Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE971
PRIETENI387
Retete

Cartofi dulci in crusta de mustar cu pesmet

In Mancaruri de post la 25 Mai 2019

Pornim cuptorul la 200 de grade C. Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în bastonașe mai mari și mai grosiere decât pentru clasicii cartofi pai. Amestecăm cele două tipuri de muștar și adăugăm amestecul peste bastonașele de cartofi dulci. Amestecăm bine...

Lapte de orez brun cu scortisoara si ghimbir

In Bauturi la 23 Mai 2019

Mai întâi spălăm bine orezul pentru a scăpa de impurități. Adăugăm 500 ml de apă rece peste el și îl lăsăm la hidratat câteva ore. Eu l-am lăsat de seara până dimineața. Spălăm stafidele, le îndepărtăm codițele și le punem și pe ele la...

Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume

In Pui la 22 Mai 2019

Tocăm pieptul de pui împreună cu ceapa. Adăugăm condimentele, orezul și încorporăm ouăle. Omogenizăm bine compoziția de perișoare din piept de pui. Punem apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere adăugăm o linguriță de sare și amestecăm până se...

Desert inghetata de capsuni servita cu jeleu de capsuni

In Dulciuri la 19 Mai 2019

Spălăm bine căpșunile, le îndepărtăm codițele și le lăsăm la scurs, într-o sită. Apoi, le tăiem în sferturi și le stropim cu zeamă de lămâie. Aceasta ajută la intensificarea culorii, dar este utilă și pentru a nu se crea acele ace de gheață prin...

Desert cosulete Duo cu ciocolata si dulceata de trandafiri

In Dulciuri la 19 Mai 2019

Topim, în vase separate, la bain marie, ciocolata albă și ciocolata amăruie. Când sunt fluide, cu ajutorul unei pensule tapetăm pereții formelor de brioșe din silicon cu câte un strat de ciocolată. Eu am format 6 coșulețe de ciocolată albă și 6 coșulețe de...

Stufat de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 17 Mai 2019

Porționăm carnea de iepure în bucăți mai mici și o curățăm de grăsime și pelicula de deasupra. Presărăm sare și piper peste carne și o lăsăm puțin la odihnit, cât pregătim restul ingredientelor. Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm rondele. Amestecăm...

Socata preparata in trei moduri

In Bauturi la 16 Mai 2019

Mai întâi pregătim niște borcane de sticlă, pe care le clătim bine. Eu am avut două borcane de 2,5 l și unul de 5 l, pe astea le-am avut libere și în ele am pregătit socata. Clătim foarte bine florile de soc să eliminăm toate impuritățile, apoi le...

Desert gogosi cu flori de salcam

In Dulciuri la 15 Mai 2019

Mai întâi rupem florile de salcâm cu codițe si le clătim în apă rece, apoi le lăsăm la scurs. Amestecăm ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat până se spumează. Apoi, adăugăm iaurtul, omogenizăm și încorporăm, treptat, făina...

Smoothie de morcovi cu mere si lapte de caju

In Love Smoothies la 13 Mai 2019

Curățăm morcovii și îi tăiem în bucăți mai mici. Spălăm merele și le curățăm coaja, doar dacă este afectată. Coaja merelor conține o parte din vitamine și este recomandat să o folosim. Eu am răzuit în franjuri mai mari, o parte din coaja mărului roșu, pentru...

Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor

In Pui la 12 Mai 2019

Spălăm bine cartofii cu buretele de vase, pentru a îndepărta frumos coaja subțire de pe ei. Îi lăsăm la scurs. Pentru chiftele, tocăm carnea de pui amestecată cu șunculița afumată, împreună cu ceapa și usturoiul curățate. Dăm pe răzătoare morcovul curățat și...

Desert chec cu iaurt si afine

In Prajituri la 12 Mai 2019

Scoatem untul din frigider cu 20 de minute înainte de a începe procesul tehnologic, pentru a fi moale. Măcinăm zahărul și îl transformăm în zahăr pudră și dăm deoparte 2 linguri cu vârf din el și le amestecăm cu zahărul vanilat Spălăm afinele și le...

Copanele cu cartofi noi la cuptor si sos de usturoi

In Pui la 10 Mai 2019

Clătim bine copănelele, apoi le tamponăm cu prosoape absorbante. Chiar dacă se spune că nu este bine să clătim carnea, eu nu pot să o las așa... Spălăm cartofii bine cu buretele de vase și îi lăsăm în coajă. Îi tamponăm și pe aceștia cu prosoape absorbante....

Salata de legume cu quinoa alba si branza

In Salate la 10 Mai 2019

Mai întâi clătim bine quinoa în apă rece. Punem quinoa într-o sită deasă si o clătim în 2-3 ape pentru a scăpa de stratul de saponină cu gust nu foarte plăcut. Punem quinoa la fiert în apă cât de două ori volumul acesteia. Adăugăm și puțină...

Ciorba de loboda cu costita afumata, acrita cu corcoduse

In Ciorbe la 9 Mai 2019

Spălăm bine costița cu apă fierbinte și o porționăm. Punem o oală cu apă la fiert. Alegem frunzele de lobodă și le clătim bine în 2-3 ape, pentru a îndepărta toate impuritățile. Când apa începe să fiarbă, opărim frunzele de lobodă pentru câteva...

Aperitiv sparanghel invelit in jambon si aluat foietaj

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2019

Lăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Îndepărtăm partea lemnoasă de la sparanghel și îl clătim bine în apă rece. Punem la fiert apa cu sarea, zahărul, untul și zeama de lămâie. Când atinge punctul de fierbere, adăugăm sparanghelul...

Ostropel de pui la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 6 Mai 2019

Pregătim toate ingredientele de la început, să le avem gata când pornim aparatul. Porționăm carnea, o spălăm și o uscăm, apoi o condimentăm cu sare și piper. Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm mărunt. Oprim 1 cățel de usturoi pentru la final. Amestecăm pasta de...

Desert ciocolata de casa cu fructe uscate

In Dulciuri la 5 Mai 2019

Măsurăm cantitățile ingredientelor și le punem în boluri separate. Untul de cacao, fiind solid, ca un săpun de casă, îl dăm pe răzătoare și îl punem într-un vas. Peste fructele uscate adăugăm băutura vegetală din alune organice ca să le hidratăm. Praful de...

Aperitiv oua panirate cu sos de iaurt si castraveti murati

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2019

Scurgem fileul de ton, de ulei, îl stropim cu zeamă de lămâie și adăugăm crema de brânză peste el. Spălăm pătrunjelul și îi tocăm frunzele mărunt. Amestecăm două ouă crude cu un praf de sare și unul de piper. Punem într-un bol făina și în...

Maioneza preparata altfel decat in modul clasic

In Pt salate la 22 Apr 2019

Punem în recipientul blenderului: oul, muștarul, sarea, zeama de lămâie și 250 ml ulei. Așezăm capacul recipientului și pornim blenderul la viteză mică. În câteva secunde maioneza este deja stabilă și putem adăuga restul de ulei. Îl adăugăm pe tot odată...

Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2019

Este bine ca întotdeauna, când preparăm ceva, să aducem pe masa de lucru tot ce este necesar pentru preparat. Adică ustensile și ingrediente. Cernem mălaiul într-un vas, pentru a fi aerat. Pregătim sarea, rupem frunzele de busuioc și le spălăm. Dăm...

Aperitiv briose cu legume si sunca presata

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2019

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele. Dăm morcovul pe răzătoare, la fel și șunca presată. Tocăm spanacul mărunt( eu am pus din cel congelat). Cernem făina și amestecăm 250 g cu praful de copt. Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, adăugăm și...

Hummus de linte rosie cu pasta de caju

In Mancaruri de post la 19 Apr 2019

Punem apa la fiert cu puțină sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm lintea. O lăsăm să fiarbă până este bine hidratată și absoarbe aproape toată apa. Apoi o scurgem, o lăsăm să se tempereze și o punem în vasul blenderului și o transformăm în...

Chiftele de ton cu ciuperci si alte legume

In Ton la 19 Apr 2019

Spălăm cartofii bine pe coajă și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Curățăm morcovul și îl punem la fiert în apă cu puțină sare. Desfacem conservele de ton și punem conținutul la scurs, într-o sită. Spălăm pătrunjelul verde...

Iepure in sos de rosii cu ceapa si usturoi, la multicooker crock pot express

In Multicooking la 18 Apr 2019

Pregătim carnea, curățând-o și porționând-o, apoi o stropim ușor cu zeamă de lămâie și presărăm peste ea sare și piper. O lăsăm la rece 20-30 de minute, într-un vas acoperit. Mai întâi folosim funcția de sotare, pentru a sota carnea și ceapa....

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

In Prajituri la 15 Apr 2019

Cernem 450 g făină, într-un vas și facem o adâncitură la mijloc. Punem acolo garantul pentru aluaturi dospite și zahărul. Încălzim băutura din orez și dizolvăm în ea uleiul de cocos, care este solidificat. Adăugăm și un praf de sare și esența și o turnăm,...

Sucuri naturale din fructe si legume la storcatorul Kuvings

In Bauturi la 15 Apr 2019

Nu trebuie decât să curățăm și spălăm legumele și să le tăiem în bucăți mai mici cât să încapă în cuva storcătorului. Merele nu le decojim,  le putem lăsa întregi, sau putem alege să le îndepărtăm cotoarele. Pentru fiecare suc...

Desert cozonac de post cu suc de portocale si glazura de cacao

In Prajituri la 8 Apr 2019

Aducem ingredientele la temperatura camerei, în special făina. Cernem făina într-un vas și îi facem o adâncitură la mijloc, unde punem drojdia plus o lingură de zahăr. Încălzim sucul de portocale și turnăm puțin peste drojdie. Amestecăm drojdia cu zahărul...

Desert briose bicolore cu banuti de ciocolata albi si negri

In Prajituri la 7 Apr 2019

Frecăm untul moale cu îndulcitorul și un praf de sare, apoi încorporăm, pe rând, ouăle. Adăugăm iaurtul, apoi bicarbonatul care se va stinge în aciditatea iaurtului. Amestecăm 450 g făină cu praful de copt și le cernem deasupra celorlalte ingrediente,...

Smoothie de ananas cu kiwi si rodie

In Love Smoothies la 6 Apr 2019

Tăiem ananasul în rondele, le curățăm coaja și partea tare din mijloc, apoi le tăiem în cuburi. Curățăm cele două kiwi de coajă și, de asemeni, le tăiem în cuburi. Secționăm rodia și îi scoatem semințele. Cu ajutorul unui blender transformăm, pe...

Hummus cu leurda

In Mancaruri de post la 5 Apr 2019

Punem năutul la scurs în două site, pentru că vom face hummusul în două culori. Nu aruncăm lichidul, pentru că o parte din el îl vom folosi la final, pentru omogenizarea hummusului. Curățăm usturoiul și îl dăm pe răzătoarea cea mai mică. Spălăm leurda...

Afisate 1 - 30 din 971 retete    
INVITATIE LA PICNICUL BUCATARASILOR!
 
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

 
 
 

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro