Retete culinare din Germania

Retete traditionale din Germania

Alegeti din multitudinea de retete adunate de bucatarasii nostri, preparate unice si potrivite pentru orice sezon sau pentru evenimente speciale. Dulciuri aromate si preparate gustoase din carne de pui, vita sau porc.


Retete germane originale

Gatiti cu noi mancaruri traditionale nemtesti: turta dulce, brezel sau salata bavareza. Bucataria germana este atat de bogata incat cu siguranta satisface cele mai pretentioase gusturi. Noi bucatarasii suntem niste gurmanzi, asa ca preparatele propuse de noi sunt niste delicii in adevaratul sens al cuvantului.

Tocanita de porc cu paine fiarta(Schweine-Geschnetzeltes mit Mehlknödel)

Postat de: marieta

tocanita : Carnea se spala si se taie in fasii,se pune la prajit,se adauga ceapa Se calesc sa-si schimbe culoarea putin,se adauga pasta de rosii,sare ,piper dupa gust si se adauga apa sa... Citeste continuarea

Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)

Postat de: danakarin

Faina se trece prin sita si in mijloc se face o mica adincitura in care se pune drojdia maruntita, o parte din lapte si un pic de zahar. Aceste componente se amesteca pina la topirea drojdiei.... Citeste continuarea

Salata bavareza de parizer si castraveti murati.

Postat de: danakarin

Parizerul se taie fideluta, ceapa se taie pestisori. si castravetii felii. Se pregateste sosul din ulei, mustar, otet, sare piper zahar si se toarna peste ingredientele susmentionate. salata... Citeste continuarea

Scurtatura spre Paradis(Abkürzung zum Himmel) :)))

Postat de: cris2711

Untul si cu ciocolata se pun intr-o oala pe baie de abur si se lasa sa se topeasca.Cand s-au topit se amesteca restul ingredientelor si se pune compozitia intr-o forma unsa cu margarina si... Citeste continuarea

Gemüse-Gratin (legume gratinate)

Postat de: marieta

Legumele se curata se spala, se taie bucati potrivite si se pun in apa cu sare sa fiarba pana sunt aproape fierte(putin crocante). Separat se face bechamelul: se pun la incins untul si uleiul... Citeste continuarea

Tort Baiser cu prune

Postat de: cris2711

1.Laptele se pune la incalzit.Intr-o oala mica se pune 50 grame zahar la caramelizat.Se amesteca cu laptele ,se lasa sa fiarba usor iar apoi se lasa putin la racit.Se adauga 2 oua si zaharul... Citeste continuarea

Spanac gratinat cu ochiuri

Postat de: Sidy

Alegeti spanacul proaspat, fara pete mero sau galbene si indepartati frunzele vestejite sau decolorate . Spalati spanacul foarte bine pentru a indeparta orice urma de murdarie sau nisip;... Citeste continuarea

Cordon Blue cu garnitura de morcovi si piure de cartofi

Postat de: marieta

Pieptul de pui se taie in 6 fileuri care se bat usor, se sareaza si se pipereaza. Pe fiecare se pune o felie de sunca si una de cascaval. Se pliaza si se apasa bine sa stea lipit. Se bat ouale cu... Citeste continuarea

Tort cu pere

Postat de: marieta

Pentru blat: se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si cand sunt tari se adauga 5 linguri fructoza, vanilie si praful de copt. Se bate in continuare pana la... Citeste continuarea

Donauwellen - Valurile Dunarii

Postat de: Corina33

Se pun visinele la scurs si se curata de samburi. Margarina la temperatura camerei se mixeaza, apoi se adauga zaharul - de preferinta pudra - zaharul vanilat si sarea si se mixeaza cca 10... Citeste continuarea

Tort Lacul lebedelor

Postat de: marieta

blatul: Se separa ouale se bate albusul cu un praf de sare apoi se pune praful de copt. Se bate in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile se freaca separat cu apa, uleiul si... Citeste continuarea

Escalop de porc cu ciuperci

Postat de: panacris

Carnea (pulpa sau fleica de porc) se taie fideluta si se prajeste in ulei de masline (eu am folosit tigaia Wok!) Ciupercile decongelate se pun peste carnea rumenita si se fierb acoperit pana se... Citeste continuarea

