carmenvlad

1

Bucataras
incepator

Jud. Dambovita

Bucataras din 08.01.2011

RETETE103
PRIETENI15
Retete

Dulceaţă de caise

In Dulceata / Gem la 9 Aug 2011

Mod de preparare dulceata de caise : Se aleg caise mai puţin coapte, sănătoase şi se spală cu apă rece. Se scufundă pentru 2 minute într-un vas cu apă rece amestecată cu 1 lingură de bicarbonat de sodiu alimentar (păstrează fructele întregi în timpul fierberii)....

Compot de vişine

In Sirop / Compot la 9 Iul 2011

Se aleg fructe sănătoase, se rup codiţele şi se lasă să stea în apă rece o jumătate de oră pentru a îndepărta viermii. Se spală apoi fructele bine şi se umplu borcanele pregătite pentru compot. Se pune zahărul peste fructe, eu am pus 4 linguri la un borcan de...

Îngheţată de vişine

In Dulciuri la 9 Iul 2011

Se separă albusurile de gălbenuşuri şi se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr. Se adaugă vişinile bine scurse de apă şi se bat în continuare până când se întăreşte compoziţia. Se dă la frigider. Gălbenuşurile se amestecă cu restul de...

Dulceata de vişine

In Dulceata / Gem la 9 Iul 2011

  Se spală fructele bine cu apă rece, se aleg fructele sănătoase, se rup codiţele şi se scot sâmburii cu partea specială a presei de usturoi sau cu o agrafă. Se cântăresc vişinile şi se pun în vasul pentru dulceaţă. Se adaugă zahărul pe măsură ce se...

Orez cu lapte

In Dulciuri la 4 Iun 2011

           Se alege orezul, se spala bine si se pune la fiert impreuna cu 1 cana de apa si un praf de sare. Se lasa sa fiarba pana cand toata apa a fost absorbita de orez si apoi se adauga laptele dulce. Se fierbe orezul pana cand a scazut laptele...

Omleta la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2011

Se caleste ceapa, ardeiul si ciupercile taiate marunt in 2 linguri ulei. Se condimenteaza cu sare si piper, se presara busuiocul uscat si se adauga cartoful fiert taiat cubulete si maslinele feliate. Se mai lasa pe foc 5 minute. Se tapeteaza o forma cu uleiul ramas si se pune compozitia de...

Budinca de cartofi noi

In Mancaruri de legume la 4 Iun 2011

Se spala cartofii (nu se curata) si se fierb in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se taie rondele. Se presara peste ei sare si piper. Ciupercile se fierb in apa cu sare si dupa ce se racesc se feliaza. Se caleste ceapa taiata marunt si ardeiul gras taiat cubulete in 2-3 linguri de ulei....

Paine neagra de casa

In Piine la 22 Mai 2011

Intr-un castron mare se pune faina cernuta care se amesteca cu sarea. Se face un gol in mijlocul fainii si se pune drojdia peste care se pune zaharul. Se amesteca usor drojdia cu zaharul si apoi se pune incet apa. Se framanta aluatul cam 10 minute si la sfarsit se adauga uleiul. Se acopera...

Bezele

In Prajituri la 22 Mai 2011

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga cele 16 sau 18 linguri de zahar una cate una si la sfarsit zaharul vanilat si zeama de lamaie. Dupa ce tot zaharul a fost inglobat in albusuri si compozitia a capatat consistenta se bate in continuare pe baie de aburi pana cand bezeaua...

Check cu mere

In Prajituri la 22 Mai 2011

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana cand se intaresc. Se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza inca 5-6 minute. Se pune apoi uleiul si se amesteca cu o lingura de lemn. Se cerne faina peste care se pune si praful de copt si se amesteca usor. Se adauga merele curatate, taiate cubulete...

Fursecuri cu nuca

In Prajituri la 22 Mai 2011

Se freaca spuma zaharul impreuna cu zaharul vanilat si  cu margarina. In faina cernuta se pune 1 pliculet praf de copt si un pliculet amoniu si apoi se adauga in untul frecat spuma. Apoi se pune unul cate unul galbenusurile (se pune un galbenus si se amesteca pana cand se incorporeaza,...

Tort Zebra

In Torturi la 22 Mai 2011

Blatul se poate prepara intreg si apoi sectiona sau se pot prepara doua blaturi din aceeasi compozitie (ingredientele se impart in doua) asa cum am facut eu. Blatul se prepara astfel: se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul...

Gogosele cu crema de vanilie

In Prajituri la 3 Mai 2011

Mod de preparare gogosele Se pune apa cu uleiul, otetul si sarea la fiert. Cand apa clocotete se trage vasul de pe foc si se pune faina toata. Se amesteca bine sa nu ramana cocoloase si se mai pune putin pe foc (1-2 minute, amestecand continuu). Se opreste focul, se lasa aluatul sa se...

Figurine de ciocolata

In Dulciuri la 3 Mai 2011

Se fierbe la foc mic apa cu zaharul  pana cand avem consistenta unui sirop (dupa ce a inceput sa fiarba mai tinem 5 minute pe foc). Se opreste focul, se lasa putin sa se racoreasca si se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana cand se topeste tot. Se adauga fiolele cu esenta de rom,...

Cartofi la cuptor

In Mancaruri de legume la 1 Mai 2011

Se curata cartofii si se taie rondele. Se pun intr-un vas rezistent la foc si se stropesc cu uleiul de masline. Intr-un bol se pune laptele dulce, se adauga busuioc uscat, sare si piper dupa gust. Se rastoarna laptele peste cartofii din vas si se dau la cuptor pentru 50-60 de minute. Cand sunt...

Ceafa de porc la cuptor

In Porc la 1 Mai 2011

Bucatile de ceafa se bat usor cu ciocanul de snitele, se ung cu ulei de masline pe amandoua partile, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, busuioc si boia de ardei iute. Se stropeste cu vin alb si se lasa la temperatura camerei  1-2 ore. Apoi se aseaza carnea in tava de friptura, se...

Prima mea reteta de focaccia

In Piine la 1 Mai 2011

Se face  maiaua din cubul de drojdie, zahar, putin lapte cald si putina faina si se lasa 10 minute sa creasca. Se cerne faina, se pune intr-un vas mai marisor (sa aiba loc unde sa creasca), se adauga maiaua, laptele caldut si sarea. Se framanta bine aluatul, se adauga uleiul de masline,...

Salata boeuf de Paste

In Salate la 26 Apr 2011

Pieptul de pui se fierbe si se toaca marunt cu cutitul. Se fierb cartofii, morcovii, pastarnacul si se lasa sa se raceasca. Se taie cubulete mici. Apoi se toaca marunt castravetii (se lasa sa se scurga in strecuratoare) si gogosarii. Intr-un vas se adauga toate ingredientele, se amesteca bine, se...

Sarmale cu carne de ciolan afumat

In Mancaruri cu carne la 25 Apr 2011

Se aleg foile de varza cele mai subtiri si fara nervuri. Daca varza este prea acra, sau prea sarata, foile de varza se spala cu apa rece si se scurg bine. Restul de varza se taie fideluta si se foloseste pentru tapetarea vasului. Apoi intr-o tigaie se caleste in ulei ceapa tocata cateva...

Parjoale moldovenesti a la Pastorel Teodoreanu

In Mancaruri cu carne la 25 Apr 2011

In ceea ce priveste carnea, popreala nu-i: poti face mata parjoale si din carne de vitel, si de miel, si de pasare (gaina, rata, piept de gasca si chiar de curcan, cum binevoiesti). Parjoala batraneasca, insa, numai din carne de vita sau de vitel (cel mai bine), amestecata cu porc va s-o faci,...

