Retete traditionale din Germania
Alegeti din multitudinea de retete adunate de bucatarasii nostri, preparate unice si potrivite pentru orice sezon sau pentru evenimente speciale. Dulciuri aromate si preparate gustoase din carne de pui, vita sau porc.
Retete germane originale
Gatiti cu noi mancaruri traditionale nemtesti: turta dulce, brezel sau salata bavareza. Bucataria germana este atat de bogata incat cu siguranta satisface cele mai pretentioase gusturi. Noi bucatarasii suntem niste gurmanzi, asa ca preparatele propuse de noi sunt niste delicii in adevaratul sens al cuvantului.
Cozonac RosenKrantz
Postat de: cocineraviajeraMiezul de nuca se prajeste timp de cateva minute la cuptor. Se lasa la racorit apoi cu un cutit se maruntesc. Crema de unt: Se mixeaza untul impreuna cu zaharul, pana obtinem o... Citeste continuarea
Prajitura Cardinal
Postat de: SheherezadaMod preparare aluat oua : Galbenusurile cu ouale se bat spuma,se adauga zaharul si se bate mai departe pina aluatul devine spumos. Se adauga faina,care nu se amesteca cu mixerul ci cu o... Citeste continuarea
Raclette
Postat de: cris2711Modul de pregatire este doar ca toate ingredientele se pregatesc ,se taie marunt sau felii,se pun in castronele si se amesteca in tigaite dupa dorinte.Toate ingredientele se potrivesc intre... Citeste continuarea
Tort Padurea Neagra
Postat de: ZamfiraBlat: se amestecă făina, cacao, praf de copt, separat gălbenuşurile cu esenţele. Se bat albuşurile spumă cu zahărul. Se încălzeşte laptele, se amestecă cu ness-ul şi se lasă... Citeste continuarea
Linzer cu visine
Postat de: panacrisSe topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie. Se pune făina şi se amestecă... Citeste continuarea
Crenvurști de casă
Postat de: elucubratiiculinarePregătim condimentele. Pregătim mațele, le spălăm bine în multe ape. Carnea se spală bine, se curăță de tendoane și se dă de două ori prin mașina de tocat prin sita... Citeste continuarea
Gogosi berlineze
Postat de: mihaIntr-un castron punem drojdia si o amestecam cu zaharul si laptele caldut, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit si coaja de portocale. Amestecam bine cu un tel. La safarsit... Citeste continuarea
Mazare cu morcovi baby si carnati albi (Bratwursti!)!
Postat de: panacrisCeapa curatata si tocata marunt se pune la calit cu un pic de ulei si apa Dupa ce s/a albit se adauga mazarea si morcovii. Se adauga cca. 250 ml. de apa si se lasa la fiert la foc mic, cca. 20 de... Citeste continuarea
Tort de branza dulce cu mandarine
Postat de: danakarinFrecam zaharul cu untul spuma, adaugam oul, si apoi faina si praful de copt, framantam un aluat fraged cu acare tapetam forma de tort cu diametru de 26 -2 8 de cm. Ametecam bine ingredientele... Citeste continuarea
Omleta cu ciuperci pe un pat de rucola
Postat de: danakarinCuratam ciupercile cu o periuta, fara sa le cojim, le taiem felii si le calim usor in jumatatea cantitatii de unt. Le luam de pe foc atunci cand devin lucioase, inainte sa lase apa. Saram si... Citeste continuarea
Käsespätzle sau galuscute cu branza
Postat de: danakarinAmestecam faina cu ouale, saram si adaugam putin cate putin apa, pana obtinem un aluat destul de vartos, care, insa, poate fi trecut prin sita cu ajutorul unei spatule de lemn. Intre timp... Citeste continuarea
Muffins cu mere si branza de vaci
Postat de: cris2711Merele curatate de coaja si de samburi se rad pe razatoarea mare,se adauga intr-un castron si se amesteca cu faina ,praf de copt,zaharul vanilat si scortisoara. Intr-un alt castron se mixeaza... Citeste continuarea
Bucatele de porc cu ciuperci si sos de ardei
Postat de: panacrisPulpa de porc se taie cubulete, se pune la prajit in ulei de masline in tigaia wokk, se adauga ciupercile curatate, taiate felii, si ardeiul rosu taiat marunt, lasandu/se la brezat cca. 15 minute,... Citeste continuarea
Salata de cartofi
Postat de: angybTaieti cubulete marunte toate ingredientele . Adaugati maioneza si sare daca este nevoie si amestecati bine. Citeste continuarea
Tocanita de cerb cu sos de vin, ciocolata si merisoare.
Postat de: danakarinCarnea se spala, se zvanta, se curata de pielite si se taia cubulete. Incalzim intr-o tigaie o lingura de ulei, adaugam carnea, o prajim pe toate partile, o scoatem si in zeama lasata,... Citeste continuarea
Serviettenknödel- Galuste de paine in servet
Postat de: danakarinTaiem cornurile, sau covrigii vechi de o zi doua, eu am avut covrigi, in cubulete, si ii punem pentru jumatate de ora la inmuiat in 250 ml de lapte caldut. Curatam si taiem ceapa marunt, o parjim... Citeste continuarea
Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)
Postat de: marietadin ingredientele pentru aluat se framanta un aluat care se lasa o ora la odihna. pentru umplutura se taie fructele marunt,si se amesteca cu celelalte ingrediente plus nuci sau migdale... Citeste continuarea
Bezele cu nuca de cocos(Kokosmakronen)
Postat de: marietaalbusurile se bat spuma tare apoi se pune zaharul,se bat in continuare,pana se topeste zaharul,apoi se pune zeama de lamaie. se pun fulgii de cocos si se amesteca. se aseaza formele de... Citeste continuarea
Biscuiti cu scortisoara(Zimtwaffeln)
Postat de: marietadin toate ingredientele se framanta un aluat care se ia cu lingurita si se pune in fiecare forma apoi se preseaza inchizandu-se si se lasa la copt,cam 3 sau 4 minute. daca nu avem masina se... Citeste continuarea
Fursecuri floricele cu unt(Butterblumen)
Postat de: marietadin toate ingredientele se framanta un aluat care se infasoara in folie si se lasa de seara pana dimineata,apoi dimineata se taie bucati din aluat care se intind si apoi se taie cu forma de... Citeste continuarea
Inimioare Sacher ( Sacher Herzchen)
Postat de: danakarinSe amesteca faina si cacaua, se adauga migdalele macinate, apoi zaharul, untul , galbenusurile, romul si vanillia si se framanta pana obtinem un aluat omogen, care se pastreaza o ora la rece.... Citeste continuarea
Lasagna dulce ,cu prune caramelizate si scortisoara (Süsse Zwetschgen-Lasagne)
Postat de: cris2711Se prepara budinca de vanilie din lapte,zahar si praful de vanilie,dupa instructiunile de pe plic.Cand este gata se ia de pe foc,se amesteca usor si se raceste putin,iar apoi se adauga branza de... Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca
Postat de: danakarinAmestecam untul, zaharul praf, mierea si zaharul vanillat pana la o consistenta spumoasa, adaugam, cele doua galbenusuri si presaram faina si nucile macinate. Prelucram totul ca... Citeste continuarea
Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer Nuss Würfel)
Postat de: danakarinTaiem ghimbirul foarte marunt si punem deoparte o lingura pentru decorare. Din restul cantitatii, impreuna cu 60 g zahar, faina , unt, alune framantam un aluat pe care apoi il intindem intr-o... Citeste continuarea
Stelute cu Nougat ( Nougattaller)
Postat de: danakarinFramantam un aluat din unt, faina, zahar, zahar vanillat, alune si praf de copt. intindem o foaie de aprox 6 mm grosime, decupam formele, si le coacem la cuptor 7 minute la 180 de grade.... Citeste continuarea
Fulgi de nea (Schneeflocken)
Postat de: danakarinAmestecam untul cu zaharul vanillat si cu zaharul pudra pina devine spumos, adaugam amidonul si faina si formam bilute de aprox 1,5 cm diametru. Le asezam in tava de copt pastrand un pic de... Citeste continuarea
Cornulete de vanilie
Postat de: danakarinSe amesteca intii faina cu untul, se adaoga restul ingredientelor. Din coca rezutata se iau cantitati mici si se formeaza cornuletele care se coc la 175 de grade timp de 10-12 minute. Inca... Citeste continuarea
Fursecuri cu unt (Butterplätzchen)
Postat de: marietaDin toate ingredientele se framanta un aluat ,pana ce zaharul nu se mai simte la mana. Se face un sul care se impacheteaza in folie si se lasa in camara pana a doua zi, cand se intinde in foi care... Citeste continuarea
Biscuiti spritati(Spritzgebäck)
Postat de: marietaSe amesteca toate ingredientele, se framanta bine si se lasa o ora la odihna. Se pune aluatul in forma si se fac forme diferite, care se pun in tavi tapetate cu hartie de copt. Se lasa undeva la... Citeste continuarea
Cornete
Postat de: danakarinIncalzim cuptorul la 175 de grade. Amestecam ouale cu zahar si cu faina, si din pasta obtinuta luam cite putin cu lingurita si formam cite 3 placintele cu un diametru de apoximativ 6 cm. pe... Citeste continuarea
Tort cu lichior de oua (Eierlikörtorte)
Postat de: cris2711Cuptorul se incalzeste ,in prealabil,la 180 grade. Pentru blatul de alune: Se separa ouale cu mare grija,pentru a nu se amesteca albusul cu galbenusul(daca sunt urme de galbenus in albus... Citeste continuarea
Paine mixta cu faina de grau si de malai
Postat de: danakarinAm pus ingredientele in ordinea prescrisa, inlocuind grisul din reteta initiala cu malai si am verificat dupa un timp consistenta aluatului. Inainte de faza de dospire, dupa terminarea... Citeste continuarea
Cornulete de martipan
Postat de: danakarinAm amestecat albusul, martipanul si zaharul pina la obtinerea unei paste omogene. Am luat cu lingura cantitati mici si am rulat in mina bastonase de aproximativ 5 cm pe care le-am indoit in... Citeste continuarea
Supa de rosii din pasta de rosii
Postat de: danakarinAm curatat ceapa si zarzavaturile, ceapa am taiat-o marunt si am calit-o in ulei de masline cu un pic de apa, apoi am mai adaugat 1,5 l de apa si legumele curatate intregi. In paralel am... Citeste continuarea
Cas de gutui
Postat de: danakarinGutuile se sterg, se taie in sferturi si se pun la fiert cu seminte si cotoare cu tot pentru ca aceasta parte a fructului contine cea mai mare cantitate de pectina. Dupa ce s-au inmuiat, dupa... Citeste continuarea
Schupfnudeln mit zimt und zucker
Postat de: cris2711Eu am pus, intai in tigaie zaharul la caramelizat, desi dupa reteta ar fi untul mai intai. Dar eu am ales intai zaharul, ca sa ii dau o tenta de caramel. Apoi am adaugat untul, scortisoara (dupa... Citeste continuarea
Rulada de vitel cu sunca de Parma si legume de sezon
Postat de: danakarinSnitelele de vitel de bat un pic invelite in folie si se ung cu pesto alla genoveze sau in lipsa cu mustar. Deasupra punem o felie de sunca, rulam, apoi prindem cu o scobitoare sa nu se... Citeste continuarea
Supa crema de dovleac de copt
Postat de: danakarinSe curata dovleacul de coaja si de seminte, si se taie cubulete, sa avem cam 500 g Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc inr-o lingura de ulei. Se adauga dovleacul si zaharul si se... Citeste continuarea
Prajitura de ciocolata cu portocale
Postat de: danakarinSe fierb portocalele intregi timp de 1/2 de ora pina sunt moi dupa care se taie pt a scoate simburii si se maruntesc in mixer, cu coaja cu tot, pina la consistenta unui piure. Ouale se... Citeste continuarea
Tort cu mere si frisca(Apfel Torte mit Baiserhaube)
Postat de: marietaBlatul: se separa ouale,2 albusuri se pun separat,celelalte 2 se bat cu un praf de sare. Separat galbenusurile se freaca bine cu 100g fructoza,1 vanilie,untul sau margarina,praful de... Citeste continuarea