Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1000
PRIETENI361
Retete

Desert tort cu creme de ciocolata si jeleu de clementine

In Torturi la 16 Feb 2020

Preparăm blatul de tort. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Albușurile, le punem în bolul mixerului și le mixăm până se spumează, mai întâi la treaptă inferioară, apoi la o treaptă superioară, chiar maximă. Sarea...

Piept de pui cu roșii și mozzarella la cuptor

In Pui la 16 Feb 2020

Presărăm sare și piper peste bucățile din piept de pui și le rumenim pe ambele părți, în tigaia încinsă, unsă cu foarte puțin ulei. Nu le lăsăm decât 1-2 minute pe fiecare parte, pentru a le sigila. Între timp, spălăm frunzele de busuioc, feliem roșiile...

Ciorba de legume cu zeama de varza

In Ciorbe la 2 Feb 2020

Mai întâi pregătim toate legumele curățându-le și tocându-le cuburi de dimensiuni aproximativ egale. Punem uleiul la încins și călim ușor ceapa, doar atât cât să-și schimbe culoarea. Apoi adăugăm morcovul și albiturile și le amestecăm bine...

Desert rulada cu crema de nuci si visine din compot

In Prajituri la 1 Feb 2020

Pentru foaia de ruladă , separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ele. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în continuare până când bezeaua devine fermă. Adăugăm gălbenușurile, omogenizăm...

Desert prajitura Trio cu mere si crema in doua culori

In Prajituri la 26 Ian 2020

Pentru compoziția de mere , curățăm merele, le trecem prin robot, urmărind să obținem bucățele neuniforme, că dau mai bine ca aspect. Adăugăm zahărul și transferăm vasul pe foc, amestecând constant în mere să se caramelizeze uniform. Când sunt bine pătrunse și...

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2020

Pregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată. Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se formează și îi lăsăm să fiarbă până se pătrund, apoi îi scurgem și îi...

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2020

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul în care stingem bicarbonatul de sodiu. Amestecăm rapid toate aceste ingrediente,...

Desert prajitura cu piscoturi de cacao in crema

In Prajituri la 6 Ian 2020

Pregătim blatul. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul, pe care eu îl macin și îl transform în spumă și mixăm în continuare, până bezeaua devine foarte fermă....

Desert nuci cu ciocolata in aluat si crema de nuci

In Prajituri la 29 Dec 2019

Mai întâi topim ciocolata. Rupem ciocolata în bucăți mici, pe care le adăugăm într-un vas, pe foc, împreună cu laptele. Amestecăm intens până se topește ciocolata și se omogenizează compoziția. O lăsăm, apoi, să se răcească. În bolul...

Supa crema de legume cu bacon crocant

In Supe la 28 Dec 2019

Spălăm bine roșiile și le opărim în apă clocotită cu puțină sare, apoi le lăsăm să se tempereze și le curățăm. Curățăm restul legumelor și le tocăm cuburi. Punem uleiul la încins și călim în el mai întâi ceapa și un cățel de usturoi....

Aperitiv pasta de jumari cu ceapa si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 23 Dec 2019

Curățăm ceapa și o tocăm mai mărunt, iar usturoiul îl dăm pe răzătoare. Folosind blenderul, se poate pune și întreg, dar eu îl prefer din start dat pe răzătoare. Punem în cuva blenderului mai întâi cele două tipuri de muștar apoi usturoiul, ceapa...

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

In Porc la 22 Dec 2019

Desfacem foile de varză și le ținem în apă rece 30-40 de minute. Dacă varza este foarte acră, mai schimbăm apa, odată. Amestecăm carnea tocată, în proporție de 2/3 carne de porc, împănată și 1/3 carne de vițel. O asezonăm cu puțină sare, puțin cimbru...

Desert biscuiti spritati, cu pudra de roscove

In Prajituri la 21 Dec 2019

Punem în bolul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos, smântâna și esența. Le mixăm până se omogenizează compoziția. Nu ne vom speria dacă se separă puțin grăsimea, pentru că se va omogeniza aluatul la final. Cernem o parte din făină împreună cu pudra...

Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie

In Prajituri la 21 Dec 2019

Punem în vasul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos și cel vanilat, iaurtul și esența și le mixăm până se omogenizează compoziția. Cernem puțină făină împreună cu bicarbonatul și adăugăm amestecul peste compoziția din vas. Mixăm în continuare,...

Desert cozonac cu aluat oparit

In Dulciuri la 19 Dec 2019

Pentru aluat, este bine să aducem făina în bucătărie de seara și să o cernem. A doua zi, o mai cernem odată, în vasul în care vom frământa aluatul, pentru a fi aerată și facem o adâncitură la mijlocul ei. Punem laptele la încălzit, fără zahăr și...

Desert placinta combinata cu dovleac si gutui

In Prajituri la 2 Dec 2019

Mai întâi, lăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Curățăm dovleacul și îl tocăm într-un chopper sau robot, dar nu foarte mărunt. Curățăm gutuile și, asemeni dovleacului, le tocăm, apoi le stropim cu zeamă de lămâie să nu...

