- Andreea -

7

Bucataras
Top-Chef

Galati

Bucataras din 09.11.2011

RETETE703
PRIETENI417
Retete / Aperitive / Garnituri

Rosii pizzaiola

In Aperitive / Garnituri la 20 Aug 2015

Rosiile se spala si la fiecare se taie un capacel. Cu ajutorul unei lingurite scobim interiorul rosiilor (NU il aruncati, puteti face un sos cu el) . Presaram sare in interior si punem rosiile cu partea taiata in jos si lasam astfel penttru 15 -20 minute.  Separat scurgem bine mozzarella...

Omleta cu legume si salam

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2015

Intr-un bol punem ouale si le batem spuma cu ajutorul unui tel.  Adaugam laptele, parmezanul, sare si piper dupa gustul fiecaruia. Amestecam bine (facem atentie deoarece vom presara sare si la legume). Separat punem ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins  punem mixul de...

Bruschete,bruschette

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2015

Eu am pregatit trei feluri de bruschete .Cele simple cu ulei de masline,cele cu usturoiu si ulei de masline si cele cu rosii . Toate au fost tare bune ... Mai intai spalam rosiile si le taiem marunt . Busuiocul il spalam si il tocam marunt .Punem intr-un bol rosiile si busuiocul , adaugam sare...

Chec aperitiv cu ton

In Aperitive / Garnituri la 11 Aug 2015

Intr-un bol punem tonul bine scurs de uleiul din conserva, maslinele fara samburi si taiate in doua,porumbul dulce , ardeiul spalat,curatat si taiat julienne si fasiile de rosii uscate bine scurse de ulei si tocate marunt .  Presaram sare dupa gust si amestecam bine ingredientele....

Placinta cu ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 29 Iun 2015

Incepem prin a prepara aluatul deoarece va necesita timp pentru dospit .  Punem intr-un bol faina,drojdia ,sarea si zaharul . Adaugam apa calduta ( NU fierbinte) si incepem sa amestecam usor ingredientele adaugand putin cate putin uleiul . Incepem sa framantam aluatul pana va deveni...

Cartofi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 27 Iun 2015

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert cu tot cu coaja in apa rece cu sare.Fierbem aproximativ 20 minute. Cand au fiert ii scoatem din apa si ii lasam sa se racoreasca.Cat sa putem sa ii curatam de coaja.Cu un cutit ascutit ii taiem apoi pe lung in felii potrivit de groase . Rosiile le...

Placinta cu spanac salbatic

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2015

Pregatim mai intai aluatul deoarece va necesita dospire.  Punem intr-un castron faina,oul,sare,drojdia zdrobita,laptele caldut ( nu fierbinte) si incepem sa framantam aluatul. Pe parcurs adaugam putin cate putin uleiul. Framantam pana obtinem un aluat nelpicios. Acoperim castronul cu...

Cartofi la tigaie

In Aperitive / Garnituri la 20 Iun 2015

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii fierbem intregi in apa rece cu sare pentru 20 minute .Cand cartofii s-au fiert , ii scurgem bine de apa , ii lasam putin sa se raceasca si apoi ii feliem in felii potrivit de grosime.  Ceapa curatata,spalata, o tocam marunt si o calim in putin...

Cartofi la cuptor cu dovlecel si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2015

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem apoi la fiert in apa rece cu sare pentru 20 minute. Cand sunt gata ii scurgem bine de apa. Dovleceii ii spalam, ii taiem la extremitati apoi ii feliem. Punem ulei intr-o tigaie si cand uleiul s-a incins, prajim feliile de...

Omleta cu salata verde

In Aperitive / Garnituri la 11 Iun 2015

Mai intai spalam bine salata frunza cu frunza, indepartam apa in exces si ''rupem'' frunzele de marime potrivita.  Intr-un bol, punem ouale si cu ajutorul unui tel batem ouale spuma adaugand cele trei linguri cu lapte si sare, piper dupa gust.  Adaugam salata in bolul cu oua si...

Impletitura cu legume si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2014

Incepem prin a pregati aluatul .  Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam sarea si turnam laptele caldut ( NU fierbinte) in care am dizolvat drojdia .  Incepem sa framantam adaugand putin cate putin uleiul .Framantam cel putin 10-15 minute . ( Daca aluatul este prea tare mai...

Mini baghete la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2014

Taiem mini baghetele in doua pe lungime .Obtinem astfel cate o jumatate de bagheta pentru fiecare persoana . Luam o jumatate de mini bagheta si o ungem bine pe intreaga suprafata cu o lingura cu unt si presaram sare.Asezam apoi doua felii de salam,o jumatate felie de branza si doua rosii...

Cartofi in sos alb

In Aperitive / Garnituri la 20 Sep 2014

Cartofii ii curatam de coaja , ii taiem cuburi si ii spalam sub jet de apa rece . Punem mult ulei intr-o tigaie.Cand uleiul este bine incins punem cartofii.Presaram sare si piper si ii lasam la prajit.Cand s-au rumenit ,ii scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces....

Ardei pane

In Aperitive / Garnituri la 20 Sep 2014

Ardeii ii taiem in doua pe lung, indepartam cotorul,curatam de nervuri si seminte si ii spalam . Separat amestecam intr-un bol  faina,laptele,parmezanul si potrivim de sare .Cantitatea de lapte depinde de tipul de faina folosit .Trebuie sa obtinem o compozitie asemanatoare celei pentru...

Tarta cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 12 Sep 2014

La inceput scoatem foietajul din frigider pentru a se dezgheta si a ajunge la temperatura camerei. Cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem fasii subtiri. Punem o tigaie cu ulei la foc potrivit .Cand uleiul s.a incins punem cartofii,cele trei foi de salvie,presaram sare si piper si lasam...

Chiftelute din legume cu kaizer

In Aperitive / Garnituri la 27 Aug 2014

Spalam cartofii si ii punem la fiert in apa rece cu sare pentru 10 minute.Trebuie sa fie fierti insa nu integral. Morcovul il spalam,il curatam si il dam prin razatoare.La fel procedam si cu dovlecelul insa fara a-l curata de coaja. Ardeiul il spalam,il curatam de seminte,indepartam cotorul...

Cartofi umpluti la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 26 Aug 2014

Curatam cartofii , ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Ii lasam sa fiarba circa 20 minute . Separat ceapa o spalam si o tocam marunt. Punem ptin ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins,punem ceapa si o calim impreuna cu pancetta taiata fasii . Amestecam din cand in...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2014

Ciupercile si ardeiul se curata, se spala si se taie cuburi . Branza ( eu am folosit o branza asemanatoare la telemea ) o dam prin razatoarea cu gauri mari sau dupa preferinta o taiem cuburi mici. Intr-un bol punem ciupercile, ardeiul, porumbul dulce si branza. Separat batem ouale spuma...

Omleta cu salata verde la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 1 Iul 2014

Crenvustii ii taiem rondele nu foarte subtiri si prajim in putin ulei incins.Cand s-au prajit ii scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. Salata verde o spalam bine frunza cu frunza, o scurgem bine de apa si o rupem bucati mici . Separam batem spuma cele 6 oua...

Oua umplute cu capere

In Aperitive / Garnituri la 1 Iul 2014

Ouale se pun la fiert in apa rece.Cand apa a inceput sa fiarba le mai lasam inca 7 minute dupa care le trecem sub jet de apa rece.Astfel ouale se vor decoji mai usor. Curatam ouale de coaja si le taiem in jumatate pe lungime. Intr-un castron punem galbenusurile ,caperele spalate de...

Omleta cu cartofi prajiti si mozzarella ( la cuptor)

In Aperitive / Garnituri la 3 Iun 2014

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi mai mici ca marime. Incingem putin ulei intr-o tigaie si punem cartofii la prajit pana se rumenesc frumos.Cand sunt aproape gata adaugam jumatatea de ardei gras taiata fasii.Amestecam cu o spatula de lemn . Separat batem ouale spuma...

Cartofi la cuptor cu caciotta si patrunjel

In Aperitive / Garnituri la 28 Mai 2014

Mai intai curatam cartofii de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi.Ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert ii scurgem de apa si imediat ii trecem sub un jet de apa rece. Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt. Punem uleiul de masline in tava si asezam un strat...

Salata de vinete cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2014

Vinetele se coc pe flacara aragazului sau la gratar.Cand s-au copt bine pe toate partile,le punem intr-un vas cu apa. Le curatam si le punem pe un tocator putin in panta,astfel se va scurge apa . Le tocam cu un tocator de lemn,le amestecam cu ceapa tocata cat mai fin ,ulei de floarea...

Omleta cu paste umplute

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2014

Punem apa la fiert.Cand aceasta a inceput sa fiarba,punem sare si pastele.Fierbem pentru 5 minute apoi punem pastele sa se scurga bine de apa. Punem o tigaie cu putin ulei.Cand uleiul s-a incins,adaugam pastele si lasam cateva minute la foc potrivit. Separat mixam ouale adaugand marar,sare...

Parizer pane

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2014

Ouale le mixam spuma adaugand sare dupa gust. Trecem fiecare felie de parizer intai prin faina,apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet. Le prajim pe ambele parti in ulei incins. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. Se servesc calde .

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 2 Apr 2014

Ciupercile le-am curatat de pielita si le-am spalat.Le-am uscat cu un prosop de hartie. Piciorusele ciupercilor le-am tocat marunt si le-am calit in tigaie cu putin ulei de masline incins ,impreuna cu ceapa spalata,curatata si tocata marunt,sare si piper dupa gust .Adaugam putin marar ....

Clatite aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 13 Mar 2014

Reteta este pentru 4 persoane ( doua clatite pentru fiecare) . Vanata o spalam si o feliem.Ne trebuiesc 8 felii .Presaram sare pe feliile de vanata si le lasam sa scurga toata zeama ( astfel nu vor mai fi amare). Intre timp facem un aluat sarat de clatite amestecand cu ajutorul unui tel...

Muffins

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2014

Mai intai punem cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade deoarece briosele se vor prepara destul de rapid. Punem intr-un bol faina si o amestecam cu praful de copt. Oul il batem spuma si il adaugam la faina impreuna cu iaurtul si uleiul. Ardeiul il spalam si il taiem cuburi mici...

Omleta

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2014

Ceapa o spalam si o tocam marunt. Ardeiul il spalam si il taiem fasii. Punem ulei intr-o tigaie si calim ceapa impreuna cu ardeiul.Adaugam crenvustii taiati rondele si lasam sa se caleasca. Ouale le mixam bine cu sare si piper dupa gust. Adaugam ouale in tigaie si acoperim cu un...

Foietaj-spirala

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2014

Foietajul il scoatem din timp pentru a ajunge la temperatura camerei. Intindem foaia de foietaj si asezam pe lung in patru randuri feliile de lasam. Taiem randurile pe lung pentru a avea patru coloane. Rulam fiecare coloana si apoi o taiem felii sibtiri cu ajutorul unui cutit foarte bine...

Afisate 31 - 60 din 106 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]