Retete traditionale din Ungaria
Bucatele unguresti contin carne de diferite tipuri, garnituri si deserturi delicioase. Invatam impreuna sa gatim gulas, papricas, kurtos kolacs, tort Dobos si multe altele. Bucatarasii experimentati ne dau idei si sfaturi pretioase!
Retete originale din Ungaria
Invatam sa gatim ungureste cu retetele usor de preparat de pe bucataras.ro: retete cu carne de curcan, cu peste, supe si aperitive.
Taitei cu varza calita
Postat de: panacrisVarza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță, cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se... Citeste continuarea
Desert prajitura Dobos
Postat de: ctlinaPregatiti foile: Frecati ouale cu zaharul si sarea, pana devin bine spumoase si-si dubleaza volumul. Adaugati untul topit si racit si faina cernuta. Amestecati bine. Puneti hartie de... Citeste continuarea
Sarmale in foi de stevie sau totike
Postat de: trifadaliaSe oparesc putin, nu mult, fiindca apoi, se inmoaie prea mult frunzele de stevie. Se taie nervura de la ele, dintr-o frunza reusind sa umpli 2 sarmale. Carnea impreuna cu ceafa afumata si... Citeste continuarea
Betisoare dulci de post
Postat de: andra001Într-o cratiță, se vor pune cei patru cartofi la fiert. Se vor lăsa cu coajă. După ce s-au fiert, se dau la răcit și se curăță de coajă, apoi se pasează. Într-un bol... Citeste continuarea
Ciorba de varza rosie
Postat de: andra001Într-o cratiță înaltă, se va pune uleiul, ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se amestecă în continuu, până capătă o culoare aurie și emană o mireasmă dulce.... Citeste continuarea
Borzaska-snitel unguresc
Postat de: KsenyaCarnea se bate bine cu un ciocan de bucatarie, se sareaza si se pipereaza, se da la rece pentru a 2 a zi. Se poate prepara si in aceeasi zi, insa ar trebui sa stea macar o ora la... Citeste continuarea
Gulas unguresc
Postat de: oanaplSe curata carnea de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Morcovii si telina se... Citeste continuarea
Supa de chimen
Postat de: panacrisZarzavaturile se curăță, apoi se pun la fiert în apă rece, asezonată cu sare, cca. 30 min. la foc mediu semiacoperit. După ce s-au fiert zarzavaturile, se strecoară zeama în alt... Citeste continuarea
Cornulete din iaurt cu umplutura de mac
Postat de: panacrisFăina, iaurtul, drojdia, zahărul, untul topit, se pun într-un vas și se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se lasă la dospit la... Citeste continuarea
Supa de telina picanta cu afumatura
Postat de: RodicaTakoSe spala bine costita afumata, se taie bucati potrivite si se pune la fiert in apa cu 2-3 foi de dafin. Se lasa pe foc pana ce este bine fiarta... Citeste continuarea
Pulpe de pui cu busuioc in blanita de branzeturi si legume
Postat de: RodicaTakoSe amesteca intr-un castron, cam trei sferturi din cascavalul razuit prin razatoarea mica, toata branza feta, un catel zdrobit de usturoi, 150 ml de smantana si... Citeste continuarea
Langosi cu branza sarata
Postat de: rocsi_1612Aluatul: Laptele il punem pe foc intr-un ibric pana devine caldut. Intr-un bol, punem drojdia, zaharul, putin lapte caldut, o lingura de faina si le amestecam bine. Lasam cam 15 minute sa se... Citeste continuarea
Baigli- Cozonac unguresc
Postat de: mena29Prima data pregatim aluatul. Cernem faina, adaugam drojdia uscata si incorporam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Vom obtine o compozitie nisipoasa, la fel ca la aluatul... Citeste continuarea
Cozonac unguresc cu nuca si merisoare
Postat de: panacrisMaricica bis, mașina de frământat și copt pâine, a trecut din nou la treabă. În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul,... Citeste continuarea
Papricas de pui cu mamaliguta
Postat de: mihaelar63Carnea de pui se curata bine, se portioneaza dupa dorinta si se spala. Intr-un vas neaderent, se pune untura. Cand aceasta este incinsa, se prajesc usor pe toate partile. Spalati, curatati... Citeste continuarea
Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko
Postat de: KsenyaCarnea o spalam si o saram. Intr-o oala incapatoare, turnam uleiul. Cand s-a incalzit uleiul, adaugam carnea, o lasam la foc potrivit si amestecam din cand in cand pana carnea este usor prajita.... Citeste continuarea
Islere cu crema de nuca
Postat de: panacrisFăina se amestecă cu untura, ouăle, zahărul pudră și un praf de sare, toate la temperatura camerei. Praful de copt se adaugă la amestecul de făină. Se frământă totul... Citeste continuarea
Galuste cu prune- gomboti, knedle
Postat de: ctlinaFierbeti cartofii intregi in apa cu sare. Intr-o tigaie puneti la prajit pesmetul in unt, pana cand devine auriu. Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca in continuare, la foc mic... Citeste continuarea
Supa de gulioare cu scaricica afumata si tarhon
Postat de: mihaelar63Curatati si spalati legumele. Scaricica afumata de porc se spala bine si se opareste 10 minute in apa clocotita si se arunca apa. Se portioneaza scaricica felii si se pune la fiert in 2 l... Citeste continuarea
Prajitura cu branza si boti
Postat de: trifadaliaIngredientele penstru aluat se amesteca toate intr-un vas si se fac doua bile care se pun la rece pana a doua zi. Se bat albusurile spuma cu 150 gr de zahar din cel 250. celelalte ingrediente... Citeste continuarea
Mezes cu crema de nuca
Postat de: trifadaliaPui intr-un vas laptele , mierea , zaharul , untura ,oul , si bicarbonatul .Bati binecu telul la bain-mare pana isi dubleaza volumul. Iei vasul de pe foc si incorporezi toata faina odata ,... Citeste continuarea
Gulas la ceaun - 1000
Postat de: mihaelar63Spalati si curatati legumele !!! Am avut noroc : un sotior tinerel nu ne-a dat voie sa curatam nimic . A trebuit sa ascund din cartofi sa nu curete prea mult . Se toaca marunt ceapa... Citeste continuarea
Gulas cu fasole noua - Bob gulas
Postat de: ctlinaSe curata si se taie ceapa si usturoiul marunt. Rosiile si ardeiul le taiem cubulete. Curatam si taiem morcovii in rondele. În oala sub presiune, punem la prajit carnea taiata în... Citeste continuarea
Supa de vitel cu mazare, smantana si tarhon
Postat de: mihaelar63Se pune la fiert zeama limpede de virel si mixul de mazare cu morcovi . Tot acum se pune ardeiul taiat cubulete si usturoiul tocat Intre timp ce fierb legumele [ 10... Citeste continuarea
Babgulyas cu carne de vitel
Postat de: mihaelar63Pentru grabirea procesului de pregatire am pus osul cu carne sa fiarba in apa cu sare in oala sub presiune . Am fiert in plus carnea sa fiu sigura ca este patrunsa . Legumele curatate si... Citeste continuarea
PRĂJITURA BUDAPESTA
Postat de: panacrisPentru foile de cacao: Se amestecă făina cu untura moale, ca să se înglobeze, obținându-se un un aluat gen crumble. Se adaugă restul ingredientelor, și se... Citeste continuarea
Gulaş de legume
Postat de: ZamfiraCurăţăm, spălăm legumele şi le tăiem căt mai mărunt. Ceapa tocată o călim în ulei de floarea soarelui şi când prinde puţin luciu adăugăm o lingură mare de boia dulce,... Citeste continuarea
Jambon la tigaie cu varza
Postat de: mihaelar63Jambonul se spala, se usuca prin tamponare cu un prospop curat. Sarati jambonul si increstati soricul din loc in loc [sa nu se faca jambonul concav la prajit] Intr--un... Citeste continuarea
Tort Doboș - tortul copilăriei mele
Postat de: CulinaryRainbowModul de preparare al foilor: Am separat albușurile pe care le-am bătut spumă împreună cu praful de sare. Am adăugat treptat zahărul și am mixat până când... Citeste continuarea
Gulaş de vită
Postat de: ZamfiraFeliem carnea de viţel în bucăţi potrivite. Punem carnea într-un vas cu apă rece cu foile de dafin, boabele de piper 7-8 boabe şi puţină sare. Punem vasul pe foc, fierbem carnea... Citeste continuarea
Tocăniţă din carne de porc
Postat de: ela2015Spălăm carnea şi o tamponăm uşor cu şervete absorbante. Când e bine zvântată o tăiem cubuleţe potrivite. Într-o tigaie adâncă şi groasă încingem... Citeste continuarea
Eros Pista - pasta de ardei iuti
Postat de: mihaelar63Va puneti manusile si va ,, mascati''. Ardeiul iute se spala si se scurge intr-o sita . Curatati ardeiul de coditele verzi si taiati eventualele zone patate . Taiati... Citeste continuarea
Rokotcrumpli (Salata de cartofi)
Postat de: AlepatyCartofii se pun la fiert impreuna cu ouale. Ouale se lasa cateva minute apoi se scot si se lasa la racit. La fel procedam si cu cartofi cand s-au fiert. Se decojesc si se lasa deoparte.... Citeste continuarea
Gulas de oaie cu fasole boabe
Postat de: mihaelar63Carnea de oaie se curata de pelite se portioneaza in bucati de marime potrivita - cat intra intr-o lingura. Puneti carnea la fiert 15 minute in apa cu sare, otet si foaie de... Citeste continuarea
Găluște cu prune
Postat de: iri_lovePentru inceput, curățăm cartofii de coajă, îi spălăm si îi punem la fiert intr-un vas cu apă cu puțină sare. Separat spălăm prunele, după care le scoatem sâmburii,... Citeste continuarea
Lecso - Tocanita Ungureasca de Ardei la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Postat de: Ina75Taiem solzisori ceapa galbena si la fel si pe cea rosie. Tocam marunt usturoiul. Taiem ardeii in bucati mari (ii gustam inainte pentru a nu exista vreunul iute). Tocam rosiile in cubulete.... Citeste continuarea
Socata reteta bunicii
Postat de: MokuskaSocata reteta bunicii Florile se curata bine de verdeata, se pun intr-o oala mare. Lamaia feliata se amesteca cu florile, dupa care se oparesc cu apa (apa sa acopere florile). Lasam 24 ore... Citeste continuarea
Prajitura tavalita Sárga mignon
Postat de: MokuskaOuale cu zaharul se bat pana obtinem un aluat alb. Untul amestecam bine cu mierea si incorporam in oua. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, si incet incorporam in aluat.... Citeste continuarea
Conopida la cuptor
Postat de: MokuskaDesfacem conopida buchetele, le spalam bine in apa rece. Intre timp punem la fiert apa intr-o oala mare. Dupa ce a dat apa in clocot adaugam sare dupa gust si punem buchetelele la fiert pana... Citeste continuarea
Salau ca-n Ardeal
Postat de: AlexTeacherSpalati, curatati si puneti cartofii la fiert; Odata fierti lasati-i la scurs; Cand se racesc, taiati-i felii groase de 5 mm;... Citeste continuarea