Valyvalentyna

1

Bucataras
incepator

Galati/ Londra

Bucataras din 16.03.2014

RETETE73
PRIETENI37
Retete

Cornuri Cu Brinza Topita, Salam Si Cascaval

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2015

Topim margarina sau untul la, foc mic. Dupa ce untul s-a topit il luam de pe foc, adaugam zaharul si amestecam bine. In alta cratita batem ouale, drojdia si sarea. Amestecam bine ouale cu drojdia sa nu aibe cocoloase. Adaugam untul si uleiul amestecam bine. Iar apoi la compozitie se adauga...

Chiftele din legume

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2015

Curatam morcovii si cartofii si ii punem in apa cu sare la fiert. Intre timp dam pe razatoare dovlecelul si il lasam sa se scurga de zeama intr o sita. Ccuratam ceapa si o dam pe razatoare, iar usturoiul il curatam si il pisam.Tocam mararul si le lasam deoparte. Cand legumele au fiert...

Carnati cu cartofi in sos de branza la cuptor

In Porc la 4 Apr 2015

Pentru inceput taiem carnatii si ii punem la prajit in foarte putin ulei. Separat punem cartofii in apa cu sare la fiert. Pana fierb cartofii, ungem o tava de cuptor cu untul si punem cartofii taiati cuburi si printre ei carnati. Presaram sare si piper. Batem ouale bine cu smantana...

Prajitura Cu Biscuiti

In Torturi la 26 Mar 2015

Pentru Inceput m-am apucat sa fac  cremele conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce am facut cremele le am lasat sa se raceasca apoi am pus si am mixat fiecare pachet de unt{in doua vase diferite} cu cite un pliculet de zahar vanilat, si dupa am pus fiecare crema peste untul mixat....

Pasta Tartinabila {Mic Dejun}

In Mancare copii la 21 Mar 2015

Punem la fiert ouale, pateul il punem intr- un vas mai maricel{castron] .Dupa ce ouale au fiert le curatam si luam galbenusurile si le pisam cu furculita impreuna cu pateul  tocam patrunjelul punem untul apoi albusurile  tocate marunt si mixam bine pina obtinem o pasta, potrivim de sare...

Mini strudele cu mere

In Dulciuri la 17 Mar 2015

Merele se curata de coaja, se rad pe razatoarea mare apoi se pun la calit cu margarina si zaharul se lasa un pic sa scada, apoi adaugam si scortisoara si se lasa pe foc pina scade de tot siropul {se lasa putin sa se raceasca}. Se ia cite o foaie de placinta, se unge cu ulei si se impatureste...

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

In Pui la 17 Mar 2015

Spalam pulpele, le curatam {le taiem} si le crestam. Punem inrt- un vas mai mare apa cu bulionul, sarea, piperul, usturoiul {pisat}, punem pulpele in acest amestec {le amestecam bine} si le lasam pina pregatim cartofi. Cartofii ii curatam , spalam si ii taiem in patru, ungem tava cu unt si...

Mucenici

In Dulciuri la 13 Mar 2015

Se incalzeste putin laptele. Se dizolva drojdia intr o cescuta mica de lapte, iar restul se pune intr un vas mai mare. Batem ouale bine si le punem peste lapte. Adaugam  zaharul si zaharul vanilat, drojdia si esenta, coaja de portocala si se amesteca totul bine, pina se topeste zaharul....

Salata De Morcovi Si Cartofi

In Salate la 13 Mar 2015

Cartofii si morcovii se curata se spala bine apoi se pun la fiert in apa cu sare,cele 3 oua se pun si ele la fiert{pt maioneza}.   Cit timp fierb legumele si ouale curatam ceapa si o taiem solzisori, separam cele 2 oua crude de albus{doar galbenusul} si le amestecam cu cele 3 galbenusuri...

Melci cu ciocolata

In Prajituri la 12 Mar 2015

Cernem faina intr-un lighean mai mare, facem o gropita in mijloc si punem drojdia cu 1 lingurita de zahar, 3 linguri de lapte caldut si lasam 10 min. Apoi punem si restul ingredientelor si formam un aluat elastic sa nu se lipeasca de maini, se lasa la dospit timp de 1 ora. Dupa ce aluatul a...

Chiftelute De Cartofi

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2015

Curatam cartofi si ai punem in apa cu sare la fiert. Dupa ce au fiert cartofi ai pisam inpreuna cu untul ca pt. pireu. Apoi punem ouale, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat,patrunjelul tocat, sarea, piperul si faina. Omogenizam bine compozitia apoi formam chiftelute pe care le dam prin pesmet si...

Gogosi Umplute Cu Ciocolata

In Dulciuri la 12 Mar 2015

La inceput se face maiaua din putin lapte caldut, o lingurita de zahar si drojdia. Se pun intr un castronel pina cind se umfla. Se bat bine cu mixerul ouale se adauga zaharul, sarea, esenta de vanilie si coaja rasa de portocala. Faina se cerne intr un castron mai mare si cind drojdia s a umflat...

Cornuri pufoase cu ciocolata

In Dulciuri la 11 Mar 2015

Cernem faina intr un lighean si facem o gropita in mijloc unde punem drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si lasam 10 minute. Intre timp batem bine ouale cu sarea si zaharul si zaharul vanilat si esenta iar la final adaugam si uleiul. Rasturnam compozitia peste faina cu drojdia si framantam...

Prajitura cu praf de budinca

In Prajituri la 25 Feb 2015

Am separat albusurile de galbenus si am batut albusurile spuma cu zaharul si praful de sare iar in galbenusuri am pus zaharul vanilat, esenta, praful de copt, uleiul, laptele caldut si coaja de portocala. Am mixat bine pana s-a omogenizat bine compozitia apoi turnam peste albusurile batute spuma....

Aripioare Condimentate la Cuptor cu Cartofi in Lapte

In Pui la 21 Feb 2015

Curatam si spalam bine aripioarele le punem intr-un vas mai inalt le condimentam bine cu condimentele,cimbru, usturoiul si berea {de preferat este sa stea peste noapte in acest amestec} a doua zi se pun frumos in tava si se toarna peste ele acel amestec cu bere se baga la cuptor la 180 de grade...

Placinta cu iaurt si stafide

In Dulciuri la 21 Feb 2015

Pentru inceput am uns tava cu unt topit si am intins 4 foi de placinta pe care le ungem si pe ele cu unt apoi turnam sau punem cu polonicul din compozitia de iaurt preparata astfel: Batem bine cele 8 oua iar iaurtul il amestecam bine cu aromele, grisul si zaharul apoi turnam peste ouale...

Macrou Prajit

In Peste la 1 Feb 2015

Curatam pestele il spalam bine il portionam si il crestam apoi il dam cu sare si piper. Punem intr-o tigaie ulei sa se incinga bine apoi luam pestele si il dam prin faina, il scuturam de surplusul de faina si il punem in uleiul incins Lasam sa se prajeasca si pe o parte si pe cealalta parte...

Prajitura cu portocala

In Prajituri la 1 Feb 2015

Lasam foile de placinta sa se usuce apoi le rupem bucati sau le taiem cu cutitul. Intr-un vas mai inalt punem ouale si le batem bine cu uleiul apoi punem cana de iaurt, praful de copt, esenta, zaharul si zaharul vanilat. Omogenizam f bine compozitia, apoi adaugam foile de placinta si cu grija...

Chiftele La Cuptor

In Porc la 31 Ian 2015

Int- un vas mai mare punem carnea tocata, sarea, piperul, painea scursa, mararul tocat si usturoiul pisat toate ingredientele amestecam bine compozitia si cu mainile umede formam chiftelele pe care le punem in tava{tapetata cu hirtie de copt sau unsa cu ulei si le bagam la cuptor preincalzit la...

Cornulete Fragede cu Nuca si Jeleu

In Dulciuri la 31 Ian 2015

Punem faina intr un lighean  adaugam sarea si facem o gropita in mijloc in care punem praful de copt, untul moale, zaharul vanilat, otetul si apa. Si ne apucam de framintat un aluat nelipicios si dupa sa infainam masa de lucru{nu e nevoie sa lasam aluatul la rece} si formam cornuletele....

Chifle Simple

In Piine la 29 Ian 2015

Intr un vas mai mare punem faina si facem o gropita in mijloc unde punem sarea: zaharul:uleiul si drojdia cu 3-4 linguri de apa calda apoi lasam 10 min pt. a creste maiaua. Dupa zece min turnam restul de apa calduta si framintam bine un aluat elastic si usor de modelat, dupa framintare lasam...

Pariziene cu Mere si Gem de Prune

In Dulciuri la 28 Ian 2015

Punem faina intr un castron si facem un cuib in mijloc in care punem sarea, zaharul si drojdia, peste care am pus si laptele cald, am facut o maia pe care am lasat-o 10 min sa creasca. Apoi am topit untul in care am adaugat zaharul vanilat ,3 galbenusuri si razatura de la portocala si turnam...

Poloneze si Colacei Polonezi

In Dulciuri la 28 Ian 2015

Punem faina intr un vas mai mare si in mijlocul faini facem o gropita in care punem cubuletul de drojdie cu 2-3 linguri de lapte caldut si lasam 10 min, intre timp topim zaharul ramas in restul de laptele caldut dupa care adaugam si esentele, coaja de portocala si lamaie turnam compozitia peste...

Prajitura cu jeleu de cola

In Prajituri la 15 Iul 2014

Batem ouale bine cu un pic de sare cu un tel apoi adaugam uleiul, laptele si omogenizam bine dupa care punem si zaharul si amestecam pana se mai topeste din zahar si turnam si esenta. Separat amestecam praful de copt si zaharul vanilat cu faina omogenizam bine apoi le incorporam peste cele...

Tocanita de cartofi

In Mancaruri de post la 15 Iul 2014

Curatam cartofii si ii spalam, ii taiem cuburi si ii lasam in apa pana dam pe razatoare morcovul, tocam ardeiul, dovlecelul si ceapa. Punem intr-o cratita uleiul si cand se incinge adaugam ceapa, o lasam pana devine sticloasa apoi adaugam restul legumelor si punem si o cescuta de apa {supa} calda...

Croissante cu ciocolata

In Dulciuri la 15 Iul 2014

Lasam aluatul la temperatura camerei si cand s-a inmuiat si il putem modela usor infainam putin masa de lucru si intindem aluatul putin cu un sucitor. Taiem aluatul sa formam cornurile {cat de mari le doriti}. In capatul bucatelei de aluat punem patratelele de ciocolata sau patratica de ciocolata...

Ciorba cu carne de pasare

In Ciorbe la 15 Iul 2014

Spalam puiul si il taiem bucati potrivite il punem in apa cu foarte putina sare la fiert pt. 10-15 minute {in timpul fierberii se ia spuma de deasupra} Intre timp tocam toate legumele iar dupa cele 10-15 minute punem ceapa si lasam 5 minute, apoi adaugam toate legumele si lasam sa fiarba...

Coronita cu piersici

In Prajituri la 15 Iul 2014

Separam albusurile de galbenus si batem spuma cu putina sare albusurile, dupa adaugam si zaharul si batem pina optinem o bezea, in galbenusuri punem esenta cu uleiul le omogenizam bine si le turnam peste albusuri si amestecam cu o spatula de jos in sus cu grija apoi adaugam zaharul vanilat,...

Prajitura cu crema de ciocolata si gris

In Prajituri la 5 Iul 2014

Pt. inceput preparam siropul: Caramelizam zaharul apoi turnam apa {atentie la maini} lasam pana scade un pic {la foc mic} adaugam esenta, zaharul vanilat si mai lasam putin apoi oprim focul si il lasam la racit. Blat: Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma cu un praf de sare...

Paine De Casa

In Piine la 4 Iul 2014

Cernem faina intr-un vas mai mare iar intr-o cana frecam drojdia cu zaharul pina se topeste zaharul apoi adaugam 2 linguri de apa calduta cu 2 linguri de faina si lasam sa creasca pt. 10 min. In acest timp adaugam sarea in faina, uleiul si punem si restul de apa apoi adaugam drojdia cu...

Afisate 1 - 30 din 73 retete    

Postari recente

publicat la 04.04.2015

Chiftele din legume

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]