Reteta rapida de fasole cu carnati afumati

In Mancaruri de legume la 1 Dec 2019

Curățăm legumele, le spălăm și le tocăm în cuburi. Jumătate din cățeii de usturoi îi tăiem rondele, iar restul îi vom răzui spre final. Tăiem cârnații în rondele mai groase. Spălăm pătrunjelul și îl tocăm mărunt. Punem uleiul la...

Aperitiv briose cu mix de legume, carne si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2019

Topim untul într-o tigaie încăpătoare și adăugăm legumele congelate. Le lăsăm să se decongeleze, amestecându-le ușor, pe foc, apoi le lăsăm la răcit. Tăiem mușchiulețul în cuburi, iar cașcavalul îl răzuim. Amestecăm ouăle cu un praf de...

Desert orez cu lapte si mousse de dovleac cu caramel

In Dulciuri la 22 Noi 2019

Mai întâi punem laptele la fiert cu un praf de sare și batoanele de scorțișoară. Îl lăsăm până atinge punctul de fierbere, adăugând și zahărul tos pe parcurs. Punem orezul într-o sită și îl clătim bine  în 2-3 ape reci, apoi...

Desert clatite de post cu bautura eco din orez

In Dulciuri la 22 Noi 2019

Punem într-un vas, băutura eco din orez, împreună cu zahărul brut și le amestecăm până la topirea zahărului. Băutura este și ea dulceagă, deci nu este nevoie de prea mult zahăr, dar depinde de gustul fiecăruia. Eu, de obicei, nu prepar aluatul de clătite decât...

Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie

In Torturi la 12 Noi 2019

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Topim la bain marie, ciocolata ruptă în bucăți, împreună cu untul. Amestecăm până omogenizăm bine compoziția, apoi o lăsăm să se tempereze până preparăm bezeaua. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare...

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

In Ciorbe la 3 Noi 2019

Spălăm bine sfecla roșie și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită. Porționăm costița, o spălăm bine în apă caldă și o punem la fiert în 2 l de apă. În alt vas punem borșul la fiert. Curățăm ceapa, o tocăm solzișori, iar morcovul și...

Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan, la slow cooker Crock-Pot 6L Duraceramic

In Slow Cooker la 21 Oct 2019

Mai întâi spălăm foarte bine ciolanul afumat, în apă fierbinte. Apoi îl crestăm în mai multe locuri, fără a-l dezosa. Curățăm legumele și le tocăm. Un morcov l-am tocat cuburi, iar unul l-am dat pe răzătoare pentru a colora frumos ciorba. Luăm vasul...

Tocana de ardei copti cu galuste bavareze, la Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 10 Oct 2019

Coacem ardeii, îi curățăm și îi lăsăm la scurs. Cât timp se scurg ardeii, ne ocupăm de găluștele bavareze. Tăiem bagheta de pâine în cuburi mici pe care le punem într-un bol. Pornim Multicookerul Crock Pot Expres cu gătire sub presiune pe...

Salata de ardei iuti cu ceapa in otet

In Muraturi la 26 Sep 2019

Alegem ardei multicolori și combinăm ceapa, pentru a avea varietate de gust și culoare, așa cum îi stă bine oricărui preparat. Se spală bine ardeii  și se toacă în rondele, cei iuți și cei bulgărești, cu semințe cu tot, iar ardeii capia se toacă în cuburi...

Ketchup de casa dulce-picant

In Bulion la 25 Sep 2019

Trebuie să specific că ingredientele au fost cântărite după ce au fost curățate, pentru că am vrut să am proporția de 1:1 între roșii și ardei. Trecem roșiile, tocate mărunt, prin separatorul de semințe( dacă avem) și le punem la fiert într-un vas...

Desert tort cu crema de ciocolata alba si afine - 7 ani de bucataras

In Torturi la 9 Iul 2019

Pentru blatul de tort, separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Albușurile, le punem în bolul mixerului și le mixăm până se spumează, mai întâi la treaptă inferioară, apoi la o treaptă superioară, chiar maximă. Sarea ajută...

Ciorba din legume de vara dreasa cu iaurt

In Ciorbe la 27 Iun 2019

Curățăm păstăile de fasole de capete, le spălăm bine în apă rece și le rupem în două. Curățăm ceapa și o tocăm solzișori. Curățăm morcovul, păstârnacul și țelina și le tăiem în franjuri cu ustensila de curățat, sau le putem da pe răzătoarea...

Desert inghetata de banane si caramel condensat

In Dulciuri la 27 Iun 2019

Decojim bananele, le rupem în bucăți mai mici și le punem în recipientul blenderului. Adăugăm zeama de lămâie și pornim blenderul, transformându-le într-un piure fin. Apoi amestecăm piureul de banane cu caramelul condensat, până la omogenizare. Punem...

Cartofi dulci in crusta de mustar cu pesmet

In Mancaruri de post la 25 Mai 2019

Pornim cuptorul la 200 de grade C. Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în bastonașe mai mari și mai grosiere decât pentru clasicii cartofi pai. Amestecăm cele două tipuri de muștar și adăugăm amestecul peste bastonașele de cartofi dulci. Amestecăm bine...

Afisate 1 - 30 din 1000 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro