Buturugă din biscuiţi

de diaconta in Dulciuri, 14 Dec 2014 | 4460 vizualizari

 

Pentru că nu am avut prea mult timp la dispoziţie şi nici n-am vrut să mă complic prea mult,doar acuşi e Crăciunul şi iar vom avea prăjituri,aşa că am făcut doar un desert simplu.
Iniţial am vrut să fac doar un salam de biscuiţi,apoi am zis „ce-ar fi să-l transform într-o buturugă?”.
Zis şi făcut şi acesta este rezultatul.Eu i-am dat un aer mai primvăratic buturugii mele,poate şi din cauza temperaturilor ridicate din aceste zile.

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti populari(sub aceasta denumire îi gasiti la magazin/supermarket)
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 100 g ciocolata 55% cacao
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri miere de albine
  • 80 g margarina Rama mit butter sau unt
  • Visine în sirop – un borcan de 400 ml
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g stafide

Pentru glazura:

  • 200 g ciocolata amaruie 55% cacao
  • 100 g unt
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturugă din biscuiţi:

 Biscuitii i-am pus în vasul  robotului,rupti bucati mari si i-am macinat astfel încât sa ramâna si bucati mai mari.

Visinele le-am scurs de sirop si le-am pus peste biscuiti.

Stafidele înmuiate în apa calduta,le-am scurs si le-am pus peste biscuiti,la fel si miezul de nuca tocat grosier.

Am facut un sirop din lapte,zahar,ciocolata ,margarina si cacao.

Le-am pus toate într-un vas pe foc  si le-am adus la punctul de fierbere,am luat de pe foc si am amestecat pâna ce s-a topit ciocolata.

Am lasat siropul sa se raceasca putin.

Am pus si mierea peste biscuti,apoi am turnat siropul câte putin,încorporând toti biscuitii.

S-ar putea sa nu avem nevoie de tot siropul,compozitia nu trebuie sa fie prea lichida.

Compozitia rezultata trebuie sa poata fi adunata într-o masa compacta pentru a forma salamul de biscuiti.

Am rasturnat compozitia pe o folie alimentara pregatita,ajutându-ma de folie am adunat compozitia si am dat forma de salam.

Am strâns capetele si am pus la frigider pentru câteva ore.

Am pregatit glazura.

Ciocolata împreuna cu untul,le-am pus sa se topeasca pe baie de aburi.

Am lasat-o sa se raceasca putin,se va întari destul de repede,asa ca va trebui sa aveti grija sa ramâna destul de moale ca sa puteti lucra cu ea.

Daca s-a întarit puteti s-o mai puneti pe aburi câteva secunde.

 

Am taiat salamul de biscuti în doua bucati inegale,astfel încât sa pot sa-i dau forma de buturuga,apoi am ornat cu glazura astfel încât sa semene cu scoarta unui copac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturugă din biscuiţi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti