Retete traditionale din Germania
Alegeti din multitudinea de retete adunate de bucatarasii nostri, preparate unice si potrivite pentru orice sezon sau pentru evenimente speciale. Dulciuri aromate si preparate gustoase din carne de pui, vita sau porc.
Retete germane originale
Gatiti cu noi mancaruri traditionale nemtesti: turta dulce, brezel sau salata bavareza. Bucataria germana este atat de bogata incat cu siguranta satisface cele mai pretentioase gusturi. Noi bucatarasii suntem niste gurmanzi, asa ca preparatele propuse de noi sunt niste delicii in adevaratul sens al cuvantului.
Paine din faina integrala cu seminte de floarea soarelui
Postat de: danakarinPrajim semintele si le lasam sa se raceasca un pic. Introducem ingredientele, cu exceptia semintelor de floarea soarelui in ordinea in care au fost insirate in cuva masinii de copt paine si alegem... Citeste continuarea
Cozonac Rosenkranz
Postat de: rocsi_1612Cele 9 linguri zahar le punem intr-o cratita (24 de centimetri a avut cea pe care am folosit-o eu) si le caramelizam. Miscam cratita, tapetam si peretii cu zahar ars si il lasam la racorit.... Citeste continuarea
Guguluf cu mere
Postat de: adriana65Merele se decojesc şi se taie felii. Se amestecă cu 50 g zahăr şi scorţişoară. Gălbenuşurile se freacă cu 200 g zahăr până devin cremoase. Se adaugă uleiul, esenţa de... Citeste continuarea
Tort de fructe pentru sezonul rece
Postat de: danakarinTopim untul , curatam si feliem merele, scurgem prunele de zeama din compot. Batem cele 3 oua si adaugam untul topit in fir subtire, apoi zaharul si batem in contiuare combinatia pana isi... Citeste continuarea
Paine de secara in automatul de paine
Postat de: danakarinAm turnat prima data apa calduta, apoi toate celelalte ingrediente,5n cuva masinii, cele uscate la urma caci drojdia uscata nu trebuie sa intre in contact direct cu apa, altfel painea nu creste... Citeste continuarea
Tort Padurea Neagra
Postat de: epurasha2bbPreparare: Preincalziti cuptorul la 300 °. Ungeti si dati cu faina 3 tavite de tort. Intr-un castron de marime medie, se toarna cafeaua fierbinte peste chips-uri de ciocolată.... Citeste continuarea
Fursecuri cu migdale "soricei"
Postat de: epurasha2bbPreincalziti cuptorul la 350 de grade. Într-un castron mare, se freaca untul cu un mixer electric pana devine ușor și pufos, aproximativ 1 minut. Se adauga atat zaharul pudra cat... Citeste continuarea
Somon cu garnitura verde
Postat de: danakarinAm marinat pestele intr-un amestec de sare si zahar pentru o ora in frigider. Am curatat si maruntit ceapa, usturoiul si morcovul, pe care l-am taiat rondele. Am spalat leguma, am taiat si... Citeste continuarea
Prajitura cu mousse de mere si budinca de vanilie
Postat de: cris2711Se amesteca toate ingredientele pentru prepararea aluatului.Forma de prajitura se tapeteaza cu unt,apoi se intinde aluatul pe toata suprafata ei .Eu am intins aluatul cu mana,este simplu.Eu am... Citeste continuarea
Pâine germană cu chimen
Postat de: Ade200Cerne făina. Amestecă drojdia cu zahărul şi 5 linguri de apă călduţă. Lasă până se dublează volumul. Cu restul de apă şi cu sarea bate ouăle. Adaugă untul, unsoarea,... Citeste continuarea
Ananas Bowle
Postat de: cris2711Vinul si ananasul taiat cubulete se amesteca intr-o oala mai mare. Se lasa la rece de pe o zi pe alta. Ziua urmatoare inainte de a se servi se adauga si sampania. Este foarte bun si... Citeste continuarea
Nudelsalat -Salata de paste, cu legume si sunca:)
Postat de: cris2711Intai se fierb pastele,trebuie sa fie mai de calitate,pentru ca nu se face salata cu paste foarte moi.Trebuie sa isi pastreze forma. Cand sunt gata fierte se scurg de apa fierbinte,se stropesc... Citeste continuarea
Rulouri de somon umplute cu pasta de avocado
Postat de: danakarinScoatem si marunțim miezul de avocado, îl amestecăm cu smântâna, hreanul, ceapa marunțită si usturoiul pisat. Crema aceasta o trecem apoi printr-o sită deasă, astfel va... Citeste continuarea
Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie
Postat de: JulieSe amesteca repede untul rece cu zaharul pudra, galbenusurile de ou si esenta, apoi se adauga faina amestecata cu migdale si praf de copt. Aluatul obtinut se modeleaza in mai multe role subtiri... Citeste continuarea
Stelute cu scortisoara
Postat de: danakarinAmestecați migdalele măcinate cu zahărul praf si albușul într-un aluat omogen. Întindeți compoziția, cam lipicioasă, pe o suprafața presărată cu zahăr praf intr-un strat de... Citeste continuarea
Haselnuß Makronen
Postat de: cris2711Se bat albusurile foarte bine ,apoi se adauga zaharul pudra. Se amesteca cu alunele macinate sau nuca macinata si coaja de lamaie. Compozitia se lasa la frigider pentru 2-3 ore. Aceasta... Citeste continuarea
Fursecuri de Craciun cu marmelada
Postat de: cris2711Se pregateste un aluat din ingrediente.Eu le pregatesc cu mixer-ul. Apoi il pun la frigider pentru circa 2 ore. Dupa cele doua ore se scoate de la frigider,se intinde cu sucitorul,se fac... Citeste continuarea
Kissinger Brötchen-Fursecuri cu ciocolata si nuci:)
Postat de: cris2711Se amesteca toate ingredientele,eu le-am mixat.Aluatul se pune la rece pentru vreo 2-3 ore. Se intinde apoi cu sucitorul ,cu o grosime de circa 3 cm,apoi cu un pahar se formeaza fursecurile.... Citeste continuarea
Zimtsterne-Stelute cu scortisoara de Craciun
Postat de: cris2711Se mixeaza cele 4 albusuri cu un varf de sare.Albusurile se mixeaza foarte bine , apoi se adauga 300 grame de zahar pudra si o lingurita de suc de lamaie.Din toata aceasta compozitie ,se pastreaza... Citeste continuarea
Cozonac Rosenkranz
Postat de: Sim0naWorldMai intai am caramelizat intr-o cratita (21 cm) cele 12 linguri de zahar, tapetand bine-bine peretii si fundul vasului. Am lasat vasul de-o parte. Laptele l-am incalzit impreuna cu cele 3... Citeste continuarea
Strudel cu mere si dovleac
Postat de: panacrisSe curata merele si dovleacul, se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-un vas, cu fundul dublu, (Ideal ar fi unul Zepter;), ptr cine are in dotare :D ) se adauga zaharul, zaharul vanilinat,... Citeste continuarea
Tarta cu spanac si feta
Postat de: cris27111. Din faina,branza de vaci,uleiul(5 linguri) ,sare se prepara un aluat.Se lasa la frigider circa 20 minute. 2. Cuptorul se incinge la 200 grade.Se taie ceapa ,in rondele,si usturoiul se toaca... Citeste continuarea
Lichior de oua
Postat de: doralinda72Amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, batem bine, apoi se adauga restul de ingrediente si batem la viteza mica in jur de 10 min. ce ne ramane, il punem intr-o sticla bine... Citeste continuarea
Ștrudel vienez cu sos de vanilie
Postat de: elucubratiiculinarePregătirea aluatului este bine să se facă cu o zi înainte. Cernem făina, facem în mijloc o gaură și adăugăm restul ingredientelor. Amestecăm ușor cu o lingură, după care... Citeste continuarea
Oua de prepelita cu sos de branza si sunca
Postat de: panacrisOuale se pun la fiert in apa rece cu putina sare, si se lasa, cca. 5 minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa. Intre timp untul se topeste, se adauga faina, zeama de supa sau apa, laptele si se... Citeste continuarea
Oua de prepelita cu sos de ierburi aromatice
Postat de: panacrisOuale se pun la fiert in apa rece cu putina sare, si se lasa, cca. 5 minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa. Intre timp untul se topeste, se adauga faina, zeama de supa sau apa, iaurtul si se... Citeste continuarea
Oua de prepelita cu sos de mustar
Postat de: panacrisOuale se pun la fiert in apa rece cu putina sare si se lasa cca. 5 minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa. Intre timp untul se topeste, se adauga faina, zeama de supa sau apa, smantana de... Citeste continuarea
Friptura cu leustean verde
Postat de: ZamfiraSpalam carnea, condimentam si-l asezam intr-o tava pe hartie de copt. Stropim carnea cu ulei de masline si asezam leusteanul tocat marunt. Timp de coacere: 60 minute De aceasta data, am... Citeste continuarea
Zwiebelkuchen
Postat de: cris2711Intai,am preparat aluatul: Am incalzit laptele cu untul(50 gr.),pana s-a topit untul. Am amestecat faina,sarea,oul,zaharul apoi am adaugat drojdia cu lapte. Am preparat un aluat ca de... Citeste continuarea
Budinca cu orez si mere
Postat de: cris2711Preparare: Din lapte,orez,sare si suc de la o lamaie se fierbe un orez cu lapte. Se lasa apoi sa se raceasca putin. Intre timp se taie merele in bucati mici sau piersicile ,dupa... Citeste continuarea
Galuste de cartofi
Postat de: panacrisSe fierb in coaja cca. 400 g de cartofi. Se scot din apa, se curata de coaja si se paseaza sau se preseaza cu presa de cartofi. Se rad cca. 3 cartofi cruzi, peste cartofii presati, se adauga... Citeste continuarea
Perișoare ca la Konigsberg
Postat de: elucubratiiculinareAmestecăm carnea tocată cu chifla înmuiată în apă și stoarsă, cu ceapa tocată mărunt și pătrunjelul tocat. Condimentăm cu sare, piper proaspăt măcinat și praful de... Citeste continuarea
Salata de ceapa cu bilute de carne
Postat de: mihaelar63Ceapa taiata pestisori - julien o fierbeti intr-un litru de apa in care ati pus foaia de dafin ,otetul, sare si piper boabe pana devine sticloasa .Scurgeti intr-o sita de preferinta nemetalica .... Citeste continuarea
Chiftelute Bavareze
Postat de: ZamfiraAmestecam carnea tocata cu oul, ceapa tocata, usturoi pisat, cartoful razuit, leustean, sare si piper. Formam chiftelute, le dam prin amestec de faina si pesmet. Prajim chiftelute pe... Citeste continuarea
Tarta cu afine
Postat de: panacrisSe topeşte untul, apoi se amestecă cu 300 g de zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie. Se pun... Citeste continuarea
Cascaval Delaco pane
Postat de: panacrisCascavalul se taie felii mai groase cca. 2 cm. in patrate, dreptunghiuri sau triunghiuri, dupa preferinta fiecaruia. Ouale se bat energic, se adauga un praf de sare si 4-5 linguri de faina,... Citeste continuarea
Camembert pane cu dulceata de coacaze rosii
Postat de: panacrisOuale se bat energic, se adauga un praf de sare si faina, amestecandu-se ca sa nu se faca cocoloase, cat sa se obtina un aluat mai grosut, ca cel de clatite. Branza camembert se trece prin... Citeste continuarea
Covrigi - Bretzel
Postat de: PolianaDrojdia o punem intr-un vas impreuna cu apa calduta (nu fierbinte) si zaharul. Amestecam putin, si lasam 10 minute la odihna. Faina o cernem si o punem intr-un castron incapator, facem o... Citeste continuarea
Guguluf marmorat
Postat de: LALYBatem untul spuma. Separam ouale. Galbenusurile si 100 gr de zahar le adaugam la compozitia de unt si mixam energic, pana se topeste tot zaharul, iar crema capata o consistenta pufoasa. Albusurile... Citeste continuarea
Varza dulce-acrisoara cu carnati
Postat de: panacrisVarza se strecoara de zeama din conserva, se spala cu un jet de apa rece si se pune intr/un vas la foc mediu. Se adauga 1 litru de apa, 1 foaie de dafin, zacusca si carnatii taiati bucatele mici.... Citeste continuarea