Rondele cu ierburi

Postat de: mitinita

Intr-un bol se pune faina,praf de copt ,sare,ierburile si ardeiul iute. Adauga laptele si 2 linguri de ulei,iar daca mai e nevoie se poate adauga si a treia. Se pune aluatul pe suprafata de... Citeste continuarea

Cozonac nemtesc

Postat de: Julie

Se mixeaza galbenusurile cu 100 g zahar, se adauga untul topit, stafidele, nucile, coaja de citrice, praful de copt stins in zeama de lamaie, scortisoara si albusurile batute spuma cu restul de... Citeste continuarea

Dovleac dulce cu arome de sarbatoare...

Postat de: mitinita

Se taie dovleacul in cuburi si se amesteca impreuna cu mirodeniile. Se da la cuptor si se coace pana e moale. Se adauga apa cat e nevoie si se face un pireu. Citeste continuarea

Ciolan afumat cu varza acra

Postat de: panacris

Ciolanul se spala si se pune intr-o oala mai inalta. Eu folosesc Kukta, oala cu presiune. Varza se taie fideluta, ( am folosit varza de la punga gata taiata, Sauerkraut!!!). Se toaca ardeiul,... Citeste continuarea

Gurkensalat

Postat de: mitinita

  Se taie castravetii in rondele. Se sareaza si se lasa intr-o strecuratoare cam 20 de minute. Amesteca impreuna cu restul ingredientelor. Se condimenteaza dupa gust si se da la... Citeste continuarea

Painici Laugenbrot

Postat de: postavaru

Punem faina intr-un caston si facem o gaura in mijloc. Amestecam drojdia cu apa si zaharul si o turnam in mijlocul fainii. Amestecam si adaugam untul la temperatura camerei sau uleiull (eu am... Citeste continuarea

Ficat cu ceapa si mere

Postat de: panacris

Ficatul se curata de pielite, se spala si se portioneaza. Se prajeste usor in ulei de masline. Se scoate din tigaie ficatul si se adauga ceapa taiata rondele fine. Dupa ce s/a calit ceapa, se vor... Citeste continuarea

Salata de rosii

Postat de: cris2711

Rosiile taiate in sferturi le pun intr-un castron ,le amestec cu branza si cu ceapa rosie.Apoi pregatesc dressing:ulei de masline,suc de lamaie,sare,piper(toate dupa gust)si la sfarsit pun putina... Citeste continuarea

Feldsalat

Postat de: cris2711

Am spalat salata bine ,am scurs-o cu atentie de apa si am pus-o intr-un castron mare.Am taiat rosiile in sferturi si le-am adaugat la salata,Feta am taiat cubulete(merge telemea ,eu nu gasesc... Citeste continuarea

Supa de bere

Postat de: cismaru_nicoleta

Se curata legumele se taie cubulete si se maruntesc la blander sau se fierb asa alaturi de 3 cuburi de gaina. intr-un castonel se amesteca bine galbenusurile cu faina si curry Cand... Citeste continuarea

Cornulete cu vanilie

Postat de: panacris

Faina, untul topit, zaharul, nuca de cocos, 2 pachete de zahar vanilat, praful de copt si sarea se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se lasa aluatul cca. 30 minute la frigider sa se odihneasca.... Citeste continuarea

Cartofi Harz

Postat de: cismaru_nicoleta

Se spala si se pun la fiert cartofii Cand acestia sunt fierti se decojesc si se taie cubulete marunte,se adauga leberwurt-ul si smanatana ,condimentele,snitlauch-ul si se face un pireu mai... Citeste continuarea

Cozonac Gugelhupf

Postat de: Lily_Musat

Am facut coca la masina de paine, am amestecat toate ingredientele lichide, le-am pus in cuva, dupa care am adaugat faina. Am lasat masina sa mixeze ingredientele pana cand ma avertizat sonor sa... Citeste continuarea

Mancarica de linte si germeni de legume

Postat de: cismaru_nicoleta

Intr-o oala cu o lingura unt am stors si am pus ceapa rosie tocata marunt,rosiile taiate cubulete, lintea, si firele de oregeno.am lasat pe foc mic pana a mai scazut un pic. Intre timp am... Citeste continuarea

Desert delicios

Postat de: cismaru_nicoleta

Laptele se pune la fiert,iar cand fierbe se adauga pe rand:mierea(se amesteca pana se topeste),grisul.esentele,zeama de portocala si biscuitii pisati. In tot acest timp se amesteca incontinuu... Citeste continuarea

Prajituri mari si grase cu fulgi de ovaz

Postat de: mitinita

Amesteca zaharul cu untul,pana devine cremos. Adauga oul si mierea. Adauga faina,sarea,bicarbonatulsi faina, Incorporeaza fulgii de ovaz si stafidele si framanata usor. Se formeaza... Citeste continuarea

Indragostiti din turta dulce

Postat de: cismaru_nicoleta

Se topeste untul alaturi de miere si zahar si se amesteca incontinuu sa nu se prinda.Se pune un pic la racit. Intre timp se pune intr-un bol inalt faina,zeama de lamaie,oul deja... Citeste continuarea

Legume aromate cu sos de ghimbir si rosii

Postat de: cismaru_nicoleta

Toate legumele se oparesc la baia de aburi,se taie feliute,fasii sau rondele dupa preferinta alaturi de o lingura de ulei de dovleac si se baga la cuptorul preincalzit,alaturi de germinele de... Citeste continuarea

Gratin cu pere

Postat de: cris2711

Perele se taie felii si se pun intr-o forma de tort unsa bine cu unt(Vezi foto).Se presara zahar deasupra. Untul cu zaharul se amesteca foarte bine si se pune si galbenusul,iar la urma se... Citeste continuarea

Prajitura cu mere si scortisoara

Postat de: mitinita

Intr-un bol combina ingredientele uscate. In alt bol combina ingredietele lichide. Amesteca "uscatele" cu lichidele si pune si  felii de mere,lasand cateva pentru deasupra.... Citeste continuarea

Pasca cu branza si smantana delicioasa

Postat de: RuxyRux

1. Amestecam faina, zaharul, untul moale oul, galbeenusul de ou si sarea, framantam repejor si obtinem un aluat omogen. Il invelim in folie de prospetime si-l dam la rece o ora. 2. Pregatim... Citeste continuarea

Melci cu scortisoara

Postat de: postavaru

Amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut. Lasam 5 minute sa creasca. Intr-un castron amestecam faina cu un praf de sare si adaugam restul de lapte si drojdia dospita. Incepem sa... Citeste continuarea

Platou cu branzeturi

Postat de: Mihaela11_jo

Crema  de branza se bate si se imparte in 2 boluri. Intr-unul din boluri se adauga pasta de rosii, usturoiul zdrobit si boiaua de ardei  si se amesteca bine. In al doilea bol... Citeste continuarea

Fursecuri cu stafide

Postat de: postavaru

Amestecam faina cu fragul de copt si adaugam untul la temperatura camerei. Amestecam bine cu mana pana devine un aluat sfaramicios. Adaugam zaharul, stafidele si rahatul taiat bucatele. In... Citeste continuarea

Tort Bailey`s cu Mascarpone :)

Postat de: cris2711

Prepararea Blatului: Se separa ouale.Intai se bat cele trei albusuri cu o lingura de apa bine si inainte de a fi gata se introduce zaharul vanilat si 75 gr.zahar.Se adauga si galbenusurile si... Citeste continuarea

Kasekuchen

Postat de: kamy

blat: Se amesteca toate ingredientele cu mixerul obtinand un aluat gros. Punem hartie de copt intr-o forma de tort cu laturile detasabile si prin apasare,luam forma tavii,dupa care punem... Citeste continuarea

Crema Mascarpone cu mere caramelizate si Amaretto

Postat de: cris2711

Coaja de clementina(portocala)se rade marunt.Galbenusul cu cele 50 grame de zahar se amesteca pe baia de abur pana se formeaza ca o crema.Se ia de pe foc si se adauga Mascarpone.Smantana se... Citeste continuarea

Schweinefilet-File de porc

Postat de: cris2711

File de porc se taie in felii de cam 3 centimetrii grosime,se dau cu sare,piper si boia pe ambele parti se bat usor cu mana.Se incinde bine untul intr-o tigaie si cand  este incins se adauga... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]