loredanaaa

1

Bucataras
incepator

brasov

Bucataras din 23.01.2013

RETETE67
PRIETENI109
Retete / Dulciuri

Desert prajitura cu mere

In Prajituri la 7 Dec 2018

Se dau merele prin razatoare, se adauga zaharul si scortisoara si se calesc într-o  oală pana cand scade zeama. Ouale se mixeaza cu zaharul, pana cand isi dubleaza compozitia, se adauga uleiul si se mixeaza pana se incorporeaza. Faina amestecată cu praful de copt se adauga...

Desert gogosi pufoase, facute cu lingura

In Dulciuri la 7 Dec 2018

Într-un castron bateti ouăle cu zahărul, pană cand se topeste tot zahărul. Adăugați pe rand esenta de vanilie, iaurtul si făina amestecată cu praful de copt. Amestecați bine toate ingredientele si adaugati coaja rasă de lămaie.  Va ieși un aluat  moale, cremos,cum...

Desert briose cu mere

In Prajituri la 17 Dec 2017

Separati ouăle, gălbenușurile le mixati cu 150 g de zahăr până se deschid la culoare și își dublează volumul, apoi adăugați  treptat doar 50 ml ulei (ca la maioneză) si 50 ml de apă rece, apoi praful de sare.  Albușurile le mixati pana devin tari, apoi...

Desert prajitura cu capsuni

In Prajituri la 5 Iul 2017

Se separă albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu mixerul, spuma tare, apoi se adauga zaharul si se bat din nou pana cand aceasta devine lucioasa si va face tepi.  Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie pana cand devine o crema, apoi se toarnă cate putin...

Desert chec cu rahat

In Dulciuri la 4 Iul 2017

Separăm  albusurile de galbenusuri. Albusurile  le batem spuma tare cu praful de sare. Treptat, adaugam cate putin zahar. Mixam  galbenusurile  pana cand obținem consistenta unei creme.  Peste spuma de albusuri, adaugam gălbenușurile, cu o spatula de silicon...

Desert prajitura cu mere

In Prajituri la 24 Mar 2017

Ouăle le mixați cu zaharul, pana ce devin ca o crema si isi dubleaza volumul.  Adaugati faina amestecata cu praful de copt, in ploaie, amestecand usor cu o paleta de sus in jos. Adaugati esenta si coaja de lamaie, amestecati. Taiati merele cubulete si le asezati intr-o tava...

Prajitura Brownie ciocolatos

In Prajituri la 25 Feb 2017

  Dati cuptorul la 180 grade C, sa se incalzeasca. Intr-o cratita, se pune 120 g de ciocolata rupta in bucatele, 100 g de margarina si cafeaua. Se topeste la foc mic, amestecand continuu pana devine o compozitie omogena. Se ia de pe foc si se lasa pana devine calda.  Cand...

Muffins din albusuri

In Prajituri la 29 Ian 2017

   Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga  zaharul. Cand spuma e lucioasa, se adauga faina cate puțin, cu mișcări ușoare de sus în jos cu o paleta, apoi uleiul, coaja de lamaie, praful de copt si esenta de vanilie. Amestecati pana cand compozitia devine omogena,...

Chec mare si pufos

In Prajituri la 11 Ian 2017

Se separa albusurile de galbenusuri.  Galbenusurile le amestecați cu mixerul la viteza potrivita cu 250g zaharul, apa calduta, uleiul, zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa.  Albusurile se mixează bine, pana devin tari apoi se adauga restul de zahar...

Bombe cu visine

In Dulciuri la 6 Ian 2017

  Într-o  cratiță, se pune laptele si zaharul și se da la foc, amestecând pana se topește, cam 3 minute .   Se adauga 2 linguri de cacao si se lasa sa mai fiarba inca 3 minute, apoi se adauga margarina tăiată în bucati, pana se topește. ...

Nuci umplute cu crema de nuca si ciocolata

In Dulciuri la 4 Ian 2017

Untul la temperatura camerei se mixeaza usor cu zaharul pudra cam 2-3 min, apoi se adauga ouale unul cate unul, sarea, amestecand bine pentru inca 2-3 min. Se adauga faina cate o lingura, amestecand in continuare pana se formeaza un aluat omogen, nelipicios si moale. Se formeaza bilute...

Cozonac pufos cu nuca si rahat

In Dulciuri la 4 Ian 2017

Aluatul: Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, le puteti pregati cu o seara inainte. Laptele  se amesteca cu zaharul si vanilia si il incalziti putin la foc cat sa fie cald (nu fierbinte). O canade lapte caldut  se amesteca cu drojdia sfaramata si cu3 sau 4...

Prajitura Rafaella

In Dulciuri la 18 Dec 2016

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul, galbenusul si apoi se adauga faina amestecand cu o paleta de sus in jos. Se adauga uleiul si praful de copt, amestecand usor. Se toarna compozitia intr-o tava de 33/24, tapetata cu...

Tort cu crema de vanilie si frisca

In Torturi la 15 Apr 2014

Dati cuptorul la 180 grade in timp ce faceti blatul astfel incat sa fie incins. Albusurile se separa de galbenusuri. Se bat albusurile cu praful de sare pana devin spuma. Dupa ce au devenit spuma se adauga treptat zaharul amestecand bine, pana devine o bezea tare care nu curge la intoarcerea...

Prajitura cu mascarpone,banane,nutela si ciocolata

In Prajituri la 4 Dec 2013

  Ouale se mixeaza bine pana ce devin pufoase  .  Se adauga treptat mascarpone,apoi faina amestecata cu praful de copt Apoi adaugati usor banana taiata marunt.Compozitia o puneti in forma dorita Se da  la cuptor pana ce trece testul scobitorii.Primele 15-20 minunte...

Tort pentru cununie

In Torturi la 28 Sep 2013

Blat: Dati cuptorul la 180 grade in timp ce faceti blatul astfel incat sa fie incis Albusurile se separa de galbenusuri. Se bat albusurile cu praful de sare pana devin spuma. Dupa ce au devenit spuma se adauga treptat zaharul amestecand bine, pana devine o bezea tare care nu curge la...

Eclere cu crema de vaniliesi frisca

In Prajituri la 11 Iul 2013

Intr-o cratita puneti uleiul, apa si sarea si le dati la foc pana incepe sa clocoteasca. Cand incepe sa clocoteasca adaugati faina amestecand bine cu telul pana se desfac bine cocoloasele si devine ca o mamaliga  mai consistenta. Se lasa sa se raceasca pana la temperatura camerei, apoi se...

Prajitura Claudia

In Prajituri la 11 Iun 2013

Foile: Margarina sau untul (eu am facut cu unt in reteta cerea margarina ),mierea si zaharul se  fierb la foc mic pana se topeste zaharul .Atentie sa nu lasati prea mult pe foc,doar cat s-a topit zaharul. Compozitia de mai sus se raceste,apoi se  adauga cate un pic din faina...

Prajitura Brownies Cappucino

In Prajituri la 6 Iun 2013

Dati cupturul la 180 grade sa se incalzeasca. Se face aluatul: Se dizolva 1/2 de cafea cu o lingura de apa fierbinte Intr-o cratita se pune 120g de ciocolata rupta in bucatele, 85g de unt si cafeaua facuta mai sus.Se topeste la foc mic, amestecand continuu pana devine o...

Crema de vanilie

In Prajituri la 29 Mai 2013

Faina se amesteca cu amidonul si zaharul.Galbenusurile se bat usor cu un sfert din lapte si se adauga peste compozitia din faina,amestecand bine. Laptele ramas se fierbe si se toarna putin cate putin peste compozitia facuta mai sus,amestecand bine in acelasi timp. Se da la foc mic...

