Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1004
PRIETENI363
Retete

Desert tort cu crema de ciocolata si jeleu de coacaze negre

In Torturi la 9 Iul 2020

Pentru blat , aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea pregătirii compoziției de blat și în special ouăle. In mod special, ouăle nu trebuie sa fie reci, scoase direct din frigider atunci când ne apucăm de lucru,...

Desert mini tarte cu cirese

In Prajituri la 15 Mai 2020

Mai întâi, pregătim umplutura de cireșe. Îndepărtăm sâmburii de la cireșe și le punem într-un bol. Adăugăm zahărul peste ele, le amestecăm și le dăm la rece până pregătim aluatul, timp în care se va forma sirop. Pentru aluatul de...

Desert cozonac cu untura in aluat

In Prajituri la 20 Apr 2020

Ca la orice aluat de cozonac, toate ingredientele trebuie ținute la temperatura camerei, cam cu 1-2 ore înainte de a le folosi. Făina se cerne de două ori pentru a o aera. La mijlocul făinii, unde facem o adâncitură, punem drojdia și o lingură de zahăr. Turnăm puțin lapte...

Turte chinezesti cu ceapa verde

In Piine la 1 Apr 2020

Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu sarea. Fierbem apa până la primul clocot și o turnăm imediat peste făină, amestecând continuu până când făina absoarbe toată apa. Lăsăm aluatul astfel format să se tempereze, cât să-l suporte...

Desert tort cu creme de ciocolata si jeleu de clementine

In Torturi la 16 Feb 2020

Preparăm blatul de tort. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Albușurile, le punem în bolul mixerului și le mixăm până se spumează, mai întâi la treaptă inferioară, apoi la o treaptă superioară, chiar maximă. Sarea...

Piept de pui cu roșii și mozzarella la cuptor

In Pui la 16 Feb 2020

Presărăm sare și piper peste bucățile din piept de pui și le rumenim pe ambele părți, în tigaia încinsă, unsă cu foarte puțin ulei. Nu le lăsăm decât 1-2 minute pe fiecare parte, pentru a le sigila. Între timp, spălăm frunzele de busuioc, feliem roșiile...

Ciorba de legume cu zeama de varza

In Ciorbe la 2 Feb 2020

Mai întâi pregătim toate legumele curățându-le și tocându-le cuburi de dimensiuni aproximativ egale. Punem uleiul la încins și călim ușor ceapa, doar atât cât să-și schimbe culoarea. Apoi adăugăm morcovul și albiturile și le amestecăm bine...

Desert rulada cu crema de nuci si visine din compot

In Prajituri la 1 Feb 2020

Pentru foaia de ruladă , separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ele. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în continuare până când bezeaua devine fermă. Adăugăm gălbenușurile, omogenizăm...

Desert prajitura Trio cu mere si crema in doua culori

In Prajituri la 26 Ian 2020

Pentru compoziția de mere , curățăm merele, le trecem prin robot, urmărind să obținem bucățele neuniforme, că dau mai bine ca aspect. Adăugăm zahărul și transferăm vasul pe foc, amestecând constant în mere să se caramelizeze uniform. Când sunt bine pătrunse și...

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2020

Pregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată. Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se formează și îi lăsăm să fiarbă până se pătrund, apoi îi scurgem și îi...

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2020

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul în care stingem bicarbonatul de sodiu. Amestecăm rapid toate aceste ingrediente,...

Desert prajitura cu piscoturi de cacao in crema

In Prajituri la 6 Ian 2020

Pregătim blatul. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul, pe care eu îl macin și îl transform în spumă și mixăm în continuare, până bezeaua devine foarte fermă....

Desert nuci cu ciocolata in aluat si crema de nuci

In Prajituri la 29 Dec 2019

Mai întâi topim ciocolata. Rupem ciocolata în bucăți mici, pe care le adăugăm într-un vas, pe foc, împreună cu laptele. Amestecăm intens până se topește ciocolata și se omogenizează compoziția. O lăsăm, apoi, să se răcească. În bolul...

Supa crema de legume cu bacon crocant

In Supe la 28 Dec 2019

Spălăm bine roșiile și le opărim în apă clocotită cu puțină sare, apoi le lăsăm să se tempereze și le curățăm. Curățăm restul legumelor și le tocăm cuburi. Punem uleiul la încins și călim în el mai întâi ceapa și un cățel de usturoi....

Aperitiv pasta de jumari cu ceapa si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 23 Dec 2019

Curățăm ceapa și o tocăm mai mărunt, iar usturoiul îl dăm pe răzătoare. Folosind blenderul, se poate pune și întreg, dar eu îl prefer din start dat pe răzătoare. Punem în cuva blenderului mai întâi cele două tipuri de muștar apoi usturoiul, ceapa...

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

In Porc la 22 Dec 2019

Desfacem foile de varză și le ținem în apă rece 30-40 de minute. Dacă varza este foarte acră, mai schimbăm apa, odată. Amestecăm carnea tocată, în proporție de 2/3 carne de porc, împănată și 1/3 carne de vițel. O asezonăm cu puțină sare, puțin cimbru...

