Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI367
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2020

Pregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată. Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se formează și îi lăsăm să fiarbă până se pătrund, apoi îi scurgem și îi...

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2020

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul în care stingem bicarbonatul de sodiu. Amestecăm rapid toate aceste ingrediente,...

Aperitiv pasta de jumari cu ceapa si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 23 Dec 2019

Curățăm ceapa și o tocăm mai mărunt, iar usturoiul îl dăm pe răzătoare. Folosind blenderul, se poate pune și întreg, dar eu îl prefer din start dat pe răzătoare. Punem în cuva blenderului mai întâi cele două tipuri de muștar apoi usturoiul, ceapa...

Aperitiv briose cu mix de legume, carne si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2019

Topim untul într-o tigaie încăpătoare și adăugăm legumele congelate. Le lăsăm să se decongeleze, amestecându-le ușor, pe foc, apoi le lăsăm la răcit. Tăiem mușchiulețul în cuburi, iar cașcavalul îl răzuim. Amestecăm ouăle cu un praf de...

Aperitiv sparanghel invelit in jambon si aluat foietaj

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2019

Lăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Îndepărtăm partea lemnoasă de la sparanghel și îl clătim bine în apă rece. Punem la fiert apa cu sarea, zahărul, untul și zeama de lămâie. Când atinge punctul de fierbere, adăugăm sparanghelul...

Aperitiv oua panirate cu sos de iaurt si castraveti murati

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2019

Scurgem fileul de ton, de ulei, îl stropim cu zeamă de lămâie și adăugăm crema de brânză peste el. Spălăm pătrunjelul și îi tocăm frunzele mărunt. Amestecăm două ouă crude cu un praf de sare și unul de piper. Punem într-un bol făina și în...

Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2019

Este bine ca întotdeauna, când preparăm ceva, să aducem pe masa de lucru tot ce este necesar pentru preparat. Adică ustensile și ingrediente. Cernem mălaiul într-un vas, pentru a fi aerat. Pregătim sarea, rupem frunzele de busuioc și le spălăm. Dăm...

Aperitiv briose cu legume si sunca presata

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2019

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele. Dăm morcovul pe răzătoare, la fel și șunca presată. Tocăm spanacul mărunt( eu am pus din cel congelat). Cernem făina și amestecăm 250 g cu praful de copt. Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, adăugăm și...

Placinta creata cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 1 Apr 2019

Dăm brânzeturile sărate pe răzătoare, sau le strivim cu furculița, apoi le amestecăm cu brânza proaspătă de vaci. Adăugăm smântâna și omogenizăm compoziția. Adăugăm, apoi, trei ouă și din nou omogenizăm compoziția. Sare nu mai este cazul să adăugăm,...

Rulouri aperitiv cu legume trase la grill si branza

In Aperitive / Garnituri la 30 Mar 2019

Spălăm bine vânăta și dovlecelul și le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante. Le feliem transversal în 6-8 felii de 4-5 mm grosime și le așezăm pe suprafețe plane, apoi presărăm sare peste ele. Le lăsăm așa 5-6 minute, până elimină din lichid, apoi le...

Aperitiv chiftele de orez cu piept de pui si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2019

Clătim bine orezul și îl punem la fiert în apă cu sare, pentru 10 minute, sau până se hidratează bine. Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar usturoiul îl curățăm și îl tocăm rondele. Scurgem bine ciupercile de lichid și le tocăm mărunt. Trecem...

Aperitiv tocinei de cartofi cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2019

Curățăm cartofii și îi dăm pe răzătoarea mare, apoi îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini. Dăm pe răzătoare și brânza telemea, sau o sfărâmăm cu furculița. O adăugăm peste cartofi. Spălăm mărarul, îl tocăm mărunt și...

Aperitiv coltunasi cu carne tocata preparati la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2019

Pentru aluatul de colțunași, cernem 3/4 din cantitatea de făină într-un vas și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijloc unde punem: gălbenușurile, untul rece tăiat în cuburi și oțetul. Cu vârful degetelor frământăm aluatul,...

Aperitiv chec cu dovlecel si carnati afumati

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2019

Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoarea mare. Curățăm morcovul și, de asemeni, îl dăm pe răzătoare. Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar usturoiul îl curățăm și îl tocăm rondele. Feliile de gogoșari le tăiem...

Aperitiv placinta cu carnati si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 14 Feb 2019

Cernem făina într-un vas, îi facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul. Turnăm apa călduță și amestecă, până se combină drojdia cu zahărul și puțină făină. O lăsăm câteva minute să se dezvolte, apoi adăugăm oul, sarea,...

Aperitiv langosi cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2019

Cernem făina într-un vas și punem la mijlocul ei garantul pentru aluaturi dospite și zahărul. Încălzim laptele și diluăm sarea în el. Îl turnăm, treptat, peste amestecul de garant cu zahăr și le amestecăm intens, împreună cu făina din vas....

Aperitiv omleta cu malai, bacon si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2019

Mai întâi ungem tigaia cu puțin unt sau cu puțin ulei. Eu am folosit o tigaie de 27 cm, diametrul, dar se poate folosi o tigaie mai mică și atunci omleta va ieși mai înaltă. Curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm rondele. Spălăm mărarul și îl...

Aperitiv biscuiti sarati cu cascaval afumat si bere cu ghimbir

In Aperitive / Garnituri la 17 Dec 2018

Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea și 1 linguriță semințe de chimen. Chimenul se poate și măcina, dar nouă ne place să-l simțim întreg prin biscuiți. Scoatem untul de la rece, îl tăiem în cuburi și îl adăugăm peste ingredientele...

Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2018

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo: oul, untul rece tăiat în cuburi și oțetul. Cu vârful degetelor frământăm rapid aluatul, adăugând, treptat și apa rece....

Aperitiv mini mozzarella pane

In Aperitive / Garnituri la 3 Iun 2018

Scurgem bine mini mozarella de lichidul în care au stat, eventual, le tamponăm ușor și cu un ștergar de bucătărie. Amestecăm bine cele două ouă, cu un praf de sare și unul de piper. Punem într-un bol făina și în altul pesmetul. Având toate aceste...

Aperitiv grisine in mantou de jambon cu dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2018

Alegem un dovlecel micuț, așa încât să-l putem felia de dimensiunea feliilor de jambon. Preparăm ușor feliile de dovlecel pe grillul încins, pentru a se înmuia și a deveni flexibile, tocmai bune de rulat. Nu presărăm sare pe ele, pentru că este jambonul...

Aperitiv coltunasi umpluti cu sunca presata si legume mexicane

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2018

Pregătim aluatul. Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijloc unde punem: ouăle, untul rece tăiat în cuburi și oțetul. Cu vârful degetelor frământăm aluatul, adăugând, treptat și apa rece....

Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2018

Tăiem feliile de pâine groase de 2 cm, iar cu vârful unui cuțit, le scobim miezul, lăsându-le marginile de aproximativ 2 cm. Pregătim o tigaie încăpătoare și punem untul la topit. Tăiem șunculița și ardeiul în bucăți mai mici și le rumenim...

Aperitiv covrigei cu jumari si chimen

In Aperitive / Garnituri la 18 Dec 2017

Mai întâi, trecem jumările prin robot, sau prin mașina de tocat și le mărunțim cât de fin se poate. Spargem ouăle într-un bol și dăm deoparte un gălbenuș, cu care vom unge covrigeii înainte de coacere. Peste ouăle din bol adăugăm condimentele( mai...

Aperitiv omleta cu fulgi de porumb

In Aperitive / Garnituri la 13 Dec 2017

Amestecăm bine ouăle cu puțină sare, muștar și piper. Ungem tigaia antiaderentă cu unt și o punem la încins. Adăugăm fulgii de porumb în compoziția de ouă, în momentul în care vom pune compoziția în tigaie, pentru a nu se înmuia fulgii de...

Aperitiv friganele cu felii de paine toast si cabanos

In Aperitive / Garnituri la 13 Oct 2017

Mai întâi prăjim cârnații în ulei, apoi îi lăsăm să se răcească și să se scurgă, într-o sită. Între timp pregătim celelalte ingrediente. punem pe un blat de lucru, sau pe platouri, într-o parte pesmetul, iar în alta fulgii de...

Aperitiv placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura delicioasa, de nu-ti mai doresti altceva la masa

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2017

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert, așa necurățați de coajă, în apă clocotită cu un praf de sare. Se poate adăuga în apă și puțin zahăr, pentru un gust mai dulceag. Eu de data aceasta nu am pus, dar obișnuiesc din când în când....

Aperitiv rulada festiva din cascaval cu omleta si carnaciori picanti

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2017

Mai întâi, ne asigurăm că folia cu care este ambalat cașcavalul nu este ruptă. Pregătim două bucăți de folie de bucătărie și așezăm una pe masa de lucru. Preparăm omleta, iar gogoșarii îi tăiem în fâșii. Cârnații mei au fost din cei...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

In Aperitive / Garnituri la 16 Aug 2017

Punem untul la topit, în uleiul de măsline. Adăugăm usturoiul presat și câte un praf din condimentele enumerate și le amestecăm bine. Adăugăm și un praf de sare și lăsăm untul pe foc, să se aromatizeze, 4-5 minute. Spălăm bine cartofii cu buretele de...

Aperitiv porumb in crusta de sunculita

In Aperitive / Garnituri la 6 Aug 2017

Curățăm porumbul de foi și de mătase și îl clătim bine în apă rece. Le rupem vârfurile că sunt inestetice. Îi așezăm într-o oală încăpătoare pe care o umplem cu apă. Așezăm deasupra câteva foi de porumb bine clătite, pe care le...

Afisate 1 - 30 din 151 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Buna, scriu un eseu despre cei mai frumosi oameni in viata. Pot sa-ti iau un interviu?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]