Crocktober si retetele lui delicioase!

merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE884
PRIETENI374
Retete

Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

In Supe la 19 Oct 2018

Mai întâi curățăm legumele, le tocăm grosier, le punem într-un vas și le acoperim cu apă. Adăugăm și o linguriță de sare și punem vasul la foc mediu, lăsând legumele să fiarbă până sunt bine pătrunse. Între timp, ne ocupăm de...

Desert chec cu arome si culori de toamna

In Prajituri la 8 Oct 2018

Amestecăm, într-un vas cu pereți groși, dovleacul răzuit cu aproximativ 25 g zahăr. Punem vasul la foc mic și caramelizăm dovleacul până se pătrunde bine, amestecând periodic în el. La final, adăugăm scorțișoara și lăsăm compoziția de dovleac...

Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon

In Zacusca la 8 Oct 2018

Ciupercile de pădure au fost adunate din pădurile de pe unde am copilărit eu, de niște vecini de-ai mamei, iar la mine au ajuns direct curățate și tocate. Așa că nu am poze cu ele întregi și nici nu știu câte au fost din fiecare fel, dar ponderea au avut-o hribii, apoi...

Gogosari in sos de rosii

In Muraturi la 27 Sep 2018

De menționat că gogoșarii au fost cântăriți în stare naturală, nu după ce i-am curățat. Spălăm gogoșarii foarte bine în apă rece, îi ștergem și îi tăiem în două, pentru a le îndepărta cotoarele, semințele și nervurile. Apoi...

Desert rapid cu struguri, preparat la tigaie

In Prajituri la 27 Sep 2018

Mixăm ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat, până acestea din urmă se dizolvă și se obține o compoziție spumoasă. Adăugăm pe rând: uleiul, esența, laptele și omogenizăm după fiecare adaos. La final, încorporăm făina cernută...

Dulceata de dovleac placintar

In Dulceata / Gem la 21 Sep 2018

Pregătim dovleacul. Mai întâi îl ștergem bine pe coajă cu un burete de vase umezit. Spargem dovleacul în două, apoi înlăturăm semințele și nervurile din jurul lor. Tăiem dovleacul în bucăți mai mici să-i putem curăța coaja mai ușor....

Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2018

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo: oul, untul rece tăiat în cuburi și oțetul. Cu vârful degetelor frământăm rapid aluatul, adăugând, treptat și apa rece....

Gogosari in otet, la rece

In Muraturi la 12 Sep 2018

Rețeta pe care o aveam eu era proporțională, adică: 5 kg gogoșari, 500 g zahăr, 500 ml oțet, 5 linguri sare, dar eu am adaptat-o gustului meu. Deci, spălăm bine gogoșarii și îi lăsăm la scurs. Apoi îi tăiem în patru sau în șase bucăți și le...

Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj

In Supe/Ciorbe la 10 Sep 2018

Punem ceapa tocată solzișori la călit în ulei, stropind-o din când în când cu apă fierbinte, să nu prindă acel gust intens de prăjeală. Adăugăm și 2 căței de usturoi curățați și tăiați în rondele subțiri. Când ceapa devine translucidă,...

Salata de legume cu mini mozzarella si oua fierte

In Salate la 31 Aug 2018

Curățăm ceapa, o clătim cu apă rece și o tocăm rondele. Curățăm ridichiile, le clătim bine și le tocăm în sferturi, sau chiar în opt bucăți, dacă sunt mai mari. Curățăm ardeiul, îl clătim cu apă rece și îl tocăm în cuburi. Roșiile...

Desert tort de biscuiti cu mere si crema de vanilie

In Torturi la 30 Aug 2018

Pregătim merele pentru Tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie. Curățăm merele de coajă și cotoare și le dăm pe răzătoarea mare. Le punem într-un vas, pe foc și le amestecăm cu zahărul, până când se caramelizează și se formează sirop. Adăugăm...