Desert biscuiti spritati, cu pudra de roscove

In Prajituri la 21 Dec 2019

Punem în bolul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos, smântâna și esența. Le mixăm până se omogenizează compoziția. Nu ne vom speria dacă se separă puțin grăsimea, pentru că se va omogeniza aluatul la final. Cernem o parte din făină împreună cu pudra...

Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie

In Prajituri la 21 Dec 2019

Punem în vasul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos și cel vanilat, iaurtul și esența și le mixăm până se omogenizează compoziția. Cernem puțină făină împreună cu bicarbonatul și adăugăm amestecul peste compoziția din vas. Mixăm în continuare,...

Desert cozonac cu aluat oparit

In Dulciuri la 19 Dec 2019

Pentru aluat, este bine să aducem făina în bucătărie de seara și să o cernem. A doua zi, o mai cernem odată, în vasul în care vom frământa aluatul, pentru a fi aerată și facem o adâncitură la mijlocul ei. Punem laptele la încălzit, fără zahăr și...

Desert placinta combinata cu dovleac si gutui

In Prajituri la 2 Dec 2019

Mai întâi, lăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Curățăm dovleacul și îl tocăm într-un chopper sau robot, dar nu foarte mărunt. Curățăm gutuile și, asemeni dovleacului, le tocăm, apoi le stropim cu zeamă de lămâie să nu...

Reteta rapida de fasole cu carnati afumati

In Mancaruri de legume la 1 Dec 2019

Curățăm legumele, le spălăm și le tocăm în cuburi. Jumătate din cățeii de usturoi îi tăiem rondele, iar restul îi vom răzui spre final. Tăiem cârnații în rondele mai groase. Spălăm pătrunjelul și îl tocăm mărunt. Punem uleiul la...

Aperitiv briose cu mix de legume, carne si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2019

Topim untul într-o tigaie încăpătoare și adăugăm legumele congelate. Le lăsăm să se decongeleze, amestecându-le ușor, pe foc, apoi le lăsăm la răcit. Tăiem mușchiulețul în cuburi, iar cașcavalul îl răzuim. Amestecăm ouăle cu un praf de...

Desert orez cu lapte si mousse de dovleac cu caramel

In Dulciuri la 22 Noi 2019

Mai întâi punem laptele la fiert cu un praf de sare și batoanele de scorțișoară. Îl lăsăm până atinge punctul de fierbere, adăugând și zahărul tos pe parcurs. Punem orezul într-o sită și îl clătim bine  în 2-3 ape reci, apoi...

Desert clatite de post cu bautura eco din orez

In Dulciuri la 22 Noi 2019

Punem într-un vas, băutura eco din orez, împreună cu zahărul brut și le amestecăm până la topirea zahărului. Băutura este și ea dulceagă, deci nu este nevoie de prea mult zahăr, dar depinde de gustul fiecăruia. Eu, de obicei, nu prepar aluatul de clătite decât...

Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie

In Torturi la 12 Noi 2019

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Topim la bain marie, ciocolata ruptă în bucăți, împreună cu untul. Amestecăm până omogenizăm bine compoziția, apoi o lăsăm să se tempereze până preparăm bezeaua. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare...

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

In Ciorbe la 3 Noi 2019

Spălăm bine sfecla roșie și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită. Porționăm costița, o spălăm bine în apă caldă și o punem la fiert în 2 l de apă. În alt vas punem borșul la fiert. Curățăm ceapa, o tocăm solzișori, iar morcovul și...

Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan, la slow cooker Crock-Pot 6L Duraceramic

In Slow Cooker la 21 Oct 2019

Mai întâi spălăm foarte bine ciolanul afumat, în apă fierbinte. Apoi îl crestăm în mai multe locuri, fără a-l dezosa. Curățăm legumele și le tocăm. Un morcov l-am tocat cuburi, iar unul l-am dat pe răzătoare pentru a colora frumos ciorba. Luăm vasul...

Tocana de ardei copti cu galuste bavareze, la Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 10 Oct 2019

Coacem ardeii, îi curățăm și îi lăsăm la scurs. Cât timp se scurg ardeii, ne ocupăm de găluștele bavareze. Tăiem bagheta de pâine în cuburi mici pe care le punem într-un bol. Pornim Multicookerul Crock Pot Expres cu gătire sub presiune pe...

Salata de ardei iuti cu ceapa in otet

In Muraturi la 26 Sep 2019

Alegem ardei multicolori și combinăm ceapa, pentru a avea varietate de gust și culoare, așa cum îi stă bine oricărui preparat. Se spală bine ardeii  și se toacă în rondele, cei iuți și cei bulgărești, cu semințe cu tot, iar ardeii capia se toacă în cuburi...

Ketchup de casa dulce-picant

In Bulion la 25 Sep 2019

Trebuie să specific că ingredientele au fost cântărite după ce au fost curățate, pentru că am vrut să am proporția de 1:1 între roșii și ardei. Trecem roșiile, tocate mărunt, prin separatorul de semințe( dacă avem) și le punem la fiert într-un vas...

Afisate 1 - 30 din 1004 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

publicat la 20.04.2020

Desert cozonac cu untura in aluat

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Faptul că nu vă vine bine cămaşa nu e un motiv să faceţi gălăgie. Iar vine domn doctor şi iar vă face electroşocuri.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro