Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI398
Retete / Dulciuri

Desert placinta rulata cu mere, aromata cu vanilie si scortisoara

In Prajituri la 19 Feb 2019

Preparăm mai întâi umplutura. Punem într-un vas, pe foc, merele rase, împreună cu zahărul și le amestecăm până își lasă siropul. Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm  zahărul vanilat, scorțișoara și grișul și lăsăm compoziția de mere...

Desert placinta greceasca cu portocale si iaurt - Portokalopita

In Prajituri la 15 Feb 2019

Foile de plăcintă le desfacem, le răsfirăm într-o tavă și le lăsăm la uscat, 2-3 ore la loc cald. La sfărâmăm, apoi, în bucăți mai mici, direct în tavă. Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoicu zahărul, până devin spumoase. Adăugăm coaja de...

Desert Rulada cu mac si crema de ciocolata

In Prajituri la 7 Feb 2019

Pentru foaia de ruladă, separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm sare peste albușuri și le mixăm spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul alternând cu zeama de lămâie și mixăm în continuare, până obținem o bezea fermă. Adăugăm, treptat,...

Reteta de prajitura Raffaello

In Prajituri la 24 Ian 2019

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Raffaello Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Îl pornim în momentul când ne apucăm de lucru. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Avem grijă să fie scoase din timp de la...

Desert briose cu visine si iaurt

In Prajituri la 20 Ian 2019

Pregătim aluatul pentru brioșe cu vișine și iaurt. Pornim cuptorul la 180 de grade. Mixăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu zahărul până devine spumos. Presărăm puțină sare și adăugăm câte un ou, omogenizând compoziția...

Desert negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

In Prajituri la 19 Ian 2019

Punem ciocolata la topit cu untul și jumătate din cantitatea de lapte. Amestecăm intens până când ciocolata și untul sunt topite și compoziția este omogenă, apoi stingem focul. Aducem restul de lapte la punctul de fierbere și opărim nuca cu el. Turnăm compoziția de...

Desert cremsnit Duo

In Prajituri la 17 Ian 2019

Mai întâi pregătim cremele. Mixăm gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul până devin cremoase. Le diluăm apoi cu 100 ml lapte rece și adăugăm amidonul. Omogenizăm bine compoziția. Punem restul de lapte la fiert, apoi adăugăm câte puțin...

Desert tort cu arome de menta si lamaie, decorat cu fructe de padure - Reteta cu nr. 900

In Torturi la 13 Ian 2019

Pentru prepararea blatului, aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea pregătirii compoziției de blat și în special ouăle. In mod special, ouăle nu trebuie sa fie reci, scoase direct din frigider atunci când ne...

Desert napolitane cu crema de rahat si lamaie

In Prajituri la 7 Ian 2019

Mai întâi separăm rahatul pe culori și îl tăiem în bucăți mici. Împărțim untul în cinci, pentru că vom avea 5 straturi, dintre care două cu cacao. Rahatul cu cacao este mai dens și mai puțin dulce, deci mi-am permis să pun două straturi....

Desert tort cu crema de fructe si piscoturi cu cacao

In Torturi la 5 Ian 2019

Pregătim crema de fructe. Punem frișca lichidă la încălzit, într-un vas, la foc mic. Nu o lăsăm să atingă punctul de fierbere, ci doar atât cât să suporte degetul temperatura. Stingem focul și adăugăm ciocolata ruptă în ea, amestecând...

Desert cozonac cu umplutura mixta si mac

In Prajituri la 24 Dec 2018

Pregătim aluatul. Mai întâi vom cerne făina într-un vas, de două ori chiar, pentru a fi pufoasă, aerată. Preparăm apoi maiaua. Frecăm într-un bol, drojdia cu o lingură de zahăr până se lichefiază, apoi adăugăm 100 ml lapte cald și o mână...

Desert tort cu ciocolata si aroma de trandafiri

In Torturi la 20 Dec 2018

Ca la orice blat de pandișpan, separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Pornim cuptorul la 180 de grade. Mixăm albușurile până se spumează, adăugăm, treptat, zahărul și zeama de lămâie și mixăm în continuare până...

Desert negresa din albusuri cu ciocolata si crema caramel

In Prajituri la 16 Dec 2018

Preparăm blatul pentru Negresă. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Topim, mai întâi, ciocolata împreună cu untul, la bain marie și amestecăm continuu, până se omogenizează.  Lăsăm compoziția să se tempereze ușor. Albușurile, ținute la...

Desert braduti din aluat de biscuiti cu nuca si ciocolata

In Prajituri la 15 Dec 2018

Rupem biscuiții în bucăți mai mici, îi punem în vasul robotului și îi mărunțim fin. Măcinăm nuca, dar nu chiar foarte fin, mai lăsăm și bucățele mai mari, să le simțim când savurăm brăduții. Cel puțin, mie îm place să o simt ronțăind,...

Desert langosi de post cu gem si nuci

In Dulciuri la 12 Dec 2018

Preparare aluat. Frecăm într-un bol, drojdia cu zahărul până la diluare, apoi adăugăm puțină apă caldă și 2 linguri de făină și omogenizăm maiaua, pe care o lăsăm la crescut maxim 10 minute. Adăugăm apoi maiaua crescută peste făina cernută într-un alt...

Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

In Prajituri la 6 Dec 2018

Pregătim aluatul pe care îl lăsăm la rece 20 de minute. Amestecăm într-un vas gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul amestecat cu cel vanilat și adăugăm untul rece, tăiat în cubulețe. Imediat adăugăm și bicarbonatul stins în zeamă de...

Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie

In Prajituri la 24 Oct 2018

Pregătim, mai întâi, perele. Le curățăm de coajă și semințe și le tăiem în felii grosiere. Fiind pere de vară, mai coapte se mai strivește miezul, așa că eu nu le-am mai preparat pe foc. Adăugăm zahărul peste ele și scorțișoara și le amestecăm bine,...

Desert chec cu arome si culori de toamna

In Prajituri la 8 Oct 2018

Amestecăm, într-un vas cu pereți groși, dovleacul răzuit cu aproximativ 25 g zahăr. Punem vasul la foc mic și caramelizăm dovleacul până se pătrunde bine, amestecând periodic în el. La final, adăugăm scorțișoara și lăsăm compoziția de dovleac...

Desert rapid cu struguri, preparat la tigaie

In Prajituri la 27 Sep 2018

Mixăm ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat, până acestea din urmă se dizolvă și se obține o compoziție spumoasă. Adăugăm pe rând: uleiul, esența, laptele și omogenizăm după fiecare adaos. La final, încorporăm făina cernută...

Dulceata de dovleac placintar

In Dulceata / Gem la 21 Sep 2018

Pregătim dovleacul. Mai întâi îl ștergem bine pe coajă cu un burete de vase umezit. Spargem dovleacul în două, apoi înlăturăm semințele și nervurile din jurul lor. Tăiem dovleacul în bucăți mai mici să-i putem curăța coaja mai ușor....

Desert tort de biscuiti cu mere si crema de vanilie

In Torturi la 30 Aug 2018

Pregătim merele pentru Tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie. Curățăm merele de coajă și cotoare și le dăm pe răzătoarea mare. Le punem într-un vas, pe foc și le amestecăm cu zahărul, până când se caramelizează și se formează sirop. Adăugăm...

Desert crumble cu prune si nuci

In Prajituri la 22 Aug 2018

Spălăm bine prunele, le ștergem, le îndepărtăm sâmburii și le feliem în 4 sau 6, în funcție de mărimea lor. Eu am folosit 3 feluri de prune: vinete românești, negre, din cele pentru țuică și Anna Spath, trei arome deosebite cu o dulceață aparte....

Desert budinca de tapioca cu diverse piureuri din fructe proaspete

In Dulciuri la 10 Aug 2018

Punem apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm perlele de tapioca și le lăsăm să fiarbă 5-6 minute, apoi le strecurăm și le clătim cu apă rece. În același timp. punem și laptele la fiert cu un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere,...

Desert chec umed de post, cu dulceata de gutui si scortisoara

In Prajituri la 8 Aug 2018

Desfacem borcanul cu dulceață și răsturnăm conținutul într-un bol. Eu am avut o dulceață cu niște cuburi de gutui ceva mai mari. Amestecăm uleiul cu apa. Cernem o parte din făină (250 g) împreună cu praful de copt și cacaua. Aducem pe masa de lucru si...

Desert prajitura Furnicuta

In Prajituri la 20 Iun 2018

Mixăm albușurile spumă, presărate cu sare, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă. Zahărul se va măcina, pentru că se bat mai bine albușurile cu zahărul pudră. Adăugăm, treptat, făina cernută și macul, folosind...

Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata

In Prajituri la 20 Iun 2018

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Separăm albușurile de gălbenușuri. Punem albușurile în bolul mixerului, presărăm sare peste ele și le mixăm până devin albe și spumoase. Măcinăm zahărul împreună cu zahărul vanilat, pentru a scurta timpul de preparare a bezelei,...

Desert mini pancakes cu piersici

In Dulciuri la 11 Iun 2018

Punem untul la topit și îl lăsăm să se răcească. Punem bicarbonatul în zeama de lămâie, să se activeze. Spălăm bine piersicile și le transformăm în piure, cu ajutorul unui blender. Dacă vreți le decojiți, eu am lăsat și coaja că e gustoasă....

Desert batoane energizante din granola cu ulei de cocos si fructe confiate

In Dulciuri la 4 Iun 2018

Punem în recipientul unui blender merișoarele, smochinele și apa. Le transformăm într-un piure lipicios, care va constitui pasta pentru asamblarea batoanelor. Nu este nevoie de adaos de zahăr, deoarece atât fructele confiate cât și granola, sunt foarte dulci....

Desert gogosi braziliene

In Dulciuri la 3 Iun 2018

Pregătim aluatul pentru gogoși cu glazură de cacao și nucă de cocos Separăm gălbenușurile de albușuri, iar albușurile le punem într-o caserolă și le dăm la congelator, pentru a le folosi mai târziu. Presărăm sare peste gălbenușuri, apoi zahărul și le mixăm...

Desert cosulete din aluat fraged cu gem si bezea cu nuci

In Prajituri la 28 Mai 2018

Preparare aluat fraged. Pentru aluatul fraged amestecăm într-un bol, gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul, untura, smântâna și untul rece, tăiat în cubulețe. Apoi adăugăm bicarbonatul stins în zeama de lămâie, esența și încorporăm,...

Afisate 31 - 60 din 375 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

O zi liniara pentru cel mai placid om din oras. Nimic nu te misca. Si Ana lui Manole e mai mobila decat tine.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]