Tiramisu reţetă originală cu mascarpone

In Prajituri la 9 Mai 2013

Tiramisu reţetă originală Intai faceti cafeaua ca sa se raceasca. Separati galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu 150 g de zahar pana se dubleaza,apoi treptat adaugati mascarpone pana obtinem o crema. Albusurile se bat separat cu un varf de sare pana se devine o...

Prajitura pasca

In Prajituri la 26 Apr 2013

Blatul de cacao: Se amesteca 100 g de unt moale cu 100 g de zahar, amestecand bine cu mixerul, apoi se adauga un ou amestecand bine pana devine o compozitie cremoasa. Se adauga 100 ml  de lapte, amestecati. Adaugati faina amestecata cu praful de copt, amestecati bine, apoi  o esenta...

Tort cu crema de vanilie

In Torturi la 17 Apr 2013

Puneti prima foaie pe un platou intins si insiropati-o cu un sirop  facut din zahar ars. Intindeti jumate din  crema de vanilie pe care ati pregatit-o dupa instructiunile de pe ambalaj. Insiropati blatul al doilea si puneti  crema ramasa ,apoi  asezati si a treia foaie...

Briose

In Prajituri la 11 Apr 2013

- intr-un bol se amesteca  ouale cu zaharul si uleiul -se adauga faina cu  praful de copt,esenta de vanilie sau zahar vanilat,amestecati -se pune in formele de briose,dar nu pline sa fie minus un deget -puneti in cuptor cam 30- 40 min la temperatura medie    

prajitura cu frisca si fructe

In Prajituri la 7 Apr 2013

Se amesteca ouale cu zaharul si uleiul Se adauga faina impreuna cu praful de copt amestecand bine Se pune in formele care le aveti in forma de briose, chec (se umple doar jumatate) si se dau in cuptor cam la 30-40 minunte  Cand sunt gata se taie in jumatati, se insiropeaza...

Savarine

In Prajituri la 6 Apr 2013

Se freaca drojdia cu putin lapte caldut pana se dizolva, apoi se amesteca cu faina, oul, laptele ramas, sarea si uleiul amestecand bine pana devine un aluat omogen de consistenta unei smantani. Se acopera si se lasa la crescut pana isi  dubleaza volumul. Eu am facut in forma de briose, ca...

Piscoturi cu nutela si cocos

In Prajituri la 25 Mar 2013

Se face cafeaua,o indulciti cat vreti de dulce, daca  nu vreti cafea , puteti sa o inlocuiti cu lapte fiert indulcit,sau capucino. Piscoturile se trec prin cafea(aveti grija sa nu le insiropati nici prea tare) Se ung cu nutela,apoi se trec prin nuca de cocos Dupa ce le-ati terminat...

Tort cu crema caramel si vanilie

In Torturi la 12 Mar 2013

Foile pentru blat: Faina se amesteca cu amidonul ,daca nu folositi amidon, atunci puneti 200g de faina. Separati albusurile de galbenusuri.Jumatatea din cantitatea de zahar o puneti peste galbenusuri. Albusurile se bat spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat restul de zahar....

Prajitura martisor

In Prajituri la 8 Mar 2013

Se face crema de mascarpone:galbenusurile le bateti bine cu zaharul pana devine cremos,apoi adaugati mascarpone,amestecand pana devine o crema. Piscoturile le insiropati cu cafea sau capucino. Intr-o tava puneti un rand de piscoturi trecute prin sirop ,un strat de crema,un alt strat de...

Tort mille-feuille cu crema de urda

In Torturi la 27 Feb 2013

- un aluat de foietaj cumparat care are 2 foi in el, fiecare am impartit-o in jumatate si asa am avut 4 foi de tort din fiecare.  - fiecare foaie de aluat se intinde cu facaletul -pentru a face foile toate de aceeasi dimensiune, masurati pe o foaie de copt, o taiati si asa veti masura...

Afisate 1 - 30 din 37 retete    

Postari recente

publicat la 14.04.2019

Sufleu de mazare

publicat la 07.12.2018

Desert prajitura cu mere

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Azi auzi voci. Mai ales când vorbeşti la telefon.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 30

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]