Retete romanesti de suflet!

merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE892
PRIETENI377
Retete

Tort cu creme de ciocolata si clementine

In Retete Montare D’oro la 14 Dec 2018

Pregătim blatul de tort. Pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Mixăm albușurile până devin spumoase, apoi, adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă...

Desert langosi de post cu gem si nuci

In Dulciuri la 12 Dec 2018

Preparare aluat. Frecăm într-un bol, drojdia cu zahărul până la diluare, apoi adăugăm puțină apă caldă și 2 linguri de făină și omogenizăm maiaua, pe care o lăsăm la crescut maxim 10 minute. Adăugăm apoi maiaua crescută peste făina cernută într-un alt...

Prajitura Fantezie cu foi fragede si piscoturi cu cacao

In Retete Montare D’oro la 7 Dec 2018

Pentru aluatul fraged, amestecăm ouăle cu puțină sare și zahărul, apoi adăugăm iaurtul și uleiul de cocos și omogenizăm amestecul. Cernem puțină făină cu praful de copt și bicarbonatul și încorporăm amestecul în compoziția de mai sus. Adăugăm și restul de...

Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

In Prajituri la 6 Dec 2018

Pregătim aluatul pe care îl lăsăm la rece 20 de minute. Amestecăm într-un vas gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul amestecat cu cel vanilat și adăugăm untul rece, tăiat în cubulețe. Imediat adăugăm și bicarbonatul stins în zeamă de...

Pasta de fasole cu sos de ceapa caramelizata

In Mancaruri de post la 23 Noi 2018

Fasolea, bine spălată, se pune la hidratat în multă apă rece, de seara până dimineața, ținută la frigider. A doua zi, se scurge apa, se clătește fasolea cu apă rece și se pune la fiert în apă cât să fie acoperită. Se adaugă și un praf de bicarbonat...

Chiftele in crusta de susan

In Porc la 22 Noi 2018

Curățăm legumele și le clătim cu apă rece. Tocăm carnea și presărăm peste ea: sare piper, boia de ardei, cimbru uscat și busuioc. Adăugăm ceapa tocată fin și usturoiul dat pe răzătoare, iar morcovul și cartofii, dați pe răzătoare, îi adăugăm storși bine de...

Pasta de susan preparata in casa - Tahini

In Sosuri la 7 Noi 2018

Mai întâi rumenim ușor semințele de susan. Punem semințele de susan într-o tigaie cu pereți dubli, la foc mediu, și amestecăm intens să nu se ardă. Dacă se ard, vom avea o pastă de susan cu gust intens amărui. Așa că nu le lăsăm pe foc decât 4-5...

Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie

In Prajituri la 24 Oct 2018

Pregătim, mai întâi, perele. Le curățăm de coajă și semințe și le tăiem în felii grosiere. Fiind pere de vară, mai coapte se mai strivește miezul, așa că eu nu le-am mai preparat pe foc. Adăugăm zahărul peste ele și scorțișoara și le amestecăm bine,...

Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

In Supe la 19 Oct 2018

Mai întâi curățăm legumele, le tocăm grosier, le punem într-un vas și le acoperim cu apă. Adăugăm și o linguriță de sare și punem vasul la foc mediu, lăsând legumele să fiarbă până sunt bine pătrunse. Între timp, ne ocupăm de...

Desert chec cu arome si culori de toamna

In Prajituri la 8 Oct 2018

Amestecăm, într-un vas cu pereți groși, dovleacul răzuit cu aproximativ 25 g zahăr. Punem vasul la foc mic și caramelizăm dovleacul până se pătrunde bine, amestecând periodic în el. La final, adăugăm scorțișoara și lăsăm compoziția de dovleac...

Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon

In Zacusca la 8 Oct 2018

Ciupercile de pădure au fost adunate din pădurile de pe unde am copilărit eu, de niște vecini de-ai mamei, iar la mine au ajuns direct curățate și tocate. Așa că nu am poze cu ele întregi și nici nu știu câte au fost din fiecare fel, dar ponderea au avut-o hribii, apoi...

Gogosari in sos de rosii

In Muraturi la 27 Sep 2018

De menționat că gogoșarii au fost cântăriți în stare naturală, nu după ce i-am curățat. Spălăm gogoșarii foarte bine în apă rece, îi ștergem și îi tăiem în două, pentru a le îndepărta cotoarele, semințele și nervurile. Apoi...

Desert rapid cu struguri, preparat la tigaie

In Prajituri la 27 Sep 2018

Mixăm ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat, până acestea din urmă se dizolvă și se obține o compoziție spumoasă. Adăugăm pe rând: uleiul, esența, laptele și omogenizăm după fiecare adaos. La final, încorporăm făina cernută...

Dulceata de dovleac placintar

In Dulceata / Gem la 21 Sep 2018

Pregătim dovleacul. Mai întâi îl ștergem bine pe coajă cu un burete de vase umezit. Spargem dovleacul în două, apoi înlăturăm semințele și nervurile din jurul lor. Tăiem dovleacul în bucăți mai mici să-i putem curăța coaja mai ușor....

Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2018

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo: oul, untul rece tăiat în cuburi și oțetul. Cu vârful degetelor frământăm rapid aluatul, adăugând, treptat și apa rece....

Gogosari in otet, la rece

In Muraturi la 12 Sep 2018

Rețeta pe care o aveam eu era proporțională, adică: 5 kg gogoșari, 500 g zahăr, 500 ml oțet, 5 linguri sare, dar eu am adaptat-o gustului meu. Deci, spălăm bine gogoșarii și îi lăsăm la scurs. Apoi îi tăiem în patru sau în șase bucăți și le...

Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj

In Supe/Ciorbe la 10 Sep 2018

Punem ceapa tocată solzișori la călit în ulei, stropind-o din când în când cu apă fierbinte, să nu prindă acel gust intens de prăjeală. Adăugăm și 2 căței de usturoi curățați și tăiați în rondele subțiri. Când ceapa devine translucidă,...

Salata de legume cu mini mozzarella si oua fierte

In Salate la 31 Aug 2018

Curățăm ceapa, o clătim cu apă rece și o tocăm rondele. Curățăm ridichiile, le clătim bine și le tocăm în sferturi, sau chiar în opt bucăți, dacă sunt mai mari. Curățăm ardeiul, îl clătim cu apă rece și îl tocăm în cuburi. Roșiile...

Desert tort de biscuiti cu mere si crema de vanilie

In Torturi la 30 Aug 2018

Pregătim merele pentru Tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie. Curățăm merele de coajă și cotoare și le dăm pe răzătoarea mare. Le punem într-un vas, pe foc și le amestecăm cu zahărul, până când se caramelizează și se formează sirop. Adăugăm...

Desert crumble cu prune si nuci

In Prajituri la 22 Aug 2018

Spălăm bine prunele, le ștergem, le îndepărtăm sâmburii și le feliem în 4 sau 6, în funcție de mărimea lor. Eu am folosit 3 feluri de prune: vinete românești, negre, din cele pentru țuică și Anna Spath, trei arome deosebite cu o dulceață aparte....

Chiftele in crusta din fulgi de porumb

In Mancaruri cu carne la 12 Aug 2018

Trecem cele două tipuri de carne prin mașina de tocat și le amestecăm bine. Trecem tot prin mașina de tocat, ceapa și usturoiul, curățate și clătite cu apă rece. Curățăm cartofii și morcovii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoare, apoi îi scurgem bine de...

Desert budinca de tapioca cu diverse piureuri din fructe proaspete

In Dulciuri la 10 Aug 2018

Punem apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm perlele de tapioca și le lăsăm să fiarbă 5-6 minute, apoi le strecurăm și le clătim cu apă rece. În același timp. punem și laptele la fiert cu un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere,...

Desert chec umed de post, cu dulceata de gutui si scortisoara

In Prajituri la 8 Aug 2018

Desfacem borcanul cu dulceață și răsturnăm conținutul într-un bol. Eu am avut o dulceață cu niște cuburi de gutui ceva mai mari. Amestecăm uleiul cu apa. Cernem o parte din făină (250 g) împreună cu praful de copt și cacaua. Aducem pe masa de lucru si...

Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate

In Mancaruri de legume la 1 Aug 2018

Spălăm dovleceii și vânăta, ceapa o curățăm, apoi le feliem pe toate, în rondele de aproximativ 5-6 mm grosime. Presărăm sare peste vinete și dovlecei, și le lăsăm câteva minute să elimine din suc, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante....

Tocanita de hribi cu ceapa si marar

In Mancaruri de post la 19 Iul 2018

Punem, într-un ceaun  wok, în cazul meu), uleiul la încins. Tocăm ceapa solzișori și doi căței de usturoi, rondele. Le călim în uleiul încins, până când ceapa devine sticloasă. Adăugăm hribii bine spălați, scurși și tocați...

Musaca de vinete cu dovlecei

In Mancaruri de legume la 4 Iul 2018

Spălăm bine vinetele și dovleceii și le tăiem în rondele de 7-8 mm grosime. Presărăm sare peste ele și le lăsăm 5-6 minute să elimine din apă, le tamponăm cu prosoape absorbante și le frigem pe grillul încins și uns ușor cu ulei, pentru aproximativ 1 minut pe...

Ciorba de rosii cu bacon afumat si cartofi

In Ciorbe la 4 Iul 2018

  Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar morcovul îl curățăm și îl dăm pe răzătoare. Baconul îl tăiem fie în cuburi mici, fie fideluță. Punem uleiul la încins și adăugăm toate aceste ingrediente. Le lăsăm la preparat,...

Ardei umpluti, in sos de rosii cu amestec de ierburi italiene

In Retete Delikat la 2 Iul 2018

Mai intai pregatim compozitia pentru umplut ardeii. Tocam ceapa si o calim in putin ulei pana devine translucida, apoi adaugam morcovul dat pe razatoare. Amestecam bine cele doua ingrediente, iar cand morcovul este patruns, adaugam carnea tocata si o amestecam intens cu ingredientele de pe...

Zacusca de vara cu multe legume si ierburi aromate

In Retete Delikat la 2 Iul 2018

Mai întâi coacem ardeii și vinetele. Eu am avut ardei la congelator, deci i-am folosit direct înghețați. Apoi curățăm legumele coapte și le lăsăm la scurs.  Curățăm dovleceii de coajă și semințe și îi dăm pe răzătoare. Punem un vas cu apă...

Chiftele din carne de porc

In Retete Delikat la 25 Iun 2018

Trecem prin mașina de tocat carnea, ceapa și usturoiul. Morcovul și cartofii îi dăm pe răzătoare și îi scurgem de sucul pe care îl lasă. Pătrunjelul verde îl tocăm mărunt. Amestecăm într-un vas toate aceste ingrediente și adăugăm delikatul,...

Afisate 1 - 30 din 892 retete    
Concurs Montare D'oro
 
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.

 
 
 

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro