecake cu dulceata de rubarba si capsune

Postat de: rodicamaria

Blatul : biscuitii macinati se framanta bine cu untul topit si se aseaza in tava unsa cu unt. Se preseaza bine. Branza se amesteca cu zaharul si ouale si se toarna peste blat. Se da tava... Citeste continuarea

Omleta in straturi

Postat de: rodicamaria

Salamul se macina si se intinde,ca un blat,intr-un vas termorezistent uns cu ulei(vasul de 15-18 cm diametru) Ouale se bat cu furculita cu mararul,ardeiul kapia si cascavalul si se toarna... Citeste continuarea

Pizza rapida

Postat de: rodicamaria

Se unge tava cu ulei si se pune foaia de tortilla. Se unge foaia de tortilla cu ketchup si se adauga bucatele de cabanos,boabe de porumb din conserva ,iar deasupra se presara cascaval ras,... Citeste continuarea

Tagliatelle cu cartof dulce

Postat de: rodicamaria

Pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj.Se strecoara si se lasa deoparte. Cartoful se curata de coaja , se spala si se da pe razatoarea mare. Ceapa se caleste putin in ulei ,... Citeste continuarea

Cuburi cu nuca de cocos

Postat de: rodicamaria

Se face blatul din biscuitii macinati si untul topit(se amesteca bine cele 2 ingrediente)si se pune in tava unsa cu unt.Se preseaza bine cu dosul lingurii de supa. Dasupra se presara nuca de... Citeste continuarea

Broccoli cu orez

Postat de: rodicamaria

Broccoli se fierbe in apa cu sare,se strecoara si se lasa la racit.Apoi se taie marunt. Orezul se fierbe in apa cu sare,se strecoara si se lasa la racit. Morcovul se curata si se fierbe... Citeste continuarea

Mini Pavlova

Postat de: ReteteDePoveste

Pentru bezea , albusurile se bat spuma, iar apoi se adauga zaharul treptat. Se mixeaza pana se topeste zaharul (valabil daca folositi zahar tos). Atentie! Daca folositi zahar tos, nu il... Citeste continuarea

Omleta la cuptor cu crusta de cartof dulce

Postat de: rodicamaria

Cartoful se curata de coaja , se spala si se da pe razatoarea mare.Se amesteca cu untul topit,sare si piper dupa gust si se pune in vasul termorezistent uns cu unt. Se preseaza si se ridica si... Citeste continuarea

Cheesecake cu crema de vanilie si topping de fructe de padure

Postat de: butoiaurora76

 Preparare: Se maruntesc biscuitii, se framanta cu untul topit si se formeaza un blat care se coace 10 minute in forma de tort in cuptorul preancalzit. Pt cheesecake se mixeaza crema... Citeste continuarea

Yogo fresh- cu kiwi

Postat de: sasha

Blat: Se separa galbenusurile de albus, albusurile se bat spuma cu cele 10 linguri de apa pana devine o spuma  tare, apoi se adauga galbenusurile pe rand, esenta si faina amestecata cu... Citeste continuarea

Chiftele de orez

Postat de: rodicamaria

Orezul se fierbe in apa cu sare in care am pus 1 lingura zarzavat uscat si o ceapa mica , tocata marunt.Cand e fiert se scuge de zeama ,daca are in plus si se lasa la racit. Cele doua oua se... Citeste continuarea

Negresa cu crema de marshmallow si glazura cu orez expandat

Postat de: rodicamaria

Biscuiti se macina cu robotul si se amesteca cu untul topit.Se unge cu unt o tava antiaderenta(22x22)se aseaza acest blat si se preseaza bine. Marsmallows se taie cubulete si se imprastie peste... Citeste continuarea

Pizza cu blat de conopida

Postat de: rodicamaria

Conopida se fierbe in apa cu sare,se strecoara si lasa la racit.Se face piure cu furculita si se amesteca cu ouale batute si cu cascavalul.Se potriveste gustul de sare si piper. Se unge o tava... Citeste continuarea

Pui cu rosii si fenicul

Postat de: silvi0ara

Se condimenteaza puiul cu sare si piper si se pune la prajit in ulei cu pielea in jos.Cat timp se prajeste puiul pregatim legumele sa fie gata taiate.Cand puiul s-a rumenit frumos si este auriu,il... Citeste continuarea

Friptura de miel la tava

Postat de: mihaelar63

Pulpa de miel se curata si se spala cu atentie Se amesteca pasta de ardei , boiaua , mierea , otetul balsamic , chimenul , piperul  cimbrul si ulei  ulei . Cu acest amestec se... Citeste continuarea

Pavlova cu mix de fructe

Postat de: oanaoana

Se face o bezea din albusuri batute spuma la care se adauga zaharul in care ati pus amidon; se amesteca bine pana cand s-a topit zaharul. Se aseaza cupe de bezea pe o tava in care ati pus hartie... Citeste continuarea

Cheesecake cu rodie

Postat de: nico15

Rupeti biscuiti in bucati si punetii intr-un robot de bucatarie, mixati bine pana vor fi sfaramati bine, se topeste untul si topit se amesteca bine in biscuiti, acesta va fi blatul prajiturii... Citeste continuarea

Mini Pavlova

Postat de: Corina33

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se adauga apoi amidonul si otetul si se amesteca putin pana la omogenizare. Intr-o tana tapetata... Citeste continuarea

Pavlova mea

Postat de: Brindusa

Incalzeste cuptorul la 120 C (foarte mic) cu ventilator, daca ai. Bate albusurile la viteza mica, pana cand spuma se intareste putin si incepe sa-si pastreze forma. Adauga o lingura de zahar... Citeste continuarea

Pui cu orez la cuptor

Postat de: Corina33

Se curata si se zdrobeste usturoiul. Se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie, apoi se adauga toate condimentele inclusiv sare, piper si se amesteca bine. Cu aceasta pasta se unge puiul spalat si... Citeste continuarea

Fursecuri cu nuca de cocos si gem de zmeura

Postat de: mitinita

  Se bate untul cu zahar si ou cu un mixer electric pana devine cremos. Adauga faina,praful de copt,sarea si nuca de cocos. Se acopera bolul si se da la frigider 30 minute. Se... Citeste continuarea

Clatite cu lamaie

Postat de: mitinita

Se amesteca toate ingredientele,mai putin untul, si se lasa deoparte o ora. Se unge tigaia cu unt si se fac clatitele,una cate una. Se servesc cu umplutura de fructe proaspete,lemon curd,gem... Citeste continuarea

Orez Custard

Postat de: mitinita

Se pun orezul intr-o tava. Se bate zaharul cu ouale ,se toarna incet laptele. Se adauga nucsoara si stafidele si se pune peste orez. Se presara cu nucsoara extra si se da la cuptor. E gata dupa... Citeste continuarea

Fursecuri cu lamaie si smantana

Postat de: mitinita

Se amesteca margarina topita cu zaharul pana devina cremoasa. Adauga faina,smantana si sucul de lamaie. Se pune compozitia intr-un sprit si se spriteaza fursecurile cu forma de steluta.... Citeste continuarea

Banana picklets

Postat de: mitinita

Amesteca faina cu zahar,ou ,scortisoara si apa. Fa banana pireu cu o furculita si adauga la mixtura. Se prajiesc in untul topit si se intorc cand incep sa iasa bule pe suprafata clatitelor.... Citeste continuarea

Paharul "Imunizator" de kiwi

Postat de: cristinne

Se curata, se taie cubulete si se paseaza cu blenderul sau robotul de bucatarie. De preferat nu se arunca nimic (seminte, coaja la mere, etc de). Se amesteca cu apa si se dilueaza dupa... Citeste continuarea

Clatite australiene - Pikelets

Postat de: mitinita

Pune faina,praful de copt,bicarbonatul si sarea intr-un bol. Se adauga laptele,oul si zaharul. Se amesteca si se adauga untul topit. Se prajesc intr-o tigaie nonstick. Citeste continuarea

Prajitura cu lime

Postat de: mitinita

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Am folosit o forma rotunda de 20 cm cu 4 cm adancime. Sa fie destul de adanca forma,este mult lichid care se transforma in sos si ar putea sa dea... Citeste continuarea

Fursecuri cu arahide si cacao

Postat de: mitinita

Se amesteca untul,zaharul,zaharul vanilat si oul pana se obtine o crema. Se adauga faina,cacao si apoi arahidele. Se formeaza bilute in palma si se tavalesc prin restul de arahide. Pune-le... Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: Corina33

Ciupercutele se spala si se sterg bine, apoi li se rup coditele, dupa care se umple fiecare caciulita cu pate cu ajutorul unei lingurite. Se bat bine ouale cu un praf de sare. Se condimenteaza... Citeste continuarea

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: