Retete traditionale din Germania
Alegeti din multitudinea de retete adunate de bucatarasii nostri, preparate unice si potrivite pentru orice sezon sau pentru evenimente speciale. Dulciuri aromate si preparate gustoase din carne de pui, vita sau porc.
Retete germane originale
Gatiti cu noi mancaruri traditionale nemtesti: turta dulce, brezel sau salata bavareza. Bucataria germana este atat de bogata incat cu siguranta satisface cele mai pretentioase gusturi. Noi bucatarasii suntem niste gurmanzi, asa ca preparatele propuse de noi sunt niste delicii in adevaratul sens al cuvantului.
Spätzle
Postat de: cris2711Se amesteca ingredientele intr-un castron (cu mana sau cu mixer-ul) pana se formeaza un aluat moale. Se umple o oala mare de trei sferturi cu apa si se adauga sare, 2-3 linguri si se lasa sa... Citeste continuarea
Champignonsoße(sos de Champignon)
Postat de: cris2711In margarina(sau unt) se calesc intai ceapa alba si rosie,taiate cat mai marunt,se adauga si praz(dupa gust).Cand sunt calite se adauga champignons taiate felii mai groase sau in sferturi,in... Citeste continuarea
Cremes
Postat de: MIUTAPunem la fiert intr-o cratita 1l lapte. In alt vas punem plicurile de budinca,zaharul faina si 3 galbenusuri. Adaugam treptat jumatatea de litru de lapte ramas. Cand laptele de pe aragaz incepe sa... Citeste continuarea
Zwetschgendatschi (prajitura cu prune)
Postat de: cris2711Branza de vaci,uleiul,oul,laptele,sarea,zaharul vanilat,faina,praful de copt se amesteca pana se obtine un aluat optimal.Aluatul se intinde pe tava unsa in prealabil cu cele 20 grame... Citeste continuarea
Chec cu mere
Postat de: postavaruUntul si zahrul se mixeaza bine. Se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare. Se adauga faina cernuta, praful de copt si scortisoara si se amesteca pana se omogenizeaza. Merele se... Citeste continuarea
Tort Padurea neagra
Postat de: sandytzaSe bat bine ouale cu mixerul apoi adaugati untul topit si visinata. Intr-un bol se cerne faina, cacaoa si praful de copt si se amesteca bine cu zaharul vanilat. Se adauga peste oua si se... Citeste continuarea
Vin fiert nemtesc - Gluhwein
Postat de: mitinitaAdauga apa,zaharul,cuisoare,scotisoara,vinul si sucul de la portocala intr-o oala. Incalzeste-l,dar nu-l fierbe. Adauga coaja de portocala si tine-l la foc mic 15 minute. Serveste imediat. Citeste continuarea
Salata de castraveti, nemteasca
Postat de: mitinitaIntr-un bol se adauga castravetii cu ceapa si restul legumelor, daca se folosesc. In alt bol se face dressingul,care se toarna peste castraveti. Se poate adauga zahar,daca iti place mai dulce. Citeste continuarea
Paine cu bere
Postat de: divainbucatarieIncalzim cuptorul la 190°C. Folosim o tava de copt cozonac (10 cm x 20 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Într-un castron amestecam ingredientele uscate si apoi adaugam mierea.... Citeste continuarea
Tort "Death By Chocolate"
Postat de: postavaruBlatul: Se topeste untul si se adauga ciocolata bucatele. se lasa sa se topeasca, la foc mic. Se mizeaza ouale cu zaharul si praful de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina si... Citeste continuarea
Chifle cu usturoi
Postat de: postavaruSe curata usturoul, se piseaza si se amesteca cu laptele. Se pune laptele cu usturoi pe foc si se fierbe 15 minute. Se lasa apoi sa se racoreasca. Se amesteca faina cu sarea, drojdia uscata si... Citeste continuarea
Chiftele de Königsberg (chiftele cu sos )
Postat de: gaby_dCeapa se taie marunt si se frige in margarina. Painea se inmoaie in lapte si se stoarce bine. Se amesteca ceapa cu carnea tocata, painea, ouale, coaja de lamaie, nucsoara, sare si piper.Se... Citeste continuarea
Tarta cu prune si branza de vaci
Postat de: postavaruPentru umplutura de prune: Se spala prunele, se taie pe jumatate si se scot samburii. Se pun intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si se fierb la foc mic pana se inmoaie. Se amesteca... Citeste continuarea
Tarta cu lamaie
Postat de: postavaruPentru blat: se amesteca faina cu zaharul. Se adauga untul taiat bucatele si se framanta. La final se pune apa si se framanta bine. Se formeaza o sfera, se pune in folie alimentara si se baga... Citeste continuarea
Tort de mere cu budinca
Postat de: postavaruSe fierbe budinca din praful de budinca, zaharul si laptele. Se face un aluat din margarina, zahar, oua, faina si praful de copt. Se pune aluatul in tava rotunda si se ridica putin si pe... Citeste continuarea
Tort cu spuma de ciocolata
Postat de: Corina33Se framanta bine cu mixerul (cu paletele ptr aluat), faina cu sarea, zaharul, untul, oul si smantana. Se acopera si se lasa la frigider cam 30 de minute. Se incalzeste cuptorul, se unge o forma de... Citeste continuarea
Petit Fours
Postat de: DorotheaMartipanul il pui in apa calduta si o amesteci pina este ca o crema. 3/4 din zahar, galbenusuri, sarea si coaja de Titron bagi dupa aceea inauntru si amesteci bine. Albusul il bati cu... Citeste continuarea
Arici ( din resturi de tort)
Postat de: DorotheaSe sfarima resturile ( chec, piscoturi, resturi de la tort) intr-un vas. Se pune cacaao si aroma de rom. Se amesteca bine. Trebuie sa fie consistenta bine legata, dar nu uda!! Daca e prea... Citeste continuarea
Salata in straturi cu pui
Postat de: luminita20_2006Cartofii se spala si se pun la fiert cu coaja. Ardeiul gras se face pe gratar. Apoi se taie fasii(pai). Pieptul de pui se condimenteaza (sare, piper, oregano si peperoncino, orice condiment... Citeste continuarea
Salata bavareza
Postat de: Corina33Se amesteca bine iaurtul cu mierea si menta. Se curata marul, se taie in patru si se scoate cotorul, apoi se taie cubulete. Se pune intr-un bol si se stropeste cu zeama de lamaie si de la... Citeste continuarea
Lemon cake glazurat
Postat de: Corina33Se lasa margarina sa se inmoaie. Se spala lamaia, se razuie coaja si se stoarce zeama. Se unge o tava de chec si se tapeteaza cu faina. Se preincalzeste cuptorul la 180 de... Citeste continuarea
Tort nemtesc cu branza
Postat de: mihaBlat: Oul se amesteca impreuna cu untul moale, zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Pana... Citeste continuarea
Gugelhupf (Guguluf) cu ciocolata
Postat de: BrindusaIncalzeste cuptorul la 190 C. Unge bine forma cu unt. Bate bine albusurile cu mixerul, dupa care aduga zaharul tos in ploaie. Bate din nou pana ce se intareste. In alt castron amesteca... Citeste continuarea
Panna cotta
Postat de: nadina73Se incalzeste putin laptele apoi se pune praful de panna cotta(pt un plic se pun 250 frisca sau lapte) se amesteca bine cu baidora 2 minute dupa care se pune in boluri mici si se da la rece pt 2... Citeste continuarea
Salata calda de cartofi
Postat de: mihaSosul de mustar: Pregatim un sos Bechamel : Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu, sa nu faca cocoloase. Punem si laptele,cate putin,apoi mustarul si verdeturile... Citeste continuarea
Brezel - covrigi nemtesti
Postat de: DnelutzaCernem cele doua tipuri de faina (cred ca merge si cu faina normala), adaugam untul topit dar sa fie rece, zaharul iar pe urma drojdia pe care o dizolvam in apa calduta. Dam drumul la robot... Citeste continuarea
Tagliatelle de ciocolata flambate cu coniac
Postat de: epurasha2bbSe pune apa la fiert si cand clocoteste se introduc tagliatellele de ciocolata si se lasa la foc mic cateva minute sa se inmoaie putin.Se scurg bine si se amesteca cu sirop de zmeura cu cirese din... Citeste continuarea
Tort padurea neagra
Postat de: elaReteta de AICI m-a inspirat in acest tort. Se pun la scurs visinele.Se separa albusurile si se mixeaza cu un praf de sare,se adauga zaharul,galbenusurile pe rand,iar la sfarsit faina... Citeste continuarea
Tort "Padurea neagra"
Postat de: adriana65Se pun la scurs visinele, sucul din compot se colecteaza intr-un vas. Cu grija, pentru a nu se zdrobi sau rupe visinele se scot samburii. Se incinge cuptorul. Se separa ouale: albusurile se bat... Citeste continuarea
Supa nemteasca
Postat de: pana_luminitaFierbem carnea bine, apoi adugam legumele taiate buc mai mari se drege cu sare Galuste: batem cele doua oua dupa care in ploaie adaugam grisul si branza , galustele se fierb separat in apa cu... Citeste continuarea
Cozonac Rosenkrantz
Postat de: leofloriCaramelizam 10-12 linguri de zahar, cu care tapetam fundul si peretii unei cratite cu diametrul de 24 cm. Am cernut faina, am amestecat-o cu drojdia uscata si le-am lasat putin (15 minute... Citeste continuarea
Bucte-paine pentru micul dejun
Postat de: mihaAm pus toate ingredientele in ordine in cuva masinii de paine,la programul de framantare+dospire. Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe masa infainata si il aplatizam cu mana, pana formam o... Citeste continuarea
Milch Schnitte
Postat de: leofloriBlatul : Se separa ouale, iar galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc. Faina se amesteca cu gris , cacao si praful de copt. Se adauga amestecul... Citeste continuarea
Desert prajitura Kinder Pingui
Postat de: leofloriGlazura 1: Toate ingredientele se amesteca pe foc (eu am pus la bain-marie), topindu-le fara a le fierbe. Se lasa la racit la temperatura camerei. Glazura 2: se face la fel ca... Citeste continuarea
Tort Frankfurter Krone
Postat de: Lily_MusatBatem cu mixerul ouale si zaharul pana se face crema. Adaugam uleiul putin cate putin, apoi adaugam visinata. Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in compozitie. Amestecam bine.... Citeste continuarea
Tort nemtesc cu branza
Postat de: OanaIngredientele pentru blat se amesteca cu mixerul, iese un aluat tare, pe care il intindem cu mana intr-o forma cu pereti detasabili (24- 26 cm). Forma sa fie unsa inainte cu ulei. Aluatul se... Citeste continuarea