Bunica

7

Bucataras
Top-Chef

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE686
PRIETENI123
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv rulada din carne tocata umpluta cu legume by Oanapl

In Aperitive / Garnituri la 26 Dec 2021

Pune carnea tocata intr-un castron. Ceapa tocata marunt se pune peste carne. Cartoful ras  pe razatoarea mica stors bine se adauga peste carne. Verdeata spalata si tocata se pune in castron. Adauga oul,sarea si piperul. Amesteca bine pentru omogenizarea ingredientelor. Ia o...

Aperitiv palmieri cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2021

Aluatul se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Ciupercile curatate si spalate le pui la fiert pentru 20 minute. Le stingi focul,le scoti si le tai in bucati mici. Ceapa se curata,spala,sterge si toaca marunt. Ardeiul kapia se spala ,sterge si toaca marunt. Iei o tigaie,pui...

Aperitiv pachetele de primavara cu cabanos

In Aperitive / Garnituri la 13 Mar 2021

Am folosit o foaie din aluatul foietaj. L-am lasat la decongelat si l-am intins putin cu sucitorul pentru a avea o foaie mai subtire. Foaia de aluat se imparte in patrate de 5/5 cm. Pe fiecare patrat pune un varf de lingurita crema de branza. Ardeiul spalat , sters se taie julien(in...

Aperitiv oua Faberge

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2020

Ouale se sparg la partea mai lata. Scoate albusul si galbenusul prin scuturare usoara. Spala cojile si pune-le la scurs (cu spartura in jos) si lasa-le sa se usuce. Morcovul,pastarnacul,talina se curata,spala si se pune pa fiert alaturi de pieptul de pui. Eu am pus la fiert pieptul de...

Aperitiv rulada tricolora by Panacris

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2018

Cele trei aluaturi se prepara in acelasi timp pana la un moment dat. Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, spuma tare. Galbenusurile se pun peste albusuri, mixand in continuare. Scoate telurile mixerului. Adauga faina, uleiul, smantana peste oua,...

Aperitiv rulouri foietaj

In Aperitive / Garnituri la 14 Aug 2017

Pregătește toate ingredientele: tăiate în cuburi mici. Cașcavalul îl dai pe răzătoare. Scurge zeama de la conserva de porumb. Aluatul patiserie îl desfaci, ți-l lași pe hârtia lui. Pune peste aluat 3 linguri suc de roșii și întinde-l în...

Mic dejun satios

In Aperitive / Garnituri la 3 Iul 2017

Am pus baconul tăiat felii subțiri într-o tigie antiaderentă, lăsându-l pe foc 3-4 minute. Între timp, am bătut ouăle cu ajutorul unei furculițe, apoi le-am amestecat cu cașcavalul. Am turnat întraga compoziție peste bacon în tigaie. Am întors...

Aperitiv cartofi gratinati cu parmezan

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2017

Cartofii curățați, spălați, se pun la fiert, în apă cu sare. Cele 4 ouă se fierb, să fie de consistență tare. Se curăță de coajă și se taie rondele. Baconul se taie mărunt. Ouăle crude se amestecă împreună cu iaurtul. Când cartofii sunt fierți,...

Pateuri cu carne

In Aperitive / Garnituri la 4 Noi 2016

Cerne făina într-un vas bun de frământat . Fă cu mâna  un loc în care pui apa minerală,oul sarea,uleiul si oțetul. Frământă până nu se mai lipește de mână ,mai poți adăuga făină la nevoie. Lasă să se odihnească aluatul...

Omleta

In Aperitive / Garnituri la 22 Mai 2016

Șunca si baconul le-am tăiat mărunt. Ouăle le-am pus intr-un castron și le-am amestecat cu furculița. Peste ouă adaugă șunca,baconul,cascavalul. Am sărat și piperat după gust. Întreaga compoziție am pus-o într-o tigaie antiaderentă ,fără ulei. Am lasat...

Mic dejun cu avocado

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2016

Fructul de avocado se taie în două și se scoate sâmburele. Cu ajutorul unei linguri se desface coaja,iar miezul se toacă mărunt. Roșiile spălate și tocate mărunt se adaugă peste avocado. Sărezi,piperezi,adaugi uleiul și zeama de lămâie . Amestecă ușor...

Chifle umplute

In Aperitive / Garnituri la 27 Sep 2015

Pregătim ingredientele pe masa de lucru. Feliem 3 bucăți  mozzarela. Șunca presată o tocăm mărunt. Ardeiul spălat îl tocăm marunt. Morcovul curățat,spălat îl dăm pe răzătoarea mică. Cașcavalul îl radem pe răzătoarea mică. Luăm...

Tartă cu brânză și legume

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2015

Mixează bine albusurile cu sare. Adaugă gălbenușurile pe rând. Pune brânza rasă,făină,uleiul s aestecă ușor cu o paetă. Compoziția pune-o într-o tavă de yena unsă cu unt. Ciupercile le așezi peste blat,apoi porumbul,ardeiul tăiat felii subțiri,...

Tartă de legume

In Aperitive / Garnituri la 9 Iul 2015

Curăță legumele,spală-le si le dai pe răzătoarea mică. Bați ouăle ,ca pentru omletă ,si le amesteci cu brânza frământată. Amestecă cele două compoziții,condimentează după gust. Ia o formă  de ceramică sau ce ai ,unge forma cu ulei și toarnă...

Sandwich cu avocado si creveti marinati

In Aperitive / Garnituri la 1 Apr 2015

Curata avocado de coaja si scoate-i samburele. Intr-un castron paseaza avocado,adauga zeama de lamaie,uleiul,sarea si piperul. Pregateste painea taiata felii. Scoate crevetii din conserva si lasa-i la scurs. Unge painea cu avocado, pune o bucata crevete si orneaza dupa bunul plac.

Mamaliga

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2015

Pune apa cu sarea la fiert. Cand apa clocoteste adauga malaiul amestecand sa nu se formeze cocoloase de malai. Pune capacul si lasa la fiert 12-15 minute. Ridica usor capacul si mesteca mamaliga circa 2-3 minute. Rastoarna mamaliga intr-un castron. Dupa 2-3 minute pune o farfurie...

Rulada cu ghebe

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2015

Aluatul lasat la decongelat. Ceapa curatata ,spalata se toaca marunt se pune la calit pana devine sticloasa. Se adauga ardeiul tocat marunt si ciupercile tocate . Calim 7-8 minute,apoi adaugam sare si piper dupa gust. Stingem focul si lasam la racit. Dupa ce s-a racit compozitia...

Tarta cu ghebe

In Aperitive / Garnituri la 7 Noi 2014

Preparam umplutura pentru a avea timp sa se raceasca. Ceapa curatata,spalata ,tocata marunt se pune la calit. Gogosarul spalat ,curatat de cotor si seminte,tocat marunt se pune peste ceapa. Dupa 2-3 minute se adauga ciupercile si se calesc impreuna pana scade zeama. Saram,piperam si...

Mamaliga pripita

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2014

In ceaunul de mamaliga se pune apa cu sare la fiert. Cand apa clocoteste se adauga malaiul in ploaie amestecand sa nu se formeze cocoloase. Acoperim tuciul cu un capac si lasam sa fiarba 10 minute. Luam capacul si amestecam cu o paleta sau lingura de lemn. Se gusta din cand in cand sa...

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 4 Oct 2014

Cartofii spalati se pun la fiert in coaja. Cat fierb cartofii pregatesti branza cu ou. Ouale se bat cu furculita . Peste cartofi adauga branza rasa. Cartofii fierti se curata de coaja si se taie rondele. Se ia un vas,se unge cu ulei. In vas se pune un rand de cartofi,branza cu...

Oua la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2014

Feliile de bacon se prajesc in tigaia Dry Cooker pe fiecare parte pana se rumenesc usor. Se scot pe farfurie. Ia ouale si separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se mixeaza spuma tare(pana stau pe teluri). Se impart in doua. In tigaia in care am prajit baconul punem cele doua...

Vopsitul oualelor cu hartie creponata

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2014

Pentru inceput pregatim hartia creponata. Hartia este taiata in patrate de dimensiunea 10/10 cm. Otetul este pus intr-un vas adanc (castronel ) Ouale se spala si se pun la fiert . In apa in care seb  fierb ouale se pune o lingura de sare grunjoasa ,pentru a le curata usor. In...

Salata de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2014

Pieptul de pui se spala si se pune la fiert. Cartofii se curata,taie cubulete si se pun la fiert. Castravetii se spala si se toaca marunt. Cat timp fierb cartofii si carnea facem maioneza . Oul se fierbe tare (7 minute de cand l-ai pus la fiert). Intr-un vas de mixer se pune...

Mic dejun cu branza

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2014

Feliile de paine se taie in 4. Oul fiert tare,se curata si se taie in rondele. Rosia spalata se tale rondele subtiri. Asamblare:felia de paine,oul,rosia si branza "Aperifarais" Se aranjeaza pe farfurie si se orneaza cu un fie de marar si cu ce doriti.

Piftie de porc

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2013

Toate ingredientele de porc se spala bine si se pun la fiert intr-o oala de 10 l cu apa. Se fierb la foc iute pana dau in clocot, se spumuiesc de mai multe ori pentru a iesi aspicul limpede. Dupa ce au dat in clocot ,adauga foile de dafin,piperul si lasa focul mic pana scade la...

Tarta cu vinete

In Aperitive / Garnituri la 21 Oct 2013

Intai preparam blatul Intr-un vas punem 250 g. faina si celelalte ingrediente pentru blat. Se framanta un aluat eslastic. Il lasam sa se odihneasca si e ocupam de umplutura. Vinetele se spala,se toaca marunt ,se sareaza si se lasa cam 10 minute. Ceapa  se toaca marunt si se...

Pogacele cu branza by Mitinita

In Aperitive / Garnituri la 19 Oct 2013

Laptele se incalzeste putin. In laptele cald se adauga zaharul si drojdia.Se lasa sa se odihneasca 5 min.,apoi se adauga faina,apa, sarea uleiul si galbenusul de ou. Se framanta pana se obtine un aluat elastic. Punem vasul la loc caldut si lasam aluatul sa se dospeasca. Branza se da...

Cascaval pane

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2013

Intr-o tigaie punem la incins uleiul. Ouale se bat intr-un castron. Cascavalul taiat felii se da prin faina,ou,faina,ou si pesmet. Se pun feliile de cascaval in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti. Cand sunt frumos rumenite se scot pe un servetel absorbant. Se servesc...

Bruschete cu rosii si somon

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2013

Cornurile se taie in felii subtiri. Luam tava aragazului si o tapetam cu hartie de copt. Asezam feliile de cornuri in tava.le stropim cu ulei.saram ,piperam,rasnim usturoiul si ierburile si le bagam i cutorul incins la 150 grade. Lasam la cuptor circa 10 minute,pana se rumenesc usor pe...

Sandwich fin

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2013

Chifla se taie in doua. Fiecare jumatate se unge cu branza cu mucegai. Se spala strugurele si se iau boabele de pe ciorchine. Peste branza se pun boabe de strugure,stafide si samburi de migdale. Se consuma alaturi de un coniac fin.  

Afisate 1 - 30 din 66 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2022

Ciorba de fasole verde cu soia

publicat la 17.03.2022

Ghiveci de legume cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Daca ajuti pe cineva azi, ai sa vezi ca isi va aminti de tine si data viitoare cind are nevoie de ajutor.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]