mirela0911

8

Bucataras
Minunat

Tg-Mures

Bucataras din 09.12.2010

RETETE1123
PRIETENI406
Retete / Mancaruri cu carne

Pui cu legume in sos de smantana

In Pui la 11 Oct 2020

Se spala pieptul de pui, se sterge de apa apoi se feliaza in 6 bucati (mai groase decat pentru snitele). Se condimenteaza cu sare si piper apoi se tavalesc bucatile de carne prin faina alba. Se pune uleiul la incins in tigaie. Se asaza bucatile de carne si se lasa sa se rumeneasca bine pe...

Cartofi cu piept de pui in sos de smantana

In Pui la 22 Aug 2020

Mai intai se pun cartofii la fiert in coaja. Dupa ce se racesc, se curata si se taie in cuburi. Intr-o cratita se pune untul la topit. Se taie pieptul de pui in fasiute mici. Se pune la calit in unt si se lasa sa se rumeneasca. Intre timp se taie carnatul in feliute apoi in jumatate. Se pun si...

Carne de curcan la punga, in cuptor

In Curcan la 25 Iun 2020

Se pregateste carnea de cu seara. Se spalat carnea si se lasa sa se scurga de apa. Intr-un bol se pun condimentele si uleiul. Se amesteca totul bine apoi se ung bucatile de carne. Se introduc in punga pentru cuptor, se toarna vinul si se da la frigider peste noapte.  A doua zi se...

Friptura de iepure

In Iepure la 7 Iun 2020

Se spala carnea si se portioneaza in bucati mai mici. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun bucatile intr-un bol. Ceapa si usturoiul se curata si se taie bucati. Se pun peste carne. Se toarna vinul, ueliul si se adauaga crengutele de rozmarin si foile de dafin. Se toarna totul intr-o punga...

Pulpe de pui la cuptor

In Pui la 1 Mai 2020

Intr-un bol se amesteca toate condimentele impreuna cu uleiul. Cartofii se curata si se taie in 4 sau in 6, in functie de cat sunt de mari. Se presara peste ei cateva linguri din codimente apoi se amesteca. Se asaza frumos in tava. Pulpele se spala bine, se sterg cu prosoape de hartie de...

Friptura de porc cu legume si orez

In Porc la 1 Mar 2020

Se spala carnea apoi se sterge bine de apa. Se taie in felii ca pentru snitele. Se bate usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun bucatile de carne. Se lasa pe fiecare parte pana se albesc bine. Nu vor incapea toate o data, se...

Copanele de pui in sos de vin

In Pui la 1 Feb 2020

Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca bine, apoi se pun bucatile de carne spalate si scurse de apa. Se amesteca bine pentru a se acoperi in intregime cu condimentele. Ceapa se curata si se taie solzisori. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Se caleste...

Ficatei in sos de ceapa

In Ficat la 12 Ian 2020

Se tin ficateii in apa rece pentru 15-20 de minute. Se curata de pielite si alte impuritati (daca este cazul) apoi se taie in bucatele mai mici. Se dau sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga bine de apa. Ceapa se curata apoi se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi se...

Friptura de curcan cu sos de gutui

In Curcan la 8 Dec 2019

Pieptul de curcan se spala si se sterge. Se taie in felii groase de cca 1.5 cm sau cum le nimeriti. Intr-un bol se pun uleiul impreuna cu condimentele si se amesteca. Se dau bucatile de carne prin acest amestec apoi se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Se curata usturoiul si se taie in felii....

Pulpe de pui in sos de bere

In Pui la 14 Noi 2019

Se spala pulpele de pui si se curata. Se lasa sa se scurga bine de apa. Se pun intr-un bol incapator. Intr-un bol se pune uleiul, sarea, piperul, boiaua, ghimbirul si condimentele pentru pui. Se amesteca bine totul apoi se adauga 100 ml bere. Se toarna apoi peste pulpe. Se amesteca bine astfel...