Desert crumble cu prune si nuci

In Prajituri la 22 Aug 2018

Spălăm bine prunele, le ștergem, le îndepărtăm sâmburii și le feliem în 4 sau 6, în funcție de mărimea lor. Eu am folosit 3 feluri de prune: vinete românești, negre, din cele pentru țuică și Anna Spath, trei arome deosebite cu o dulceață aparte....

Chiftele in crusta din fulgi de porumb

In Mancaruri cu carne la 12 Aug 2018

Trecem cele două tipuri de carne prin mașina de tocat și le amestecăm bine. Trecem tot prin mașina de tocat, ceapa și usturoiul, curățate și clătite cu apă rece. Curățăm cartofii și morcovii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoare, apoi îi scurgem bine de...

Desert budinca de tapioca cu diverse piureuri din fructe proaspete

In Dulciuri la 10 Aug 2018

Punem apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm perlele de tapioca și le lăsăm să fiarbă 5-6 minute, apoi le strecurăm și le clătim cu apă rece. În același timp. punem și laptele la fiert cu un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere,...

Desert chec umed de post, cu dulceata de gutui si scortisoara

In Prajituri la 8 Aug 2018

Desfacem borcanul cu dulceață și răsturnăm conținutul într-un bol. Eu am avut o dulceață cu niște cuburi de gutui ceva mai mari. Amestecăm uleiul cu apa. Cernem o parte din făină (250 g) împreună cu praful de copt și cacaua. Aducem pe masa de lucru si...

Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate

In Mancaruri de legume la 1 Aug 2018

Spălăm dovleceii și vânăta, ceapa o curățăm, apoi le feliem pe toate, în rondele de aproximativ 5-6 mm grosime. Presărăm sare peste vinete și dovlecei, și le lăsăm câteva minute să elimine din suc, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante....

Tocanita de hribi cu ceapa si marar

In Mancaruri de post la 19 Iul 2018

Punem, într-un ceaun  wok, în cazul meu), uleiul la încins. Tocăm ceapa solzișori și doi căței de usturoi, rondele. Le călim în uleiul încins, până când ceapa devine sticloasă. Adăugăm hribii bine spălați, scurși și tocați...

Musaca de vinete cu dovlecei

In Mancaruri de legume la 4 Iul 2018

Spălăm bine vinetele și dovleceii și le tăiem în rondele de 7-8 mm grosime. Presărăm sare peste ele și le lăsăm 5-6 minute să elimine din apă, le tamponăm cu prosoape absorbante și le frigem pe grillul încins și uns ușor cu ulei, pentru aproximativ 1 minut pe...

Ciorba de rosii cu bacon afumat si cartofi

In Ciorbe la 4 Iul 2018

  Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar morcovul îl curățăm și îl dăm pe răzătoare. Baconul îl tăiem fie în cuburi mici, fie fideluță. Punem uleiul la încins și adăugăm toate aceste ingrediente. Le lăsăm la preparat,...

Ardei umpluti, in sos de rosii cu amestec de ierburi italiene

In Retete Delikat la 2 Iul 2018

Mai intai pregatim compozitia pentru umplut ardeii. Tocam ceapa si o calim in putin ulei pana devine translucida, apoi adaugam morcovul dat pe razatoare. Amestecam bine cele doua ingrediente, iar cand morcovul este patruns, adaugam carnea tocata si o amestecam intens cu ingredientele de pe...

Zacusca de vara cu multe legume si ierburi aromate

In Retete Delikat la 2 Iul 2018

Mai întâi coacem ardeii și vinetele. Eu am avut ardei la congelator, deci i-am folosit direct înghețați. Apoi curățăm legumele coapte și le lăsăm la scurs.  Curățăm dovleceii de coajă și semințe și îi dăm pe răzătoare. Punem un vas cu apă...

Chiftele din carne de porc

In Retete Delikat la 25 Iun 2018

Trecem prin mașina de tocat carnea, ceapa și usturoiul. Morcovul și cartofii îi dăm pe răzătoare și îi scurgem de sucul pe care îl lasă. Pătrunjelul verde îl tocăm mărunt. Amestecăm într-un vas toate aceste ingrediente și adăugăm delikatul,...

