Retete traditionale din Germania
Alegeti din multitudinea de retete adunate de bucatarasii nostri, preparate unice si potrivite pentru orice sezon sau pentru evenimente speciale. Dulciuri aromate si preparate gustoase din carne de pui, vita sau porc.
Retete germane originale
Gatiti cu noi mancaruri traditionale nemtesti: turta dulce, brezel sau salata bavareza. Bucataria germana este atat de bogata incat cu siguranta satisface cele mai pretentioase gusturi. Noi bucatarasii suntem niste gurmanzi, asa ca preparatele propuse de noi sunt niste delicii in adevaratul sens al cuvantului.
Somon cu piure,ceapa calita si varza murata
Postat de: cris2711Intai se pregateste ceapa pentru calit si cartofii pentru pireu. Ceapa se curata ,se taie felii. Cartofii se spala,se curata de coaja,se taie cubulete si se pun la fiert. Intre timp se... Citeste continuarea
Rosti
Postat de: Corina33Se curata cartofii si se dau pe razatoare mare. Se sparg ouale si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper. Optional puteti adauga ceapa verde taiata rondele. Se incinge uleiul... Citeste continuarea
Salata de valeriana
Postat de: Corina33Se spala si se curata salata, rosiile si ceapa. Rosiile se taie in doua sau in sferturi, ceapa rondele si se amesteca cu salata intr-un bol. Se curata si se taie si avocado-ul cubulete, se... Citeste continuarea
Gogosi berlineze cu smantana si topping de visine
Postat de: Elena_DariaAm topit margarina in microunde, apoi am lasat-o sa se raceasca. Am cernut faina si am pus-o intr-un vas. Laptele l-am pus intr-o cana, am adaugat drojdia si zaharul si am amestecat bine,... Citeste continuarea
Spätzle la tigaie cu ceapa si masline
Postat de: Corina33Se pune untul la topit intr-o tigaie de marime medie, se adauga spätzle si se prajesc 5 minute amestecand din cand in cand. Se taie ceapa rondele si se pune peste spätzle, se mai prajesc... Citeste continuarea
Ciorba de vara cu legume
Postat de: Corina33Legumele curatate si taiate cubulete, buchetele, respectiv rondele, se pun la fiert in 3-4 litri de apa. Cand sunt aproape fierte se adauga sucul de rosii si se condimenteaza cu sare si piper,... Citeste continuarea
Painici Laugenbrot
Postat de: Elena_DariaIntr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si punem drojdia amestecata cu zaharul si putina apa calduta. Adaugam sarea, uleiul si adaugam treptat restul de apa calduta si incepem sa... Citeste continuarea
Tagliatelle cu somon si spanac
Postat de: cris2711Intai se pregateste cuptorul la 220° si se pregateste ceapa si usturoiul.Spanacul deasemenea ,daca este proaspat.Eu am folosit spanac congelat. Se ia o oala mare,se umple mai bine de... Citeste continuarea
Crema cu mascarpone , capsuni si amarettini
Postat de: cris2711Se curata capsunii, se taie codita si se taie in sferturi. Doi,trei se pun la o parte pentru decor. Restul de capsuni se mixeaza cu Blenderul pana se obtine un sos cremos in care se adauga 50... Citeste continuarea
Gelee de soc
Postat de: danakarinDupă ce, într-o agreabilă plimbare, am ales florile, le sortăm, le alegem, le debarasăm de eventualele insecte, le tăiem niţel codiţele, dar nu le spălăm. Evităm recoltarea... Citeste continuarea
Tort de lemon curd si capsune
Postat de: danakarinPentru lemon curd: Am bătut ouăle întregi, am amestecat pe abur zahărul, coaja şi zeama de lămâie, am adăugat cu grijă ouăle şi am bătut combinaţia cu telul (ia ceva... Citeste continuarea
Briose de rubarba si capsuni
Postat de: danakarinRadem martipanul sau il maruntim cum stim, il frecam cu zahar, unt, cele 3 oua, adaugam un praf de sare. Separat amestecam grisul cu faina si cu praful de copt, unim cele doua componente, adaugam... Citeste continuarea