Ciulama de ciuperci

In Mancaruri de post la 20 Apr 2011

Se spala ciupercile bine si se pun la fiert intr-un vas in care am adaugat ½ lingurita sare. Se fierb ciupercile 15-20 de minute. S opreste focul, se strecoara ciupercile si se lasa sa se raceasca. Se dau apoi prin robot sau se toaca marnt cu cutitul. Se caleste ceapa in ulei si apoi se...

Cornuri cu gem de capsuni

In Dulciuri la 20 Apr 2011

Se dizolva drojdia intr-un castron  cu cateva linguri de zahar si putina apa calda. Se adauga putina faina si se lasa 10 minute la dospit. Se cerne faina si se adauga peste maiaua din castron. Se pune apa minerala, un varf de sare si coaja de potrocala. Se framanta bine si apoi se adauga...

Ciuperci la tigaie

In Mancaruri de post la 20 Apr 2011

Se spala ciupercile si se calesc in 2-3 linguri ulei de masline. Se stinge cu un pahar de vin alb, o lingura de otet balsamic si se fierbe pana cand scade toata zeama. Se adauga secretul gustului, usturoiul taiat marunt si busuiocul uscat. Se opreste focul si se lasa acoperite pentru 5...

Vinete pane a la Rocsi_1612

In Mancaruri de post la 19 Apr 2011

Se curata vinetele si se taie in feliute rotunde. Se pun intr-un vas cu apa rece si putina sare, pentru 30 de minute (sa elimine toxinele). Se spala bine in cateva ape si apoi se sterg cu un servetel absorbant. Se dizolva faina cu apa minerala, se adauga secretul gustului, busuiocul uscat, sare...

Ostropel de pasare

In Pui la 19 Apr 2011

Se spala copanelele si se pun la fiert intr-un litru de apa rece cu putina sare. Se spumeaza bine si se fierbe 30 de minute. Copanelele se prajesc in ulei, apoi se scot intr-un castron si se acopera cu un capac. In uleiul ramas se caleste ceapa, se stinge cu putina supa si apoi se adauga faina...

Dobos tort

In Torturi la 16 Apr 2011

Foile de blat se prepara astfel: se freaca untul cu smantana, se adauga zaharul si iaurtul, se omogenizeaza bine compozitia si se adauga in ploaie faina cernuta si amestecata cu bicarbonatul de sodiu si praful de sare. Se obtine o coca moale dar care poate fi intinsa cu vergeaua. Se lasa 30 de...

Drob de maruntaie de pasare

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2011

Se spala maruntaiele bine si se fierb separat in apa cu sare. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se toaca maruntaiele cu robotul si se pun intr-un bol mare. Se toaca marunt ceapa verde, usturoiul, mararul si patrunjelul si se pun in bol. Se adauga ouale, orezul fiert in care s-a adaugat 2-3...

Salata de spanac

In Salate la 14 Apr 2011

Spanacul se alege (frunze mai tinere), se spala bine, se rupe in bucati mari si se aseaza in vasul de salata. Se curata si se spala ceapa verde si ridichiile. Se taie in bucati mari (dupa preferinta) si se aseaza peste spanac. Mararul si patrunjelul se spala si se toaca marunt, apoi se presara pe...

Ciorba de spanac de post

In Ciorbe la 14 Apr 2011

Se alege spanacul si se spala bine sub jet de apa. Se curata si se spala toate celelalte legume. Intr-o oala se pune apa la fiert, impreuna cu ½ lingurita sare si cateva boabe de piper. Intr-o tigaie se caleste in ulei ceapa si usturoiul verde tocate marunt. Morcovul, pastarnacul si...

Parfait cu biscuiti

In Prajituri la 5 Apr 2011

Se face un sirop din zahar, cacao, apa si zahar vanilat. Se lasa sa se raceasca. Se spumeaza untul cu cele trei galbenusuri, unul cate unul si se adauga siropul caldut putin cate putin. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu biscuitii sfaramati. Se adauga biscuitii peste compozitia de unt. Se...

Afisate 31 - 60 din 103 retete    

Postari recente

publicat la 03.12.2011

Peltea de gutui și mere

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]