Retete traditionale din Ungaria
Bucatele unguresti contin carne de diferite tipuri, garnituri si deserturi delicioase. Invatam impreuna sa gatim gulas, papricas, kurtos kolacs, tort Dobos si multe altele. Bucatarasii experimentati ne dau idei si sfaturi pretioase!
Retete originale din Ungaria
Invatam sa gatim ungureste cu retetele usor de preparat de pe bucataras.ro: retete cu carne de curcan, cu peste, supe si aperitive.
Reteta de prajitura Borzosa
Postat de: panacrisIata cum se prepara Reteta de prajitura Borzosa Untul se topește într-o crăticioră pe bain-marie sau la microunde. Se pune apoi în bolul vasului pentru mixer, se adaugă... Citeste continuarea
Reteta de saratele cu cascaval
Postat de: mirela0911Iata cum se prepara Reteta de saratele cu cascaval In bolul robotului se pune faina cernuta, se face o gropita in mijloc in care se pune jumatate de lingurita de zahar si drojdia prospata,... Citeste continuarea
Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World
Postat de: KsenyaIata cum se prepara Reteta de supa ungureasca de pui Husleves nr.24. din top Best soups in the World. Gaina o fasonam si o punem intr-o oala la fiert cu apa, eliminam orice spuma formata.... Citeste continuarea
Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina
Postat de: panacrisIata cum se prepara Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina Ceafa se fasonează și taie cubulețe. Legumele se curăță și taie mărunt, apoi se pun la călit în... Citeste continuarea
Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos
Postat de: panacrisIata cum se prepara Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos Pentru început ne vom apuca de aluat și vom pune untul cu zahărul, praful de sare și... Citeste continuarea
Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci
Postat de: panacrisIata cum se prepara Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul pudră, sarea și extractul de vanilie energic până ce se... Citeste continuarea
Ciorba cu gulie, iaurt si sorici
Postat de: mihaelar63Morcovul se taie rondele si ceapa se marunteste . Se soteaza usor in ulei. Adugati 3 l apa fierbinte. Sarati . Dupa 5 minute adugati sorici afumati taiati fideluta .... Citeste continuarea
Desert prajitura cu cirese
Postat de: panacrisOuăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga ușor untul topit. După ce s-au încorporat bine, se adauga făina cernută împreună... Citeste continuarea
Desert prajitura cu piure de castane
Postat de: mirela0911Blatul: Intr-un bol se pun ouale, praful de sare si zaharul. Se mixeaza timp de 10 minute pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga esentele, piureul de castane zdrobit usor si... Citeste continuarea
Desert Dobos rulat
Postat de: rodicaspringBlat: se bat albusurile tari cu 100 zahär pudrä, gälbenusurile cu vanilie si 100 zahär untul topit, apoi se toarnä gälbenusurile in albus . Fäina se pune la... Citeste continuarea
Desert rulada cu dulceata de pere si nuci
Postat de: panacrisAlbușurile se mixează energic cu un praf de sare până se obține o spumă fermă. Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul, zahărul vanilinat și cel aromat,... Citeste continuarea
Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot
Postat de: panacrisLegumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de curcan și mirodeniile, cu cca. 3000 ml apă rece, în minunatul vas ceramic de la aparatul de gătit... Citeste continuarea
Tocanita de vita cu rosii si morcovi
Postat de: ctlinaSpalati si curatati legumele. Tocati marunt prazul, ceapa, usturoiul si taiati morcovii rondele. Intr-o cocota (sau oala sub presiune) sotati carnea in uleiul incins. Presarati ierburi de... Citeste continuarea
Zama de pastai aita
Postat de: panacrisPăstăile se curăță la capete și se rup în trei bucăți. Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați... Citeste continuarea
Mancare de cartofi cu scaricica afumata de porc
Postat de: panacrisCeapa se curață, se toacă mărunt și se pune la călit în ulei și puțină apă, împreună cu ardeii tocați mărunt. Scăricica se taie bucățele, cât o... Citeste continuarea
Tocanita din carne de strut
Postat de: panacrisBucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele... Citeste continuarea
Aperitiv cornuri cu jumari si ceapa prajita
Postat de: panacrisÎn recipientul mașinii de pâine se pun laptele, ouăle bătute, iaurtul, făina cernută, sarea, zahărul, untura și drojdia. Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să... Citeste continuarea
Sirop din flori de soc la rece
Postat de: panacrisFlorile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le... Citeste continuarea
Desert prajitura ciocolatoasa
Postat de: mirela0911Foile: Intr-un bol se pun faina, zaharul pudra, praful de copt, sarea, galbenusurile si untul la temperatura camerei. Se framanta cu varful degetelor pana se obtine un aluat sfaramicior, nisipos.... Citeste continuarea
Desert prajitura Fantastica
Postat de: mirela0911Blatul maro: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, tare. Se... Citeste continuarea
Desert rulouri cu magiun de prune si nuca
Postat de: panacrisÎn vasul aparatului de frământat și dospit aluaturi se adaugă ingredientele lichide: laptele călduț, esențele aromate, untul la temperatura camerei, ouăle bătute cât să... Citeste continuarea
Cotlet de porc in sos de chimen
Postat de: mirela0911Se bat feliile de cotlet si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune untura sa se topeasca intr-o cratita. Se prajeste carnea pana se rumeneste usor. Se scot bucatile de carne pe o farfurie... Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti
Postat de: mirela0911Preparare foi: Intr-un bol se pun oale si zaharul si se mixeaza pana devin spumoase. Se adauga laptele apoi untura moale. Se mixeaza. Se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se mixeaza cat se... Citeste continuarea
Desert cozonac dungat
Postat de: mirela0911Se pregateste maiaua. Se amesteca laptele caldut impreuna cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa se activeze si sa dospeasca timp de 10 minute. Intre timp, in bolul... Citeste continuarea
Paprikas unguresc de gaina
Postat de: mihaelar63Carnea de gaina se spala si se portioneaza .Se usca de excesul de apa . Puneti carnea , sarata si piparata , sa se rumeneasca pe ambele parti in grasimea incinsa . Intre timp... Citeste continuarea
Desert prajitura de Craciun, in straturi
Postat de: mirela0911Aluatul: Se incalzeste usor 150 ml lapte in care se pune 1 lgt de zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa dospeasca. Intre timp se pune faina in bolul robotului... Citeste continuarea
Ciorba de mazare cu carnati unguresti
Postat de: mihaelar63Carnatii acestia unguresti sunt picanti , cu putin chimen , semi-uscati si foarte gustosi . Pot fi folositi pe post de potentiator de gust.Practic nu mai ai nevoie de condimente .... Citeste continuarea
Ciorba de gulioare umplute cu piept de curcan
Postat de: mihaelar63Curatati si spalati morcovul si ceapa . Aceste se taie rondele si se soteaza usor in ulei de floarea soarelui. Turnati deasupra 2 l apa . Sarati si puneti la fiert .... Citeste continuarea
Desert prajitura Rudi cu branza si cacao
Postat de: mitinitaIngredientele pentru aluat se pun intr-un bol si se amesteca cu lingura. In alt bol, se amesteca ingredientele pentru umplutura. Se ia o tava si se pune hartie de copt. Se pune jumatate... Citeste continuarea
Supa cu carnati si cus-cus
Postat de: mirela0911Intr-o oala de 4 litri se pune uleiul sa se incinga. Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga pastele cus-cus si se amesteca. Se pun condimentele: boiaua, chimenul macinat,... Citeste continuarea
Ciolan cu varza dulce la slow cooker Crock Pot
Postat de: panacrisCiolanul spălat și curățat, se pune în vasul aparatului de gătit slow cooker Crock Pot, asezonat de sare, piper, boia și cimbru, se lasă la gătit, atenție fără adaos de lichide... Citeste continuarea
Desert Vargabeles
Postat de: BunicaFierbe pastele in apa cu putina sare conform instructiunilor de pe pachet. Cat fierb pastele ,intr-castron un amesteci branza cu 2 linguri zahar,vanilia,coaja rasa de la o lamaie,2 oua+ 2... Citeste continuarea
Desert prajitura turnata, cu mere de vara
Postat de: panacrisMerele se curăță de eventualele stricăciuni, ele sunt foarte fragile, la orice mica atingere se oxidează, apoi se rad cu coajă cu tot, apoi se strecoară de zeama lăsată. Merele rase se... Citeste continuarea
Paprikas din ciuperci
Postat de: panacrisCeapa verde, usturoiul verde, legumele și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc. Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit... Citeste continuarea
Aperitiv chiftele din cartofi, dovlecei si morcovi
Postat de: panacrisCartofii, dovlecelul și morcovul se curăță de coajă apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de unul dintre ajutoarele familia Zmeilor, răzătoarea de la... Citeste continuarea
Paine cu malai
Postat de: mihaelar63Aluatul de la painea anterioara ,ulei, laptele si iaurtul se scot din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei . Acestea se amesteca cu drojdie uscata , zahar si 2... Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu chimen si costita afumata de porc
Postat de: mihaelar63Ceapa tocata se soteaza in ulei [ in Multicooker ] . Adugati pastele de ardei si boiaua rosie. Se pune costita spalata si portionata . Sarati usor . Turnati deasupra 1l... Citeste continuarea
Desert prajitura cu cacao, ciocolata si rahat
Postat de: panacrisOuăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adaugă, alternând, uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine, se adaugă făina... Citeste continuarea
Szekelygulyas- gulas secuiesc
Postat de: mihaelar63Cepele se curata se toaca si se calesc impreuna cu usturoiul feliat usor in untura . Carne de porc se taie cuburi se pune si ea la calit cu ceapa . Semintele de chimen... Citeste continuarea
Pui cu ceapa, ciuperci si usturoi
Postat de: panacrisCarnea se tranșează, în bucăți potivite, se înlătură pielea dacă se dorește, apoi se rumenește în untură încinsă, până prinde o crustă. Se scoate... Citeste continuarea