Friptura de porc usturoiata

In Porc la 3 Noi 2019

Se spala bine carnea, se tamponeaza de surplusul de apa apoi se taie in felii groase de cca 1 cm. Se condimenteaza cu sare si piper si pe o parte si pe cealalta. Se unge o tava cu ulei. Se asaza feliile de carne una langa alta. Morcovul se curata, se spala apoi se taie rondele. Se asaza...

Budinca de cartofi cu branza si carnati

In Mancaruri cu carne la 3 Noi 2019

Se fierb cartofii in coaja (sau se pot fierbe inainte cu o zi). Se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. La fel se da si casul pe razatoare. Gogosarul se spala, se taie in doua, se curata de seminte apoi se taie in cubulete mici. Frunzele de...

Piept de curcan in sos de mustar

In Curcan la 6 Oct 2019

Se spala bucata de carne, apoi se sterge de apa cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pune uleiul, sarea, piperul, boiaua si rozmarinul. Se amesteca, apoi se adauga mustarul. Se omogenizeaza bine, apoi se tavaleste bucata de carne prin acest sos. Usturoiul se curata si se...

Piept de curcan la cuptor

In Curcan la 15 Sep 2019

Se spala bine bucata de carne, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se sterge cu prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de apa. Intr-un bol se pune uleiul so condimentele. Se amesteca bine apoi se tavaleste carnea prin acest amestec. Se maseaza cu degetele pentru a acoperi toata...

Vinete umplute, la cuptor

In Pui la 25 Aug 2019

Se spala vinetele, se sterg apoi se taie in doua pe lungime. Se scoate mijlocul, pastrand o margine de 0.5 cm. Se presara cu sare si se lasa o jumatate de ora apoi se scurg de apa lasata. Pieptul de pui se spala si se taie in fasiute mici. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie. Se pun...

Pui intreg la punga, gatit la cuptor

In Pui la 9 Iun 2019

Se spala bine puiul, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si condimente pentru pui. Se pune in punga, apoi se toarna uleiul si sosul de soia. Se maseaza bine puiul cu toate condimentele si se lasa 1 ora la rece. Dupa ce a trecut acest timp se scoate de la...

Pulpa de miel cu rozmarin

In Mancaruri cu carne la 31 Mai 2019

Se pregateste carnea de cu seara. Se spala bine si se curata de pielite si excesul de grasime (daca este cazul), se lasa sa se scurga de apa si se mai sterge cu prosoape absorbante. Se asaza in tava in care se va gati. Se cresteaza din loc in loc carnea si se introduc in crestaturi felii de...

Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor

In Pui la 10 Mai 2019

Se spala bine carnea si se sterge de surplusul de apa. Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele (sare, piper, boia, ghimbir). Se ung pulpele de pui  pe toate partile cu acest amestec. Se introduc bucatile de carne in punga speciala, se adauga sosul de soia si berea cu ghimbir. Se leaga...

Cotlet de porc cu curmale, la cuptor

In Porc la 5 Mai 2019

Se spala bucata de carne, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se taie in felii potrivite (mie mi-au iesit 7 felii). Se bat usor cu ciocanul pentru snitele, apoi se condimenteaza cu sare si piper. La final se presara si condimentele pentru porc Delikat. Intr-o tava se toarna uleiul si se asaza...

Tocanita piperata cu carne de porc

In Porc la 24 Mar 2019

Se spala carnea si se taie cubulete potrivite. Intr-o cratita se pune untura la topit. Dupa ce s-a incins, se adauga carnea si se amesteca pana devine alba peste tot. Se lasa pe foc mic si cratita acoperita pana scade apa lasata si incepe sa prinda culoare. Se toarna cca 100 ml apa fierbinte,...

Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor

In Curcan la 10 Mar 2019

Se taie pulpa in doua, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se sterg bucatile de carne cu servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de apa. Se amesteca uleiul cu condimentele apoi se ung pulpele de curcan pe toate partile. Se dau la rece pentru o ora.  Se curata morcovul si se...

Rulouri de curcan, umplute cu sunca, cascaval si masline

In Curcan la 6 Feb 2019

Pieptul de curcan se spala, se sterge de apa si se taie in doua felii pe lungime. Se ia fiecare felie si se bate cu ciocanul de snitele nu foarte tare. Se condimenteaza cu sare si piper. Se asaza peste felia de carne sunca, cascavalul si maslinele taiate felii. Se ruleaza pe lungime cat mai...

Aripi de curcan cu portocale, la cuptor

In Curcan la 20 Ian 2019

Se spala bine aripile de curcan si se taie in doua (ele fiind mari, ajunge o jumatate de aripa la o persoana). Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca toate la un loc apoi se ung bucatile de carne cu acesta. Se pun bucatile de carne in bol si se dau la rece pentru cel putin o ora....

Friptura de pui cu cartofi si sos de usturoi

In Pui la 6 Ian 2019

Bucatile de carne se spala si se usuca prin tamponare cu prosoape de hartie.  Separat se amesteca uleiul cu condimentele apoi se toarna peste bucatile de carne. Se maseaza bine bucatile de carne cu aceste condimente, se pune si zocmarinul si se da la rece pentru cel putin o ora. Se...

Piept de pui cu mozzarella, la cuptor

In Pui la 2 Noi 2018

Se spala pieptul, se tamponeaza de surplusul de apa,apoi se feliaza in felii putin mai groase decat pentru snitele. Se bat usor cu ciocanul, apoi se asaza intr-o punga. Se presara sare, piper, condimentele pentru pui si usturoiul granulat. Se toarna uleiul, se leaga punga si se maseaza bine...

Piept de rata cu piure de dovleac

In Rata la 1 Noi 2018

Se curata dovleacul de coaja si se cantareste 400 g de miez. Se pune intr-o oala, se toarna apa cat sa acopere dovleacul, se adaua praful de de sare si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana este bine patruns. Se da apoi pin blender pentru a obtine o compozitie cremoasa. Se pune din nou pe foc sa...

Piept de rata cu gutui caramelizate in miere si gem de afine

In Rata la 7 Oct 2018

Se curata gutuile de coaja si casuta semintelor, apoi se feliaza in bucati potrivit de groase. Se pun intr-un vas cu apa si zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Eu am avut un piept de rata de tara, cu tot cu os, asa ca l-am taiat in doua pe langa os, obtinand 2 bucati de piept. Nu a fost...

Pasta de mititei pe paine

In Porc la 3 Iul 2018

Se taie painea felii daca este intreaga. Se ia cate o felie de paine si se intinde pasta de mici pe toata suprafata acesteia. Optional se poate intinde pasta fata-verso. Se incinge gratarul si se asaza feliile de paine pe el. Se intoarce pe partea cealalata si se lasa sa se prajeasca in...

Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia

In Pui la 3 Iun 2018

Se dezoseaza pulpele. Se spala, se scurg bine de apa si se bat usor cu ciocanul de snitele. Intr-un bol se pune uleiul si condimentele (sare, piper, boia, ghimbir, usturoi). Se amesteca bine apoi se ia cate o pulpa si se tavaleste prin acest ulei. Se pun intr-o punga, se adauga si frunzele de...

Garnitura de cus-cus cu friptura de pui

In Pui la 6 Mai 2018

Mai intai se pune apa impreuna cu condimentele pe foc pentru a fierbe. Intr-o cratita larga se pune uleiul, apoi pastele cus-cus. Se lasa putin sa se prajeasca, apoi se toarna apa fierbinte peste paste. Se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Daca mai este...

Afisate 31 - 60 din 137 retete    

Postari recente

publicat la 21.02.2024

Reteta de biscotti italienesti

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]