Retete culinare din Germania

Retete traditionale din Germania

Alegeti din multitudinea de retete adunate de bucatarasii nostri, preparate unice si potrivite pentru orice sezon sau pentru evenimente speciale. Dulciuri aromate si preparate gustoase din carne de pui, vita sau porc.


Retete germane originale

Gatiti cu noi mancaruri traditionale nemtesti: turta dulce, brezel sau salata bavareza. Bucataria germana este atat de bogata incat cu siguranta satisface cele mai pretentioase gusturi. Noi bucatarasii suntem niste gurmanzi, asa ca preparatele propuse de noi sunt niste delicii in adevaratul sens al cuvantului.

Cozonac RosenKrantz

Postat de: cocineraviajera

Miezul de nuca se prajeste timp de cateva minute la cuptor. Se lasa la racorit apoi cu un cutit se maruntesc.   Crema de unt: Se  mixeaza untul impreuna cu zaharul, pana obtinem o... Citeste continuarea

Prajitura Cardinal

Postat de: Sheherezada

Mod preparare aluat oua : Galbenusurile cu ouale se bat spuma,se adauga zaharul si se bate mai departe pina aluatul devine spumos.  Se adauga faina,care nu se amesteca cu mixerul ci cu o... Citeste continuarea

Raclette

Postat de: cris2711

Modul de pregatire este doar ca  toate ingredientele se pregatesc ,se taie marunt sau felii,se pun in castronele si se amesteca in tigaite dupa dorinte.Toate ingredientele se potrivesc intre... Citeste continuarea

Tort Padurea Neagra

Postat de: Zamfira

Blat: se amestecă făina, cacao, praf de copt, separat gălbenuşurile cu esenţele. Se bat albuşurile spumă cu zahărul. Se încălzeşte laptele, se amestecă cu ness-ul şi se lasă... Citeste continuarea

Linzer cu visine

Postat de: panacris

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie.  Se pune făina şi se amestecă... Citeste continuarea

Crenvurști de casă

Postat de: elucubratiiculinare

Pregătim condimentele.  Pregătim mațele, le spălăm bine în multe ape. Carnea se spală bine, se curăță de tendoane și se dă de două ori prin mașina de tocat prin sita... Citeste continuarea

Gogosi berlineze

Postat de: miha

Intr-un castron punem drojdia si o amestecam cu zaharul si laptele caldut, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit si coaja de portocale. Amestecam bine cu un tel. La safarsit... Citeste continuarea

Mazare cu morcovi baby si carnati albi (Bratwursti!)!

Postat de: panacris

Ceapa curatata si tocata marunt se pune la calit cu un pic de ulei si apa Dupa ce s/a albit se adauga mazarea si morcovii. Se adauga cca. 250 ml. de apa si se lasa la fiert la foc mic, cca. 20 de... Citeste continuarea

Tort de branza dulce cu mandarine

Postat de: danakarin

Frecam zaharul cu untul spuma, adaugam oul, si apoi faina si praful de copt, framantam un aluat fraged cu acare tapetam forma de tort cu diametru de 26 -2 8 de cm. Ametecam bine ingredientele... Citeste continuarea

Omleta cu ciuperci pe un pat de rucola

Postat de: danakarin

Curatam ciupercile cu o periuta, fara sa le cojim, le taiem felii si le calim usor in jumatatea cantitatii de unt. Le luam de pe foc atunci cand devin lucioase, inainte sa lase apa. Saram si... Citeste continuarea

Käsespätzle sau galuscute cu branza

Postat de: danakarin

Amestecam faina cu ouale, saram  si adaugam putin cate putin apa, pana obtinem un aluat destul de vartos, care, insa, poate fi trecut prin sita cu ajutorul unei spatule de lemn. Intre timp... Citeste continuarea

Muffins cu mere si branza de vaci

Postat de: cris2711

Merele curatate de coaja si de samburi se rad pe razatoarea mare,se adauga intr-un castron si se amesteca cu faina ,praf de copt,zaharul vanilat si scortisoara. Intr-un alt castron se mixeaza... Citeste continuarea

Bucatele de porc cu ciuperci si sos de ardei

Postat de: panacris

Pulpa de porc se taie cubulete, se pune la prajit in ulei de masline in tigaia wokk, se adauga ciupercile curatate, taiate felii, si ardeiul rosu taiat marunt, lasandu/se la brezat cca. 15 minute,... Citeste continuarea

Salata de cartofi

Postat de: angyb

Taieti cubulete marunte toate ingredientele . Adaugati maioneza si sare daca este nevoie si amestecati bine.   Citeste continuarea

Tocanita de cerb cu sos de vin, ciocolata si merisoare.

Postat de: danakarin

Carnea se spala, se zvanta, se curata de pielite si se taia cubulete. Incalzim intr-o tigaie  o lingura de ulei, adaugam carnea, o prajim pe toate partile, o scoatem si in zeama lasata,... Citeste continuarea

Serviettenknödel- Galuste de paine in servet

Postat de: danakarin

Taiem cornurile, sau covrigii vechi de o zi doua, eu am avut covrigi, in cubulete, si ii punem pentru jumatate de ora la inmuiat in 250 ml de lapte caldut. Curatam si taiem ceapa marunt, o parjim... Citeste continuarea

Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)

Postat de: marieta

din ingredientele pentru aluat se framanta un aluat care se lasa o ora la odihna. pentru umplutura se taie fructele marunt,si se amesteca cu celelalte ingrediente plus nuci sau migdale... Citeste continuarea

Bezele cu nuca de cocos(Kokosmakronen)

Postat de: marieta

albusurile se bat spuma tare apoi se pune zaharul,se bat in continuare,pana se topeste zaharul,apoi se pune zeama de lamaie. se pun fulgii de cocos si se amesteca. se aseaza formele de... Citeste continuarea

Biscuiti cu scortisoara(Zimtwaffeln)

Postat de: marieta

din toate ingredientele se framanta un aluat care se ia cu lingurita si se pune in fiecare forma apoi se preseaza inchizandu-se si se lasa la copt,cam 3 sau 4 minute. daca nu avem masina se... Citeste continuarea

Fursecuri floricele cu unt(Butterblumen)

Postat de: marieta

din toate ingredientele se framanta un aluat care se infasoara in folie si se lasa de seara pana dimineata,apoi dimineata se taie bucati din aluat care se intind si apoi se taie cu forma de... Citeste continuarea

Inimioare Sacher ( Sacher Herzchen)

Postat de: danakarin

Se amesteca faina si cacaua, se adauga migdalele macinate, apoi zaharul, untul , galbenusurile, romul si vanillia si se framanta pana obtinem un aluat omogen, care se pastreaza o ora la rece.... Citeste continuarea

Lasagna dulce ,cu prune caramelizate si scortisoara (Süsse Zwetschgen-Lasagne)

Postat de: cris2711

Se prepara budinca de vanilie din lapte,zahar si praful de vanilie,dupa instructiunile de pe plic.Cand este gata se ia de pe foc,se amesteca usor si se raceste putin,iar apoi se adauga branza de... Citeste continuarea

Fursecuri cu nuca

Postat de: danakarin

 Amestecam untul, zaharul praf, mierea si zaharul vanillat  pana la o consistenta spumoasa, adaugam, cele doua galbenusuri  si presaram faina si nucile macinate. Prelucram totul ca... Citeste continuarea

Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer Nuss Würfel)

Postat de: danakarin

Taiem ghimbirul foarte marunt si punem deoparte o lingura pentru decorare. Din restul cantitatii, impreuna cu 60 g zahar, faina , unt, alune framantam un aluat pe care apoi il intindem intr-o... Citeste continuarea

Stelute cu Nougat ( Nougattaller)

Postat de: danakarin

Framantam un aluat din unt, faina, zahar, zahar vanillat, alune si praf de copt. intindem o foaie de aprox 6 mm grosime, decupam formele, si le coacem la cuptor 7 minute la 180 de grade.... Citeste continuarea

Fulgi de nea (Schneeflocken)

Postat de: danakarin

Amestecam untul cu zaharul vanillat si cu zaharul pudra pina devine spumos, adaugam amidonul si faina si formam bilute de aprox 1,5 cm diametru. Le asezam in tava de copt pastrand un pic de... Citeste continuarea

Cornulete de vanilie

Postat de: danakarin

Se amesteca intii faina cu untul, se adaoga restul ingredientelor. Din coca rezutata se iau cantitati mici si se formeaza cornuletele care se coc la 175 de grade timp de 10-12 minute. Inca... Citeste continuarea

Fursecuri cu unt (Butterplätzchen)

Postat de: marieta

Din toate ingredientele se framanta un aluat ,pana ce zaharul nu se mai simte la mana. Se face un sul care se impacheteaza in folie si se lasa in camara pana a doua zi, cand se intinde in foi care... Citeste continuarea

Biscuiti spritati(Spritzgebäck)

Postat de: marieta

Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine si se lasa o ora la odihna. Se pune aluatul in forma si se fac forme diferite, care se pun in tavi tapetate cu hartie de copt. Se lasa undeva la... Citeste continuarea

Cornete

Postat de: danakarin

Incalzim cuptorul la 175 de grade. Amestecam ouale cu zahar si cu faina, si din pasta obtinuta luam cite putin cu lingurita si formam cite 3  placintele cu un diametru de apoximativ 6 cm. pe... Citeste continuarea

Tort cu lichior de oua (Eierlikörtorte)

Postat de: cris2711

Cuptorul se incalzeste ,in prealabil,la 180 grade. Pentru blatul de alune: Se separa ouale cu mare grija,pentru a nu se amesteca albusul cu galbenusul(daca sunt urme de galbenus in albus... Citeste continuarea

Paine mixta cu faina de grau si de malai

Postat de: danakarin

Am pus ingredientele in ordinea prescrisa, inlocuind grisul din reteta initiala cu malai si am verificat dupa un timp consistenta aluatului. Inainte de faza de dospire, dupa terminarea... Citeste continuarea

Cornulete de martipan

Postat de: danakarin

Am amestecat albusul, martipanul si zaharul pina la obtinerea unei paste omogene. Am luat cu lingura cantitati mici si am rulat in mina bastonase de aproximativ 5 cm pe care le-am indoit in... Citeste continuarea

Supa de rosii din pasta de rosii

Postat de: danakarin

Am curatat ceapa si zarzavaturile, ceapa am taiat-o marunt si am calit-o in ulei de masline cu un pic de apa, apoi am mai adaugat 1,5 l de apa si legumele curatate intregi. In paralel am... Citeste continuarea

Cas de gutui

Postat de: danakarin

Gutuile se sterg, se taie in sferturi si se pun la fiert cu seminte si cotoare cu tot pentru ca aceasta parte a fructului contine cea mai mare cantitate de pectina. Dupa ce s-au inmuiat, dupa... Citeste continuarea

Schupfnudeln mit zimt und zucker

Postat de: cris2711

Eu am pus, intai in tigaie zaharul la caramelizat, desi dupa reteta ar fi untul mai intai. Dar eu am ales intai zaharul, ca sa ii dau o tenta de caramel. Apoi am adaugat untul, scortisoara (dupa... Citeste continuarea

Rulada de vitel cu sunca de Parma si legume de sezon

Postat de: danakarin

Snitelele de vitel de bat un pic invelite in folie si se ung cu pesto alla genoveze sau in lipsa cu mustar. Deasupra punem o  felie de sunca, rulam, apoi prindem cu o scobitoare sa nu se... Citeste continuarea

Supa crema de dovleac de copt

Postat de: danakarin

Se curata dovleacul de coaja si de seminte, si se taie cubulete, sa avem cam 500 g Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc inr-o lingura de ulei. Se adauga dovleacul si zaharul si se... Citeste continuarea

Prajitura de ciocolata cu portocale

Postat de: danakarin

Se fierb portocalele intregi timp de 1/2 de ora pina sunt moi dupa care se taie pt a scoate simburii si se maruntesc in mixer, cu coaja cu tot,  pina la consistenta unui piure. Ouale se... Citeste continuarea

Tort cu mere si frisca(Apfel Torte mit Baiserhaube)

Postat de: marieta

Blatul: se separa ouale,2 albusuri se pun separat,celelalte 2 se bat cu un praf de sare. Separat galbenusurile se freaca bine cu 100g fructoza,1 vanilie,untul sau margarina,praful de... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]