ramo_cata

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 19.04.2009

RETETE43
PRIETENI8
Retete

Tort de mere cu dulceata de visine

In Torturi la 4 Noi 2012

Se pregatesc mai intai merele..: zaharul si zaharul vanilat se pun pe fundul tavii in care se coace tortul .Merele se curata de coaja si de samburi ,apoi se aseaza unul langa altul peste zaharul presarat in tava de tort. Mijlocul merelor se umple cu margarina si dulceata de visine.Tava se...

Salata de ardei copti in sos de rosii

In Salate la 29 Aug 2011

Se coc ardeii si rosiile ..pe gratar sau in tigaie cu putin ulei . Se pun intr-un bol ,se presara cu sare si se acopera cu un capac.Se lasa cateva minute si apoi o sa se decojeasca f usor. Se curata de pielite .Rosiile se toaca si se amesteca f bine obtinand o pasta. Se prepara sosul din...

Placintele cu branza dulce

In Dulciuri la 25 Aug 2011

Se amesteca toate ingredientele si se face un aluat. Se lasa cateva minute la odihnit cat se pregateste umplutura. Se amesteca toate ingredientele mentionate . Apoi se intinde o foaie de aluat si se fac placintele . Eu am folosit o forma ,conform fotografiilor ,dar se poate folosi un pahar...

Budinca de dovleac

In Dulciuri la 20 Mar 2011

Am curatat dovleacul si l-am bagat la robot(sau se foloseste razatoarea mare dar e mai greu). Am amestecat dovleacul cu ouale,smantana.zaharul si scortisoara ...am luat un vas de yena ,l-am uns cu ulei si l-am tapetat cu faina si am turnat amestecul. Am lasat-o la cuptor in jur de o...

Dulceata de visine

In Dulceata / Gem la 29 Iun 2010

Se spala visinile,se scot samburii (cu ajutorul unui aparat special sau a unui ac de siguranta :) )..se aseaza intr-o cratita,un rand de visine,un rand de zahar..se da cratita la frigider pana a 2 a zi... A doua zi se pune la fiert .... pana incepe sa fiarba si sa se mai duca din spuma sa...

Tocanita de rosii cu porumbei la ceaun

In Mancaruri cu carne la 22 Iun 2010

Am spalat porumbeii,i-am taiat pe jumatate si i-am pus un pic la prajit in ulei ,in tuci(ceaun)...apoi am adaugat ceapa verde peste care am adaugat apa si le-am lasat la inabusit. Rosiile le-am oparit ,apoi le-am decojit si le-am taiat cubulete,la fel si dovlecelul,l-am taiat cubulete.Le-am...

Prajitura cu cirese

In Prajituri la 6 Iun 2010

Am separat albusurile de galbenusuri.Am batut albusurile spuma,am adaugat zaharul si zaharul vanilat..am mixat pana s-a topit zaharul…galbenusurile le-am frecat cu uleiul apoi le-am adaugat peste albusuri..am adaugat budinca si sucul de portocale si am mixat …apoi praful de...

Gem de capsuni

In Dulceata / Gem la 2 Iun 2010

Se spala capsunile si se curata de codite. intr-o cratita cu fund dublu se pune un rand de zahar,un rand de capsuni,iar zahar,iar capsuni si iar zahar...se baga la frigider si se tine pana a 2 a zi...nu este nevoie de apa deoarece capsunile isi lasa suficient sirop...   A2a zi se pun...

Gris cu lapte si cacao

In Dulciuri la 23 Mai 2010

Am pus laptele la fiert.Am batut ouale,am adaugat grisul,zaharul,zaharul vanilat,cacaoa ..aceasta compozitie am adaugat-o in laptele  pus la foc..mestecand cu telul sa nu se faca cocoloase...Am fiert cam 10 minute-15 minute ,mestecand in continuu..spre final am adaugat untul si esenta de...

Tort "Flacara violet"

In Torturi la 21 Mai 2010

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma,am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am amestecat pana a devenit ca o bezea. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul, le-am adaugat peste albusuri. Am adaugat sucul de portocala si cacaoa. Am amestecat faina cu praful de copt ,am...

Dovleac la cuptor

In Dulciuri la 21 Apr 2010

Am curatat dovleacul de seminte...l-am presarat cu zaharul vanilat peste tot,cu scortisoara si nucsoara,am uns feliile de dovleac cu unt ..le-am pus intr-o tava de yena,am adaugat apa si le-am bagat la cuptor..cat timp stau la cuptor trebuie sa aiba apa in tava pentru a nu se usca...spre final,am...

Ciulama de ciuperci cu piept de pui

In Pui la 17 Apr 2010

Am taiat pieptul bucatele medii..ciupercile le-am bagat la robot,am tocat ceapa,usturoiul verde si uscat...le-am pus la fiert cu apa si ulei..le-am lasat sa fiarba cam 1 ora..apoi am adaugat bulionul,2-3 linguri de bulion le-am amestecat cu faina si cu putina apa,cat sa fie o compozitie mai...

Oua decorate pentru copii

In Aperitive / Garnituri la 5 Apr 2010

Am  folosit oua rosii ,vopsite de soacra mea...am zis sa incerc noutatile de pe piata:) Ouale trebuie sa fie caldute...am fiert apa la 90-100 grade ..am luat decoratiunea si am pus-o pe ou,decoratiunea trebuie sa fie la jumatatea oului..cu o lingura am bagat oul in apa clocotita si l-am...

Gratar de pui

In Pui la 5 Apr 2010

legumele le-am taiat bucati si le-am pus pe betisoare in ordinea dorita..le-am sarat si condimentat cu piper...  Le-am servit alaturi de pulpe de pui:condimentate ,sarate si facute la gratar... Cu ciuperci:ciupercile le-am sarat,piperat si in fiecare ciupercuta am pus cate o bucatica...

NUCI UMPLUTE

In Prajituri la 5 Apr 2010

Se freaca untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat,se adauga nuca macinata si oul.se amesteca.se adauga coaja de portocala , esenta de rom si sarea,se amesteca..faina se amesteca cu cacaua si se adauga peste compozitie .Se framanta un aluat potrivit de tare.Se iau cu mana bucatele de aluat si se...

Friptura de miel

In Oaie la 5 Apr 2010

Am spalat carnea f bine,am sarat-o,piperat-o si am pus-o intr-o tava de yena...am tocat ceapa ,ardeiul ,patrunjelul si telina.am pus si restul condimentelor.am adaugat vinul si apa cat sa acopere toata carnea...am bagat-o in cuptorul deja incins...cat a stat la cuptor am intors-o cand pe-o parte...

Curcan umplut

In Curcan la 7 Feb 2010

Umplutura am pregatit-o astfel:am tocat ceapa,morcovul l-am dat pe razatoarea mica,am tocat pipota,inima si ficatul ,am tocat ciupercile si le-am pus la inabusit(la foc mare) intr-o cratita impreuna cu orezul..dupa vreo 10 minute am adaugat bulionul  si condimentele..le-am mai inabusit inca...

Tortiglioni cu piept de pui

In Paste la 29 Ian 2010

Am fiert pieptul de pui apoi l-am taiat bucatele.Intr-o tigaie am pus uleiul,ceapa tocata,pieptul de pui si maslinele..le-am pus la inabusit cu apa..adaugand apa la nevoie..spre final am adaugat bulionul, sare  si  piper  dupa gust...le-am mai lasat la fiert cateva minute......

Tavalita

In Prajituri la 28 Dec 2009

Am taiat blatul pe jumatate,pentru ca era cam grosutz,am taiat in patratele dupa bunul plac,,,feicare cum vrea...le-am tavalit prin glazura apoi prin nuca de cocos...

Friptura de fazan

In Mancaruri cu carne la 5 Dec 2009

De dimineata pe la ora 10 am spalat fazanul,l-am sters de apa,l-am sarat,l-am piperat,ienibaharat si l-am pus intr-un vas cu vinul rosu ..l-am lasat la fezandat ,in frigider pana la ora 17...   Am pus fazanul  intr-un vas de yena impreuna cu sosuletul in care a stat la fezandat si...

Gogosari umpluti cu carne

In Mancaruri cu carne la 17 Noi 2009

Am scos semintele si cotoarele gogosarilor. Carnea tocata am amestecat-o cu morcovul si ceapa date pe razatoarea mica,orez,ou,sare ,piper si 2 linguri de faina.Am umplut gogosarii cu carnea pregatita. Am asezat gogosarii intr-o cratita si am pus apa peste ei.I-am pus la fiert la foc...

Garnitura cartofi gratinati

In Aperitive / Garnituri la 13 Noi 2009

Cartofii i-am fiert  in coaja (dar nu trebuie foarte fierti ca apoi sa nu se faramiteze), i-am scurs, i-am lasat sa se raceasca putin, i-am curatat si i-am taiat rondele. Am amestecat smantana cu ouale, iar cascavalul l-am dat pe razatoarea mare. Am uns o tava din yena cu unt si am...

Ciorba cu perisoare de peste

In Ciorbe la 13 Noi 2009

Morcovul,telina,pastarnacul le-am dat pe razatoarea mare.am tocat gogosarul,ceapa,cartofii.le-am pus la fiert impreuna cu orezul,eu am pus dupa ochi:). am pregatit perisoarele:am tocat (la robot sau masina de tocat)pestele,o ceapa,un morcov mai micutz...am adaugat un ou si 2 linguri de...

Compot de gutui pentru iarna

In Sirop / Compot la 12 Noi 2009

Inainte cu vreo 30 minute de a ma apuca de compot am spalat gutuile si le-am pus la scurs. Am pus la fiert apa cu zaharul si zaharul vanilat. Am curatat gutuile de coaja si le-am taiat cubulete,feliute depinde cum am putut:)..greu se mai taie gutuile astea...Cand siropul este gata,adica tot...

Mancare de gutui

In Mancaruri de post la 12 Noi 2009

Am spalat gutuile ,le-am taiat felii cam de 2-3 cm.Am pus gutuile la calit in uleiul incins ,le-am intors cand pe o parte cand pe cealalta.Le-am scos iar in uleiul ramas am pus zaharul si faina,am amestecat pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze,am stins cu apa si am amestecat pana s-a...

Ciorba de porc cu oase garf afumate

In Ciorbe la 11 Noi 2009

Am pus carnea la fiert,dupa  ce a fiert cat de cat am adaugat legumele tocate marunt.le-am lasat sa fiarba si am adaugat  borsul.borsul l-am fiert separat si l-am adaugat in ciorba.am adaugat bulionul,dupa cateva clocote am adaugat sarea,oul batut si fideaua.le-am mai lasat cateva...

Tort de ciocolata

In Torturi la 8 Noi 2009

Am separat albusurile de galbenusuri.albusurile le-am batut spuma,am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am amestecat pana a devenit ca o bezea.galbenusurile le-am frecat cu uleiul,le-am adaugat peste albusuri.am adaugat budinca si cacaua.am amestecat faina cu praful de copt ,am adaugat-o peste...

Dulceata/gem de mere,pere si gutui

In Dulceata / Gem la 4 Noi 2009

Am curatat fructele de coaja si le-am dat pe razatoarea mare.Le-am pus intr-o cratita,am adaugat zaharul,sarea de lamaie si apa,le-am amestecat si le-am pus la fiert,prima jumatate de ora le-am fiert la foc mare(mestecand din cand in cand sa nu se prinda pe fundul cratitei) apoi inca o jumatate...

Pulpe de pui cu legume asortate

In Pui la 29 Oct 2009

Am tocat legumele si le-am asezat intr-un vas de yena.am adaugat sare,piper,ulei,usturoiul,apa si le-am amestecat.pulpitele le-am presarat cu condimentul de pui si le-am pus peste legume.le-am acoperit cu folie de staniol si le-am bagat la cuptor.le-am lasat aproape o ora dupa care am dat...

Afisate 1 - 30 din 43 retete    
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Leu

De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 61

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro