Dya Daniela Andrei

5

Bucataras
senzational

Galati

Bucataras din 25.10.2010

RETETE650
PRIETENI172
Retete / Supe/Ciorbe

Ciorba de porc acrita cu moare

In Ciorbe la 30 Ian 2014

Spalam carnea in apa rece, pana ce apa ramane curata si o punem la fiert, adunand cu o paleta spuma formata. Intre timp spalam si curatam legumele. Le tocam marunt si le punem sa fiarba la un loc cu carnea. Adaugam si cartofii taiati cubulete si lasam ciorba pe foc cam 20 de minute, pana...

Ciorba de vita dreasa cu ou

In Ciorbe la 15 Dec 2013

Carnea, spalata bine in prealabil, o taiem in cuburi potrivite si o punem la fiert in apa rece,  adunand spuma formata. Intre timp, tocam legumele  si le calim in putin ulei .  Le adaugam in ciorba, lasam sa dea in clocot si adaugam cartofii taiati cuburi. ...

Ciorba cu carne de porc - Philips Multicooker

In Ciorbe la 6 Noi 2013

Spalam carnea in apa rece, atat cat apa  sa  ramana curata, si o punem la fiert in vasul aparatului alegand din MENU functia BOIL pentru 20 de minute. Cand este necesar  adunam cu o paleta spuma formata. Dupa terminarea acestui program setam functia STEW pentru 50 de...

Ciorba de fasole cu ciolan de porc

In Ciorbe la 21 Oct 2013

Spalam bine fasolea si o punem la fiert, avand grija ca dupa ce da in clocot de cateva ori sa schimbam apa. La 20-30 de minute dupa ce a reinceput fierberea, adaugam ciolanul de porc, spalat bine in prealabil. Intre timp, spalam si curatam legumele, le tocam marunt si le adaugam  in...

Ciorba de cartofi cu tarhon

In Ciorbe la 20 Sep 2013

Tocam legumele si le punem la fiert in 4-5 litri de apa rece. Adaugam si cartofii, taiati cuburi,  ii lasam pana au fiert suficient de bine si potrivim de gust cu sare si bors de putina. Punem sucul de rosii, dam ciorba intr-un clocot, doua, adaugam tarhonul,  cimbrul si verdeturile...

Supa de pui cu galuste din faina de mei

In Supe la 24 Aug 2013

Punem carnea de pui la fiert in apa rece si adunam spuma formata. Tocam legumele, le adaugam in supa si le lasam sa fiarba impreuna cam 20-30 de minute. Potrivim de gust cu sare, piper si tarhon, punem si uleiul si lasam sa dea in clocot. Acum e momentul galustelor : amestecam faina de mei...

Ciorba cu rasol de vita

In Ciorbe la 22 Aug 2013

Carnea, spalata bine in prealabil, o taiem in cuburi potrivite ca marime si o punem la fiert in apa rece, impreuna cu osul, adunand spuma formata. In timp ce fierbe carnea, tocam legumele dupa bunul plac si le calim in putin ulei. Le adaugam in ciorba, iar cand carnea a fiert suficient, punem...

Soleanca (Ciorba ruseasca)

In Ciorbe la 21 Iun 2013

Afumătura, tăiată în bucăţi potrivite, se pune la călit în câteva linguri de ulei, cat să se rumenească uşor şi adăugăm legumele tocate.   Le lăsăm să se pătrundă bine, după care adaugăm 2-3 linguri de bulion sau suc de roşii şi puţină apă. De...

Supa de pui cu galuste imperiale

In Supe la 19 Iun 2013

Curatam copanelele si pipotele si le punem la fiert in 4 l de apa de rece. Adunam spuma ce se formeaza pe parcurs si cand sunt pe jumatate fierte adaugam legumele tocate/feliate. Le lasam sa fiarba cam 20 de minute si punem si cartofii. Cand acestia din urma au fiert suficient, potrivim de gust...

Galuste imperiale

In Supe la 18 Iun 2013

Ouale batute spuma cu un praf de sare, le amestecam cu cascavalul ras si cu untul moale. Adaugam apoi faina si grisul si omogenizam totul. Compozitia formata o turnam intr-o tava unsa cu putin ulei (2 linguri) si o dam la cuptor pana trece testul scobitorii. Cand s-a copt, taiem in formele...

Ciorba de pui cu smantana

In Ciorbe la 17 Iun 2013

Pieptul de pui taiat in cuburi mici il punem la fiert in 4 litri de apa, adunand spuma formata. Separat, tocam legumele si le calim in 2-3 linguri cu ulei, dupa care le adaugam pieptului de pui. Potrivim de gust cu sare, adaugam tarhonul si sucul de lamaie si lasam sa dea intr-un clocot, doua....

Supa de pui cu ciuperci

In Supe la 10 Iun 2013

Punem carnea la calit, adaugam legumele tocate marunt (mai putin cartofii) si le lasam pana devin translucide, moment in care punem si supa de pui. Cand a dat in clocot adugam cartofii taiati cuburi si ii lasam sa fiarba impreuna cam 20 de minute. Potrivim de gust cu sare, adaugam sucul de...

Ciorba cu coaste de porc

In Ciorbe la 3 Iun 2013

Spalam bine coastele (cand le-am cumparat am cerut sa mi le taie in jumatate pentru ca erau prea lungi) si le punem la fiert (cam 20-25 de minute) intr-o oala cu aproximativ 3 litri de apa rece, adunand spuma formata. Separat, tocam legumele si le calim usor (optional) in 2-3 linguri cu...

Ciorba taraneasca de vacuta

In Ciorbe la 20 Mai 2013

Spalam bine carnea, o taiem in cuburi mici si o punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele ( telina , pastarnacul, ardeiul gras, morcovii, rosia, dovlecelul, ceapa) si le punem la calit in putin ulei. Le adaugam in...

Ciorba taraneasca de pui

In Ciorbe la 9 Mai 2013

Sectionam puiul si il spalam bine, dupa care il punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele (telina, pastarnacul, ardeiul gras, morcovii, dovlecelul, ceapa, rosia, pastaile) si le punem la calit in putin ulei. Le...

Ciorba de legume cu zdrente de ou

In Ciorbe la 23 Apr 2013

Legumele tocate sau feliate, dupa bunul plac, se pun la fiert in 2 litri de apa. Cand dau intr-un clocot, doua, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si se fierb aproximativ 15 - 20 de minute la foc potrivit, avand grija sa nu se sfarame.  Potrivim de gust cu sare, punem borsul,...

Supa de pui cu galuste

In Supe la 19 Apr 2013

Pieptul de pui taiat in bucati mici se pune la fiert in 2l de apa. Intre timp, tocam legumele, iar cartofii ii taiem in cuburi mici. Cand carnea este pe jumatate fiarta, adaugam legumele si lasam pe foc cam 15 minute.  Punem uleiul, potrivim de gust cu sare, tarhon si adaugam galustele...

Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi

In Ciorbe la 9 Apr 2013

Legumele tocate le punem la fiert in 1.5 l apa pentru 20-30 de minute. Adaugam cartofii taiati cuburi si lasam la foc mic, pana cand acestia au fiert suficient. Saram dupa gust, adaugam borsul si sucul de rosii sau bulionul, lasam sa dea in clocot, dupa care adaugam si perisoarele pregatite in...

Supa crema de legume

In Supe la 6 Apr 2013

Cum am procedat: ceapa, ardeiul, dovlecelul si rosiile le-am calit in putin ulei, iar separat, am fiert restul legumelor. Le-am pasat impreuna la blender, adaugand putina supa (consistenta depinde de cat de cremoasa doriti sa fie supa). Crema obtinuta am pus-o pe foc, cat sa dea in clocot. Am...

Supa cu taietei de casa

In Supe la 11 Mar 2012

Tocam legumele si le punem la fiert in 2 l de apa. Intre timp pregatim taieteii: amestecam ingredientele cu o lingura pana se omogenizeaza (daca este necesar mai adaugam faina); cand aluatul capata consistenta il framantam bine, presaram faina pe o suprafata plana, asezam aluatul si cu...

Ciorba cu carne de porc

In Ciorbe la 4 Mar 2012

Spalam carnea in apa rece, atat cat apa  sa  ramana curata, si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa adunam cu o paleta spuma formata. Intre timp, curatam legumele, le spalam si le tocam. Cand  carnea a  fiert suficient,  adaugam legumele si mai...

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

In Ciorbe la 30 Ian 2012

Punem fasolea la fiert, avand grija ca dupa 20 de minute de clocotit sa inlocuim apa in care fierbe cu apa proaspata (fierbinte), dupa care adaugam ciolanul de porc spalat bine in prealabil. Nu este nevoie sa mai adaugam ulei deoarece carnea de porc va lasa suficienta grasime. Intre timp,...

Ciorba cu pastai

In Ciorbe la 28 Iun 2011

Curatam pastaile - le rupem coditele si eventual ata, daca nu sunt fragede. Curatam si spalam restul legumelor si le taiem cubulete. Ceapa tocata o punem la calit in putin ulei. Cand devine translucida adaugam pastaile si restul legumelor, mai putin rosiile, le lasam la inabusit pentru 10 minute...

Supa cu galuste

In Supe la 3 Iun 2011

Tocam legumele si le punem la fiert intr-un litru si jumatate de apa. Intre timp pregatim galustele: amestecam ouale cu grisul  si sarea avand grija sa obtinem o compozitie potrivita ca si consistenta. Cu o lingurita turnam cate putin din compozitie in supa fierbinte lasand sa fiarba...

Ciorba de fasole (II)

In Ciorbe la 23 Mai 2011

Punem fasolea la fiert, avand grija ca dupa 20 de minute de clocotit sa inlocuim apa in care fierbe cu apa proaspata (fierbinte). Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam marunt. Cand fasolea este pe jumatate fiarta adaugam legumele, bulionul si delikatul, iar spre...

Ciorba cu legume

In Ciorbe la 13 Mai 2011

Legumele si ceapa, tocate marunt, se calesc pentru cateva minute, cu untdelemn, apoi totul se stinge cu cei 2 l de apa fierbinte. Cand legumele au fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si se fierb aproximativ 15 - 20 minute la foc potrivit, avand grija sa nu se...

Ciorba cu cartofi

In Ciorbe la 10 Mai 2011

Legumele si ceapa, tocate marunt, se calesc pentru cateva minute, cu untdelemn, apoi totul se stinge cu cei 2 l de apa fierbinte. Cand legumele au fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si se fierb aproximativ 15 - 20 minute la foc potrivit, avand grija sa nu se...

Ciorba de fasole

In Ciorbe la 10 Mai 2011

Punem fasolea la fiert, avand grija ca dupa 20 de minute de clocotit sa inlocuim apa in care fierbe cu apa proaspata (fierbinte). Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam marunt. Cand fasolea este pe jumatate fiarta adaugam legumele, bulionul si delikatul, iar spre...

Ciorba de pui (de tara) cu taietei de casa

In Ciorbe la 6 Mai 2011

Spalam carnea in apa rece si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa adunam cu o strecuratoare/paleta spuma formata. Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam marunt si le adaugam in ciorba, impreuna cu delikatul, cand carnea a  fiert suficient de bine....

Ciorba de cartofi

In Ciorbe la 20 Apr 2011

Legumele si ceapa, tocate marunt, se calesc pentru cateva minute, cu untdelemn, apoi totul se stinge cu cei 2 l de apa fierbinte. Cand legumele au fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si se fierb aproximativ 15 - 20 minute la foc potrivit, avand grija sa nu se...

Afisate 31 - 60 din 65 retete    

Postari recente

publicat la 27.08.2017

Desert kataif cu alune si fistic

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Mai bine burtos de la bere decât cocoșat de la muncă!Nu?

 
 
 

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]