Briose de capsuni
Postat de: danakarinSpalam capsunele le curatam si le taiem marunt. Amestecam intr-un bol faina, fulgii de ovaz si praful de copt, iar in alt bol frecam zaharul spuma cu untul, adaugam galbenusele, batem separat... Citeste continuarea
Prajitura berlineza
Postat de: SidyTaiem untul bucatele si il frecam cu faina, adaugam celelalte ingrediente din blat , zaharul pudra, galbenusurile, sarea si coaja de lamaie.Framantam sa se omogenizeze toate ingredientele.... Citeste continuarea
Chec pufos Negruta
Postat de: cris2711Este nevoie de o tava de chec mare de 36X12 cm sau de doua mai mici. Preparare: Intai se preincalzeste cuptorul la 180°. A se face din timp deoarece prepararea este scurta. Se... Citeste continuarea
Salata Iceberg simpla si rapida
Postat de: cris2711Se taie salata Iceberg in fasii subtiri.Se adauga intr-un castron. Se taie rosiile cherry ,dupa dorinta. Se adauga si Baby Mozzarella. Apoi se orneaza cu ulei,sare,piper,otet si cimbru... Citeste continuarea
Heisse Liebe-Dragoste fierbinte-Hot Love
Postat de: cris2711Intai se pregateste forma de 26 de cm,se tapeteaza cu unt si cu faina. Cuptorul se preincalzeste la 180°. Aluatul se framanta din unt,zahar,faina si apa. Se framanta bine ,apoi se... Citeste continuarea
Tort cu crema de vin alb si mere caramelizate
Postat de: cris2711Prepararea aluatului: Intr-un castron se mixeaza untul cu zaharul(125 grame),pliculetul de zahar vanilat,oul,faina si praful de copt. Se pregateste forma de tort unsa cu putin unt si... Citeste continuarea
Salata de sparanghel verde si cartofi
Postat de: danakarinCurăţăm cartofii de coajă, îi tăiem felii şi îi fierbem, până se înmoaie bine în puţină apă cu sare, cât să-i acopere. Curăţăm sparanghelul si... Citeste continuarea
Sparanghel natur
Postat de: danakarinSpălăm sparanghelul şi îl cojim cu generozitate, îndepărtând, atent, partea lemnoasă de la capete. Cojile le vom folosi, mai târziu, pentru prepararea unei... Citeste continuarea
Biscuiti nemtesti cu scortisoara
Postat de: TAB1TASe mixeaza bine untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul, apoi se adauga oul si vanilia. Se mixeaza pana la omogenizare. Se amesteca intr-un bol faina, cacaoa, praful de copt, scortisoara... Citeste continuarea
Budinca de branza dulce cu rubarba si capsune
Postat de: danakarinPragatim rubarba curatind coaja tulpinilor si taiaind-o cubulete. Spalam capsunile si le taiem rondele. Punem fructele pe fundul unui vas termorezistent. Amestecam branza, eu am avut Quark,... Citeste continuarea
Cozonac Rosenkranz
Postat de: Corina33Se cerne faina, se amesteca cu sarea si coaja de lamaie. Se amesteca zaharul cu zaharul vanilat si laptele caldut, apoi cu drojdia pana se dizolva. Se toarna toate peste faina si se... Citeste continuarea
Briose cu afine si ciocolata
Postat de: danakarinAm batut intr-un bol zaharul si zaharul vanilat cu ouale, am adaugat apoi uleiul, laptele batut si am omogenizat. In alt bol am amestecat faina cu praful de copt si am unit apoi cele doua... Citeste continuarea
Scrisori de dragoste cu nuca
Postat de: iqphantomSe separa ouale. Albusurile se pun in frigider. Din galbenusuri, unt si faina cat cuprinde (stiu ca suna ciudat dar nu am masurat niciodata cat cuprinde) se face un aluat ferm, nu vartos.... Citeste continuarea
Supa crema de cartofi cu creme fraiche
Postat de: cris2711Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se curata si se taie cat mai marunt. Intr-o oala de 5 l se pune uleiul de masline ,la foc mediu. Se calesc ceapa si... Citeste continuarea
Salata cu rucola si piept de pui
Postat de: danakarinAm pregatit sosul amestecand vartos uleiul, sarea si otetul tip Aceto Balsamico Bianco pana am obtinut o emulsie. Am spalat si am scurs bine rucola de apa folosind centrifuga pentru salata.... Citeste continuarea
Impletituri sarate
Postat de: timeaPunem drojdia la dospit in putina apa calduta (luam din cei 270 ml) amestecata cu o lingurita zahar, timp de aprox 10 min. Cernem faina intr-un vas, amestecam cu sarea si facem un cerc in... Citeste continuarea
Țușpais de dovlecei cu praz
Postat de: DoinavarCuratati dovleceii, ceapa, morcovul si taiati ceapa marunt, morcovul feliute subtiri, dovleceii feli mai grosute. Prazul se curata de mustati si frunze palite si se taie felii subtiri. Puneti... Citeste continuarea
Ștrudel cu vișine
Postat de: panacrisUntul se topește într-un vas cu fundul dublu sau la BainMarie. ntre timp vișinile scurse de zeamă, se amestecă cu zaharul pudră vanilinat, nuca măcinată și scorțișoara. Se ung... Citeste continuarea
Gogosi sau pancove
Postat de: danakarinAmestecam o parte din laptele caldut cu drojdia proaspata si cu o lingurita de zahar. Topim untul in restul de lapte, batem ouale si le adaugam la aceasta compozitie. Separat amestecam faina cu... Citeste continuarea
Cremșnit ca la mama acasa (cremeș)
Postat de: DoinavarCompozitia 1: in apa calduta se pune otetul, zaharul si sarea si se amesteca. Intr-un castron puneti faina, oul si adaugati incet lichidul caldut, apoi framantati pana incorporati toata faina. Se... Citeste continuarea
Muffins cu Müsli
Postat de: danakarinIată cum am procedat : Preîncălzim cuptorul la 200 de grade, pregătim forma de muffins ungând fiecare adâncitură cu ulei sau un pic de unt. Eu am avut niște... Citeste continuarea
Lasagne a la Klaus
Postat de: cris2711Se taie ceapa marunt,usturoiul deasemenea. Intr-o oala ,se pune o lingura cu unt,cand s-a topit la foc mediu,se adauga ceapa si usturoiul tocat marunt si se caleste. Se stinge compozitia cu... Citeste continuarea
Desert rapid cu zmeura si mascarpone
Postat de: cris2711Se face urmatoarea compozitie de crema din mascarpone,branza de vaci,galbenus,Amaretto,zahar pudra,zahar vanilat. Se mixeaza pana are o consistenta foarte cremoasa. Cand este gata se pune in... Citeste continuarea
Desert rapid cu mascarpone si mousse de mere
Postat de: cris2711Intr-un castron se pun: mascarponele,branza de vaci,250 gr. mousse de mere,sucul de lamaie,zaharul pudra si zaharul vanilat.Se amesteca bine cu mixerul,circa 5 minute,pana se formeaza o compozitie... Citeste continuarea
Salată bavareză cu parizer
Postat de: elucubratiiculinareCartofii se curăță, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb 12-15 minute de când începe apa să clocotească. Se scot într-o... Citeste continuarea
Rulada de spanac umpluta cu somon si alte bunatati ale marii
Postat de: danakarinTopim untul si adaugam spanacul, mestecand incet sa se omogenizeze. Lasam un pic sa se raceasca, si adaugam pe rand galbenusurile. Batem albusurile spuma cu un pic de sare, le amestecam cu... Citeste continuarea
Tocanita de pui cu nukerli
Postat de: ZamfiraSpalam si portionam carnea de pui. Curatam legumele. Tocam ceapa si usturoiul, le calim in putin ulei si adaugam 2 lingurite de boia. Adaugam ardeii taiati marunt si carnea. Completam cu apa,... Citeste continuarea
Tartă cu vișine și migdale
Postat de: panacrisSe topește margarina, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu ouăle şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie. Se adaugă... Citeste continuarea