Fasolea se clateste sub jet de apa rece si se lasa in strecuratoare sa se scurga bine,dupa care se pune intr-un castron.
Taiem ceapa cat mai marunt,si punem tonul scurs de ulei(nu se scurge de ton...
Se pune pe foc o oala incapatoare cu 2 l de apa si 2 linguri otet si sare.
Cand incepe sa fiarba apa se pune limba spalata si se acopera cu un capac.
Se da in clocot 3-4 minute,dupa care se ia de...
Intr-un bol punem oul si zaharul si amestecam bine.
Punem si praful de copt,coaja de lamaie si portocala,iaurtul si branza rasa pe razatoarea mica.
Se pune faina putin cate putin si se amesteca....
Prima data ne ocupam de salata pe care o vom spala frunza cu frunza si o lasam sa se scurga foarte bine.
In cratita in care facem ciorba, calim ceapa rosie data prin razatoare, morcovul in uleiul...
Am pus 2 gutui (spalate bine) in cuptor la foc mare, pe o folie de aluminiu. Le-am lasat pana s-au rumenit frumos si s-au inmuiat.
Am pus carnea de pui sarata si condimentata pe oala-grill si...
Ciresele se spala si se curata de samburi. Se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si se lasa deoparte, timp in care se pregateste orezul.
Se spala orezul in mai multe ape, apoi se pune la...
Aluatul:
Intr-un bol punem untul rece si il amestecam cu oul si sarea.
Incorporam faina treptat, amestecam bine si vom obtine o bila de aluat omogen.
Il punem in folie de bucatarie si il dam la...
Spala copanelele si usuca-le cu un servet curat. Pune peste ele 3-4 linguri sos de soia si amesteca.
Pune la incalzit uleiul de masline.
Cand e fierbinte plonjeaza copanelele si...
Spalam visinile, le scoatem samburii si le punem intr-o stecuratoare la scurs.
Separam galbenusurile de albusuri si le batem cu zaharul pana devin ca o crema.
Adaugam coaja de lamaie,esenta de...
Foile: Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi si cu sucul de rosii. Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il adaugam si pe acesta. Punem esenta de vanilie, zaharul vanilat, apoi...
Preparare briose:
Punem intr-un bol zaharul si untul moale. Le mixam aproximativ 5 minute. Dupa ce se omogenizeaza adaugam ouale. Le punem unul cate unul, si mixam dupa fiecare pana se...
Preparăm mai întâi o budincă fermă din 2 galbenușuri, 2 linguri zahăr, 500 ml lapte, 5 linguri rase de făină și esență de vanilie.
Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare,...
Punem întâi crutoanele la făcut : peste cubuleţele de dovleac se pune un pic de ulei, se amestecă bine ca să fie toate acoperite, se presară apoi cu sare şi cu piper din...
Curatam ceapa si o taiem marunt apoi o punem la inabusit in 2 linguri ulei de masline si 2 linguri apa pana devine sticloasa.
Pieptul de pui il taiem in bucatele si il condimentam cu piper, curry...
Se bate oul într-un vas cu uleiul, apoi se adaugă zahărul, coaja de lămâie şi esenţa, apoi se pune praful de copt şi se amestecă totul bine. Se pune făină cernută, puţină...
Pentru ciorba radauteana pui la fiert pieptul de pui si radacinoasele, toate curatate si spalate bine.
Lasi sa fiarba totul bine, bine,(testezi legumele introducand furculita) strecori, iar in...
Am spalat carnea si am sters-o cu un prosop absorbant.Am condimentat-o,apoi am prajit-o într-o tigaie pe toate partile.
Am curatat si am taiat felii legumele.
Intr-un vas de lut am pus...
Am decojit merele, le-am scos partea cu samburi si le-am trecut prin robot. Nu am avut rabdare sa le dau pe razatoare ca asa ar fi fost mai indicat. de regula cand mai fac ceva cu mere Adi le da pe...
Fasolea boabe se spala si se pune sa se hidrateze in apa calduta cateva ore.
Fierbeti fasolea. Eu am folosit antica mea oala sub presiune pentru a scurata timpul de preparare....
Parlim bucatile de carne pe flacara aragazului, le spalam bine si pulpele le taiem in doua, adica separam copanelele de partea superioara.
Eu am fiert carnea 30 de minute in oala sub presiune, dar...
Se amesteca zaharul, pudra de cacao si laptele intr-o craticioara cu fundul dublu, se pune amestecul obtinut la foc mic, cca. 10 minute pana incepe sa fiarba, amestecandu-se continuu. Apoi se da...
Spalati si curatati ceapa, usturoiul si morcovul.
Spalati verdeturile.
Taiati morcovii dupa plac. Tocati ceapa si usturoiul marunt.
Curatati ficateii de pielite si ii sarati....
Carnea de vita se feliaza si se condimenteaza cu sare si piper .
Legumele se curata si se spala .
Feliati legumele de preferinta putin mai mari , ceapa pestisori , ardeiul patrate...
Pregatesti ingredientele uscate. Cerni faina impreuna cu praful de copt.
Intr-un bol, freci untul cu zaharul pana devine cremos. Adaugi pe rand, ouale si le mixezi pana se incorporeaza bine,...
Spalati puiul sa fie curat fara urme de pene pe el.
Marinati puiul peste noapte in frigider intr-o cratita cu ingredientele pentru marinat, va straduiti sa patrunda marinata si in interiorul...
Mancarea la cuptor se asorteaza perfect cu vremea rece: este simplu de realizat , o pui la cuptor in 5 minute, uite de ea cateva ore adesea facand treburile casei si caldura si aromele de...
1. Spalam orezul in 4-5 ape, il scurgem bine apoi il punem intr-o cratita groasa, non-aderenta, impreuna cu laptele, cuisoarele, scortisoara, zaharul brun si amesteacam bine. Stam cu ochii pe el sa...
Carnea curatata,portionata daca e cazul,spalata,o punem la fiert in apa rece spumuind mereu;
adaugam toate legumele taiate marunt si 1lingurita de zahar iar dupa ce au fiert,adaugam cartofii...
Orezul se pune la fiert in apa(1 parte orez, 3 parti apa). Amidonul se dizolva in frisca lichida si se adauga orezului deja fiert, impreuna cu zaharul, scortisoara, coaja de lamaie rasa si vanilia,...
Intr-un vas punem laptele si frisca lichida. Le incalzim dar fara sa le aducem pana la punctul de fierbere. Adaugam esenta de rom si gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj. Turnam in...
Preparare : punem apa la fiert si atunci cand sta sa clocoteasca adaugam legumele maruntite cubulete mici, fasolea verde am taiat-o bucati mici de tot si adaugam lingura de...
Spalam bucatile de carne, le stergem bine cu un prosop absorbant, le condimentam cu sare si piper, dupa care le dam pe rand prin faina. Le scuturam usor de excesul de faina. Intr-un vas de tuci...
Reteta de preparare a papanasilor
Se mixeaza branza (bine scursa de zer) cu galbenusurile. Se adauga faina, grisul, sarea, zaharul vanilat si esenta. La final se incorporeaza albusurile batute...
Prima data pregatim taiteii:
Intr-un bol punem oul, un praf de sare si le amestecam.
Adaugam faina treptat pana obtinem un aluat omogen.
Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o...
Din ulei si condimente facem o pasta cu care ungem puiul pe care il punem intr-un vas de yena cu capac si il dam la cuptor pentru 40 de minute la 200 grade.
Spalam bine cartofii si ii punem la...
Bomboanele se pun la topit pe bain Marie, împreună cu laptele și untul, amestecându-se continuu, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se lasă la răcit. Între...
Pentru astazi am ales
Salata de fasole cu ton si cascavea
Fasolea se clateste sub jet de apa rece si se lasa in strecuratoare sa se scurga bine,dupa care se pune intr-un castron. Taiem ceapa cat mai marunt,si punem tonul scurs de ulei(nu se scurge de ton...
Limba de vita cu masline la slow cooker Crock-Pot
Se pune pe foc o oala incapatoare cu 2 l de apa si 2 linguri otet si sare. Cand incepe sa fiarba apa se pune limba spalata si se acopera cu un capac. Se da in clocot 3-4 minute,dupa care se ia de...
Gogosi cu lingura
Intr-un bol punem oul si zaharul si amestecam bine. Punem si praful de copt,coaja de lamaie si portocala,iaurtul si branza rasa pe razatoarea mica. Se pune faina putin cate putin si se amesteca....