katty

7

Bucataras
Top-Chef

Drobeta Turnu Severin, Mehedinti

Bucataras din 23.01.2011

RETETE907
PRIETENI151
Retete / Dulciuri

Dulceata de caise cu portocala

In Dulceata / Gem la 15 Iul 2020

Spalam caisele bine si le scurgem intr-o sita. Rupem caisele in jumatati si scoatem samburii. Punem caisele intr-o craticioara, adaugam zaharul, zeama de lamaie, zeama de portocala si coaja rasa de portocala. Lasam caisele pentru cateva ore sa lase zeama, apoi le punem la fiert la foc mic....

Desert bezele cu cacao si nuci

In Dulciuri la 12 Iul 2020

Punem samburii de nuca intr-o tava pe hartie de copt si ii  uscam la temperatura mica, apoi ii taiem cu cutitul in bucatele mai mici. Mixam albusurile cu praful de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase si zaharul nu se mai simte. Adaugam cacaua, omogenizam...

Gem de cirese aromat

In Dulceata / Gem la 5 Iul 2020

Spalam ciresele, rupem coditele si le punem la scurs intr-o sita. Scoatem samburii si asezam ciresele intr-o cratita. Adaugam zaharul, zeama de lamaie, batonul de scortisoara si anasonul stelat. Lasam cratita la frigider pentru cateva ore. Amestecam din cand in cand sa se topeasca zaharul. Punem...

Compot de cirese galbene cu lamaie si menta

In Sirop / Compot la 4 Iul 2020

Spalam bine ciresele si le rupem coditele, apoi le scurgem intr-o sita. Spalam borcanele si le sterilizam, impreuna cu capacele. Scoatem borcanele si le lasam sa se raceasca. Umplem 3/4 borcanele cu cirese. Turnam apa in borcane, pastrand loc liber de un deget. Varsam apa de pe cirese intr-o...

Desert placinta cu branza dulce si visine

In Dulciuri la 29 Iun 2020

Spalam visinele, le scurgem si le scoatem samburii. Punem visinele intr-un castron, presaram cele 2 linguri zahar si le lasam 15  minute, dupa care le scurgem intr-o sita. Amestecam branza dulce cu zaharul, ouale si praful de budinca, dupa care incorporam visinele scurse. Intr-o...

Compot de visine

In Sirop / Compot la 28 Iun 2020

Alegem pentru compot visine sanatoase si bine coapte. Spalam visinele si le scurgem. Mai intai pregatim borcanele in care vom pune compotul. Borcanele, cu capacele detasate, le asezam pe  tava in cuptor si pornim cuptorul la 150 grade. Le lasam acolo vreo 20-30 de minute, apoi le scoatem si...

Desert bezele

In Dulciuri la 27 Iun 2020

Mixam albusurile cu un praf de sare spuma tare, apoi  adaugam cate o lingura de zahar, mixand intruna pana se adauga tot zaharul si bezeaua devine ferma. Adaugam  zeama de lamaie, omogenizam, apoi, cu ajutorul unui pos punem gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Incalzim...

Sirop de visine

In Sirop / Compot la 27 Iun 2020

Spalam visinele bine, le scurgem si le rupem coditele. Scoatem samburii si punem visinele intr-o cratita. Adaugam 1/2 kg zahar peste ele si punem cratita la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata. A doua zi amestecam bine visinele si le scurgem, presandu-le usor. Cantarim...

Desert tarta cu crema de ciocolata si visine

In Dulciuri la 21 Iun 2020

Pregatim blatul. Intr-un vas punem faina, cacaua, sarea, zaharul si untul la temperatura camerei, Framantam un aluat nisipos. Adaugam oul si framantam un aluat nelipicios pe care il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin 30 de minute. Dupa trecerea timpului il...

Gem de cirese amare

In Dulceata / Gem la 21 Iun 2020

Spalam ciresele, le curatam de codite si eventuale frunze si le scurgem bine intr-o sita. Scoatem samburii cu ajutorul unui aparat special. Punem ciresele intr-o cratita, stoarcem deasupra zeama de lamaie si punem zaharul. Lasam vasul acoperit la frigider pentru cateva ore sau de seara pana...

Desert tort Padurea Neagra

In Torturi la 13 Iun 2020

Mai intai pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana capata astectul unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si omogenizam. Amestecam faina cu cacao si praful de copt si cernem...

Desert budinca de orez cu caise caramelizate

In Dulciuri la 7 Iun 2020

Intr-o craticioara punem zaharul pentru caramelizat. Il lasam la foc mic pana capata o culoare frumoasa, aurie, dupa care adaugam untul si omogenizam. Turnam caramelul in  tava in care vom coace budinca. Spalam caisele, scoatem samburii si le taiem cubulete. Asezam caisele peste caramel....

Desert placinta cu fructe si crema de vanilie

In Dulciuri la 6 Iun 2020

Topim untul pe foc. Intindem o foaie de placinta, o ungem cu unt, asezam alta foaie peste ea, apoi presaram fructele din loc in loc. Pliem foaia de placinta tinand-o de margini si o asezam in tava. Procedam la fel si cu celalalte foi. Untul ramas il pensulam deasupra. Punem tava la...

Desert biscuiti cu fulgi de ovaz

In Dulciuri la 4 Iun 2020

Punem untul cu zaharul la foc intr-o craticioara. Amestecam continuu pana obtinem consistenta unei paste groase. Dam jos de pe foc, incorporam faina, sarea, esenta de vanilie si coaja de portocale. Lasam dsa se racoreasca 10 minute, apoi adaugam oul si fulgii de ovaz. Omogenizam bine...

Desert tort cu blat de cacao si crema cu mascarpone si afine

In Torturi la 16 Mai 2020

Pregatim blatul. Separam ouale. Mixam albusurile cu sare pana fac creste. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si mixam. Cernem faina amestecata cu cacao si praful de copt. Amestecam cu o spatula usor, de jos in sus....

Desert tarta cu blat pufos, crema de portocale si bezea

In Dulciuri la 8 Mai 2020

Pregatim blatul. Mixam ouale cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si capata consistenta unei smantani groase. Adaugam faina, cacao si praful de copt si amestecam usor cu o spatula si turnam amestecul intr-o forma de tarta cu bordura pe care in prealabil am  tapetat-o cu unt si faina....

Desert prajitura cu aroma de cocos si portocala

In Prajituri la 3 Mai 2020

Pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Punem  fulgii de cocos, faina, praful de copt si amestecam usor cu o spatula. Impartim compozitia in doua parti egale si coacem pe rand, la foc mediu, 2 foi in tava...

Desert gogosi simple

In Dulciuri la 3 Mai 2020

Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc. Intr-un castron punem drojdia si adaugam putin lapte caldut. Omogenizam bine. In adancitura formata punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si drojdia. Intr-o margine punem sarea. Turnam cate putin lapte amestecat cu...

Desert pasca cu mac, papaya si merisoare

In Dulciuri la 22 Apr 2020

Incepem cu pregatirea  aluatului. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura in mijloc. Luam 2 linguri din faina si le punem intr-un castron. Peste faina turnam putin lapte clocotit si amestecam energic sa nu se faca cocoloase. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei si adaugam...

Desert fursecuri aromate cu fulgi de ovaz, scortisoara si seminte de in

In Dulciuri la 12 Mar 2020

Se pun ingredientele uscate intr-un castron. Se adauga oul, uleiul si se omogenizeaza compozitia. Luam din compozitie cu o lingurita si formam in mana bile de marime potrivita pe care le asezam intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 12-15 minute. Lasam...

Desert placinta cu iaurt si caise

In Prajituri la 29 Feb 2020

Separam ouale. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, iaurtul si caisele deshidratate taiate cubulete mici. Omogenizam compozitia. Intr-o tava asezam foi de placinta, alternand cu amestecul de iaurt si oua....

Desert chec cu portocale, rom si stafide

In Dulciuri la 22 Feb 2020

Intr-un castron punem stafidele. Adaugam peste ele romul si apa calda. Amestecam din cand in cand in ele pentru ca toate sa fie hidratate si aromate. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana capata aspectul unei smantani...

Desert napolitana cu crema de ciocolata si cafea

In Dulciuri la 22 Feb 2020

Tot ce avem de facut pentru aceasta prajitura, este sa pregatim crema. Intr-o craticioara cu fund dublu punem ouale si zaharul. Asezam craticioara la foc mic si batem cu un tel pana incepe sa se infierbante.  Adaugam ciocolata rupta bucati si cafeaua instant diluata in putina apa....

Desert tort cu blat umed si crema de portocale cu mascarpone

In Torturi la 16 Feb 2020

Pregatim blatul. Punem ingredientele solide intr-un vas. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide.Impartim compozitia in doua parti egale.Turnam jumatate din compozitie in tava mare de la aragaz pe hartie de copt. Coacem la 180 grade pana  se desprind marginile usor de pe...

Desert tort cu nuca de cocos si crema de lamaie

In Torturi la 7 Feb 2020

Pregatim blatul. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, amidonul, apoi amestecam usor cu o spatula. Impartim compozitia in 2 forme identice cu diametrul de 26 cm. Coacem la foc mediu pana se rumeneste...

Desert tort cu cafea, nuci si ciocolata

In Torturi la 7 Feb 2020

Pregatim blatul 1. Punem ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Impartim amestecul in 2 forme identice de 26 cm tapetate cu hartie de copt. Coacem blaturile pana se desprind usor de pe margine, dar mijlocul este putin umed. Daca le...

Desert cornulete cu branza, gem de portocale, nuca de cocos si merisoare

In Dulciuri la 7 Feb 2020

Intr-un castron mixam branza, osanza, zaharul, sarea, zaharul vanilat  si oul. Adaugam faina si framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il punem la rece pentru cel putin 30 de minute. Impartim aluatul in 4 parti egale, pe care le intindem...

Desert prajitura aromata cu gem

In Prajituri la 25 Ian 2020

Intr-un vas punem dulceata, zaharul, ouale, condimentele si amestecam usor. Adaugam uleiul,zeama de portocale, apa minerala, praful de sare, zaharul vanilat. Omogenizam apoi cernem faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.Omogenizam si turnam 3.4 din compozitie intr-o tava tapetata cu...

Desert tort cu ananas, nuca de cocos si mandarine

In Torturi la 19 Ian 2020

Incepem cu blatul 1. Scurgem compotul de ananas. Siropul il vom pastra sa insiropam blatul1. doua tavi identice presaram cate 2 linguri de zahar, asezam rondelele de ananas(pastram 2 ptr decor) si dam tavile la cuptor pana zaharul se caramelizeaza. Batem albusurile spuma cu un praf de...

Desert prajitura Jerbo

In Prajituri la 19 Ian 2020

Pregatim foile. Cernem faina intr-un castron. Facem la mijloc o adancitura in care punem ouale, sarea, untul, bicarbonatul si otetul. Framantam un aluat nelipicios pe care il impartim in 4 parti egale, din care vom intinde pe rand 4 foi. Intindem prima foaie, o asezam in tava pe hartie de...

Afisate 61 - 90 din 295 retete    

Postari recente

publicat la 24.01.2022

Parizer de pui facut in casa

publicat la 21.01.2022

Supa de peste cu taitei de ovaz

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Daca ajuti pe cineva azi, ai sa vezi ca isi va aminti de tine si data viitoare cind are nevoie de ajutor.

 
 
 

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]