Desert prajitura Furnicuta

In Prajituri la 20 Iun 2018

Mixăm albușurile spumă, presărate cu sare, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă. Zahărul se va măcina, pentru că se bat mai bine albușurile cu zahărul pudră. Adăugăm, treptat, făina cernută și macul, folosind...

Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata

In Prajituri la 20 Iun 2018

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Separăm albușurile de gălbenușuri. Punem albușurile în bolul mixerului, presărăm sare peste ele și le mixăm până devin albe și spumoase. Măcinăm zahărul împreună cu zahărul vanilat, pentru a scurta timpul de preparare a bezelei,...

Salata de varza cu ton si rosii deshidratate, la borcan

In Salate la 11 Iun 2018

Tocăm varza fideluță, apoi o frecăm cu puțină sare și o stropim cu zeamă de lămâie. O lăsăm așa 10-15 minute, să-și lase sucul, timp în care pregătim și restul îngredientelor. Scurgem fileul de ton și îl stropim cu puțină zeamă de lămâie....

Dovlecei in crusta din fulgi de porumb cu sos tzatziki

In Mancaruri de legume la 11 Iun 2018

Spălăm bine dovleceii și îi feliem în rondele de 3-4 mm grosime. Așezăm rondelele pe un suport și presărăm sare peste ele pentru a le ajuta să elimine din zeamă. Le lăsăm 7-8 minute, le ștergem cu prosop de hârtie absorbant, le întoarcem și pe cealaltă...

Desert mini pancakes cu piersici

In Dulciuri la 11 Iun 2018

Punem untul la topit și îl lăsăm să se răcească. Punem bicarbonatul în zeama de lămâie, să se activeze. Spălăm bine piersicile și le transformăm în piure, cu ajutorul unui blender. Dacă vreți le decojiți, eu am lăsat și coaja că e gustoasă....

Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii

In Retete Delikat la 10 Iun 2018

Pentru friptura de porc, portionam carnea, o asezam in tava si presaram condimentele peste ea. O amestecam bine cu condimentela sa se pudreze uniform, apoi acoperim tava si o dam 30 de minute la rece. Dupa acest interval, picuram ulei peste carne, o amestecam din nou sa se unga uniform si o...

Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate

In Retete Delikat la 6 Iun 2018

Mai intai curatam spalam si tocam legumele cuburi. Punem apa la fiert, cu putina sare si adaugam ceapa si morcovii, cand apa atinge punctul de fierbere Lasam legumele sa fiarba pana se patrund si pregatim perisoarele, intre timp. Tocam carnea si ceapa si le amestecam. Clatim orezul si...

Briose din cartofi cu bacon in sos de rosii

In Porc la 4 Iun 2018

Preparăm brioșele Rumenim ușor, în uleiul încins, baconul tăiat în fâșii subțiri, apoi îl lăsăm să se răcească. Tocăm pătrunjelul verde, mărunt. Dăm cașcavalul pe răzătoare. Cernem făina împreună cu praful de copt. Când baconul...

Afisate 1 - 30 din 884 retete    
Retete inspirate de toamna!
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Daca cineva rade, razi impreuna cu el! Daca cineva canta, canta impreuna cu el! Daca cineva lucreaza... lasa-l sa lucreze!

 
 
 
GASTROART
PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 12 - “Taci și-nghite” sau o mămăligă îmbunătățită
Înainte de a ajunge la provocarea din această săptămână vă invit să aflați câte ceva despre aducerea porumbului în Europa și în Țările Române....
PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 11 - Sarmalele - un preparat festiv
 Sarmalele,... ahhhh sarmalele. Nu văd alt preparat tradițional  cu un asemenea CV. Se joacă reputații de socăcițe în jurul oalei cu sarmale de câteva generații,...

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro