Cannelloni cu carne

de Toamna07 in Cannelloni, 1 Iul 2012 | 6292 vizualizari

 

Cannelloni sunt niste paste in forma de cilindri care pot fi umplute cu legume,branzeturi sau carne.
Eu am ales de data asta sa le umplu cu carne si au fost de toata lauda !:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru umplerea a 25-30 de cannelloni :
  • 500 g cannelloni (paste tuburi groase)
  • 1,5 kg carne tocata amestec (porc si vita)
  • 3 linguri parmezan
  • 1 ceapa medie
  • cativa catei de usturoi
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • sare si piper
  • Sosul de rosii :
  • o cutie de rosii cuburi
  • 4 rosii proaspete,coapte fara pielita
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • oregano
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita de zahar
  • Pentru sosul bechamel :
  • 700 ml lapte
  • 7 linguri de faina
  • 50-70 g unt
  • sare si piper alb
  • nucsoara (daca aveti si daca doriti ; eu nu am pus)
  • Pentru topping :
  • 250 g mozzarella
  • 30 g parmezan sau branza pecorino rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne:

Mod de preparare carne si umplerea pastelor :


Intr-o tigaie mare incingem uleiul si punem la calit, la foc mic, ceapa tocata marunt, usturoiul curatat si zdrobit. Adaugam carnea si o lasam pana se rumeneste usor. Peste carne punem oregano, sare, piper, parmezan si 3 linguri de sos bechamel dupa ce dam la o parte de pe foc. Amestecam bine .


Cu aceasta compozitie umplem tuburile de paste nefierte. Eu nu am fiert pastele si bine am facut pentru ca s-au inmuiat foarte repede. S-au comportat excelent !


Mod de preparare sos de rosii :


Rosiile crude le taiem cuburi mici si usturoiul se taie bucati mici .


In ulei de masline incins calim usturoiul, adaugam rosiile crude si le lasam sa se caleasca cateva minute dupa care punem rosiile la cutie, oregano, zaharul si pasta de ardei. Lasam sosul pe foc mic sa scada. Gustam de sare si dam la o parte.


Mod de preparare sos Bechamel:


Fierbem laptele. Intr-o craticioara, pe foc mic, punem untul sa se topeasca si adaugam faina toata, amestecam rapid sa inghita untul; turnam in fir subtire laptele clocotit amestecand intr-una sa nu se faca cocoloase!!! Trebuie sa iasa un sos alb, fin. Asezonam cu sare si piper. Este bine daca amestecam sosul cu un tel.


Asamblarea :


Cautam o tava in care sa ne intre perfect cannelloni. Sosul bechamel se imparte de doua parti egale. Ungem tava cu un strat fin de unt dupa care asezam un strat de sos bechamel; aliniem tuburile umplute cu carne, peste ele intindem pe toata suprafata a doua parte de sos bechamel si deasupra lui tot sosul de rosii. Presaram peste toata suprafata parmezan .


Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor incins pentru 20 de minute. Scoatem tava, inlaturam folia si acoperim cu fasii de mozzarella. Bagam din nou la cuptor tava si mai lasam 15-20 de minute. Probam cu o furculita tuburile.Trebuie sa fie al dente si mozzarella topita.



Puteti sa preparati cannelloni doar cu parmezan sau doar cu mozzarella. Eu mi-am rasfatat preparatul cu ambele tipuri de branzeturi. :)


Sunt demential de bune!


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Alina26 1

05.06.2013, 15:25

Krystyan Trendy 1

08.01.2014, 10:15

foarte bun

Florentina_Cristina 1

11.02.2014, 23:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte basarabene (”foioase”) de post, cu cartofi, ceapă verde și mărar

de RODIMUR 5

ieri la 22:53

Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok

ieri la 21:36

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la multicooker crock pot express

de Adi 4

ieri la 20:41

Tort de post Excelent

de RODIMUR 5

ieri la 17:23

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu carne tocata si ciuperci